Dynamicky routovaná síť se líp zálohuje, spravuje a diagnostikuje. Dle mě.
VLANy jsou dnes nutnost. Aspoň pro mě.
Takže na každým SITE = POPu velkej L3 switch a router.
helapc píše:Takže na každým SITE = POPu velkej L3 switch a router.
okoun píše:ano právě proto to nedoporučuji, bezpečné je nahodil MPLS které zachází s L2 MTU....
pgb píše:okoun píše:ano právě proto to nedoporučuji, bezpečné je nahodil MPLS které zachází s L2 MTU....
ale aby ti fungovalo mpls a vpls tak přece musíš hýbat s L2 mtu po cestě aby to všude prošlo! (ten vykřičník ber s nadhledem, ale musíš L2 mtu kvůli mpls řešit)
pgb píše:můžete dát maximum toho co podporuje daný prvek. Což na switchi s sfp porty může být dost zábava... switch podporuje například plně 1600 na eth, tak si člověk řekne fajn, nastavím to i na sfp .... v té sfp klícce je jako na potvoru modul, který podporuje 1580 max a místo toho aby to jelo max 1580 a pak ztrátovalo, tak to většinou celé umře .... moc fajn
FairyTale píše:Tak jsem na konec zkousel EOIP i přimov VLANu a v obou pripadech mi naměřili na lince velkou chybovost na malých ramcích. Rozdil je akorat v tom, jak to vytezuje CPU. EOIP pri 100M provozu na koncove 3011 CPU cca 60%. Uz mezi 2x CCR 1009 mezi kteryma je IP20 ceragon v licenci 600Mbit prez ktery v dobe mereni teklo 100Mbit . Vypadá to, že na tyto transporty je MK proste jednoduse NEVHODNE. Nedělá nekdo neco podobneho pro VF/O2/TM ? Na cem vám to běží tak, aby to prošlo jejich certifikovanym mericem.