❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jaky Switch s manezmentem ?
Re: Jaky Switch s manezmentem ?
porad se tu toci to same. na profi reseni jake se tady snazi nasadit se pouzivaji profi zarizeni. navic Cisco 3560 neni az tak predrazene a za tu cenu je to spousta muziky. nehlede o podpore ze strany Cisca kdy vam dokazi do 24 hodin cely ten switch vymenit pokud se neco pokazi. s PC budete akorat vylepsovat mouchy a reseni nikdy nebude 100%. porad tam bude neco co se bude dat zlepsovat a bude se do toho vrtat tak dlouho az to nakonec jednou nepujde vubec. Podle toho co bylo receno chce pouze rozdelit rychlost na porty a cisco to s 3560 resi na podobnem principu jako HTB. tak ze si na kazdy port date kolik chcete a o vic se nestarate. nehlede na to ze umi VLANy a dalsich hromadu veci.
0 x
na takove toky uz bych rozhodne doporucil neco "profi" i kdyz se slusnym PC, dobrymi PCIE sitovkama a UPS to bude take spolehlive a levnejsi ale rozhodne ne zadne desky ITX s celeronem to je do PC na internet ne to routeru pro 1000 lidi.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, spousta rad. Já Vás možná trochu zklamu, protože ode mě žádnou nedostanete. Teda alespoň ne nějakou konkrétní. Jen jsem chtěl říct, že přes RB153 se mi podařilo při routingu dostat přibližně 86Mbps a u bridge jsem to vytáhnul na 92Mbps. RoS, IOS, JUNOSe, Routerboard, Catalyst, bůhvíjaká-Series, Mikrotik, CISCO, Juniper...všechno jsou to pořád jen nějaké operační systémy na nějakém počítači od nějaké firmy. A záleží na tom jak si ty systémy dovedete poladit. Takže tak.
BTW: Při velikosti paketu 1500bajtů to při 100Mbps dělá nějakých 8000p/s. A to je moc? Je to teda dost, ale když se dívám jakými čísli na papíře pánové z Mikrotiku házejí, tak by si jeden řekl, že 100Mbps bude snad nějaká malichernost.
BTW: Při velikosti paketu 1500bajtů to při 100Mbps dělá nějakých 8000p/s. A to je moc? Je to teda dost, ale když se dívám jakými čísli na papíře pánové z Mikrotiku házejí, tak by si jeden řekl, že 100Mbps bude snad nějaká malichernost.
0 x
Vždyť je to tak jednoduché…stačilo se zamyslet, špetku toho RTFM et voilà!
co je podla vas vykonejsie?
D201GLY alebo RB1000
mam akurat jedno miesto, kde potrebujem vyriesit privod konektu 20 down / 10 up (nstream obycajny) a shaping asi pre 300 ludi (4x mangle pre kazdeho uzivatela + qt)
doteraz mi tam bezi pc, ale koli velkosti a spotrebe to chcem zrusit. Bud to nahradi alix na prijem + rb1000 na shaping alebo D201GLY, ktory bude robit obe veci (prijem konektu + shaping)
D201GLY alebo RB1000
mam akurat jedno miesto, kde potrebujem vyriesit privod konektu 20 down / 10 up (nstream obycajny) a shaping asi pre 300 ludi (4x mangle pre kazdeho uzivatela + qt)
doteraz mi tam bezi pc, ale koli velkosti a spotrebe to chcem zrusit. Bud to nahradi alix na prijem + rb1000 na shaping alebo D201GLY, ktory bude robit obe veci (prijem konektu + shaping)
0 x
osobně bych použil normálního celerona do LGA775 založenýho na conroe-l archytektuře a nějakou desku třeba s i945 a nějakými PCIe a do toho ethernety. Ale jinak se nebojim toho že by celeron 220 neporazil RB1000 ale spíš jde o to, že D201GLY má jenom jeden PCI slot a ten by to brzdil.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků