jirk píše:Jak to vyřešit (spojit)?
Mám v MT 2x ADSL. ADSL modemy jsou v režimu bridge, tedy mám veřejné IP adresy v MT.
V MT na kartě prvního PPoE mám zaškrtnuté add default route (tzn. vytvroří se v IP routers: 0.0.0.0/0 gateway 88.103.200.8
Na tom druhém PPoE už NEmám zaškrtnuté add default route.
Teï mně nastala situace, kdy to druhé PPoE má stejnou bránu, jako to první PPoE, tedy to druhé má taky gateway: 88.103.200.8
Jak mám do IP routes dostat tu druhou bránu? Když zadám př. 192.168.10.0/24 gateway 88.103.200.8 tak se tam automaticky doplní interface, který je přiřazen k tomu prvnímu PPoE!
Popř. jak tyto ADSLky spojit? Looad Balancing jde použít za předpokladu, že mně budou fungovat obě routy.
Díky za odpovědi.
Najlepsie bude ked aDSL routre das do "normalneho" modu a spojazdnis si na nich DMZ. Na stroji kde ti bezi MK budes mat oba aDSL routre pripojene cez zvlast sietovku kazdy. A potom v MK pomocou mangle a nastavenim dvoch default bran za pouzitia oznackovania paketov si urcis co aka prevadzka pojde ktorym aDSL spojom. Spojit oba aDSL konekty do jedneho "hrubeho" - BONDING sa bez spoluprace s ISP dodavajuceho aDSL konekt neda.