❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Moje cena na trhu práce

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
jarda.jezek

Re: Moje cena na trhu práce

Příspěvekod jarda.jezek » 9 years ago

Otázka zde položená je na úrovni "mám auto a chci ho možná prodat, kolik tak za něj asi můžu dostat?"

Práce každého má jen takovou cenu, jakou je někdo druhý za ní ochoten zaplatit. Pokud nabízející sám neví, proč by poptávající měl za jeho práci platit určitou mzdu, nebude schopen se k takové mzdě nikdy reálně dostat.

Je běžné, že na stejných "pozicích" (i u téhož zaměstnavatele) má někdo i 2x takovou mzdu jako jeho kolega. Každý, kdo chce přidat nebo brát lepší mzdu, musí napřed umět spočítat, jaký je jeho přínos pro zaměstnavatele, jestli totiž taky za podmínek daného zaměstnavatele na svoji mzdu a všechny ostatní náklady spojené s tím, že ho zaměstnavatel zaměstná, taky dokáže vydělat.

A k tomu si ještě neplést zisk s tržbou.

Otázka seberealizace či, chceme-li, "aby mě práce bavila" je tak velmi individuální, že bych ji v okamžiku, kdy se ptám "kolik nejvíc můžu dostat" ani nerozvíjel. Každý si musí ujasnit, co chce: Vejplatu nebo zábavu? A až dokáže jedno nebo druhé, tak potom by toměl začít dávat dohromady.
0 x

Standa99
antispam: Ano

Příspěvekod Standa99 » 9 years ago

Kde je problém dát inzerát: Hledám práci, umím moc (specifikace) a chci 70tis. (hrubého).
Na noc asi budeš muset vypínat telefon :roll:
0 x