❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB951G-2HnD pomalejší DOWN/UP

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Killingjoke

Re: RB951G-2HnD pomalejší DOWN/UP

Příspěvekod Killingjoke » 10 years ago

Na to jsem zrovna koukal. A právě ten ASUS RT-N65U za 2,5k tam dává 2x tolik co můj router.
Tak jsem doufal že jde o chybu :D

/// A D-Link DIR-850L za 2k tam dokonce dá 910.4.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 10 years ago

Tak ho kup a pak nám napiš jak to chodí... Aby jsi 900Mbit změřil na speedtestu to určitě zvládne.
0 x

Killingjoke

Tak ten člověk ze stejnýho města se stejnym poskytovatelem dal 777Mb na Linksys EA6400.
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 10 years ago

Killingjoke píše:Tak ten člověk ze stejnýho města se stejnym poskytovatelem dal 777Mb na Linksys EA6400.

A co to je za poskytovatele?
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Killingjoke

Trionet
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 10 years ago

Je to docela možné, ona řada těchto home routerů s AC rádii má v sobě už čipy s hardwaroovu podporou pro NAT a některé ji umí používat. CPU pak jen řeší nastavení NATu nového spojení, takže prvních pár paketů a pak jen konfiguraci nalejí do chipu, ať to mlátí na link speedu v hradlovém poli, dokud nepřesáhnu kapacitu počtu spojení držených v chipu. Takže tady nezbývá než tlačit na Mikrotik, aby třeba do domácích krabiček tyypu RB951G použil místo čipů na bázi AR8327 brouk s AR8327N (který umí dělat NAT v hardware) a zároveň i doplnit něco pod /ip settings jao allow-hardware-nat. :-)
Pak klidně bude krabička typu 9xx NATovat 1 Gbps provoz s CPU na pár procent...
0 x