❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Konkurence blokuje naše stránky

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
svestka
antispam: Ano

Re: Konkurence blokuje naše stránky

Příspěvekod svestka » 11 years ago

já narazil na to, že jedna z našich veřejným IP je na jakémsi blacklistu (asi z ní něco spamového lezlo, čert ví), a zrovna jakýsi obchodní partner našeho klienta ten blacklist používal nejen k blokaci pošty, ale všeho, tedy i p:80
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

zubodravec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod zubodravec » 11 years ago

Over si ze nejsi nekde na black listu tvoje IP na ktere je web , ted se to stalo nam, a nebyly dostupny nekter domeny tretiho radu z cizich DNS serveru, presny duvod jsme dosdu nezjistil. ... edit Aha on uz asi Okoun to tady nakousnul
melvi píše:Ahoj,

dneska mi zákazník hlásil, že se nemůže přes svou druhou přípojku kterou má u konkurence připojit na naše webovky. Nelenil jsem a kolegu jsem poslal, aby to prověřil na jejich free wifi, myslel jsem si, že někdo nebude takový looser, aby se snížil k filtrování provozu.

A hle, ono to tak je, ping prochází, ale webovky se nenačítají, evidentně filtr na port a url.

Nějaký nápad, jak toto řešit? Dám to do reklamy na všechny letáky, konec konců, je to naše plus, že se nás konkurence bojí, ale přijde mi to hloupé...
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 11 years ago

svestka píše:já narazil na to, že jedna z našich veřejným IP je na jakémsi blacklistu (asi z ní něco spamového lezlo, čert ví), a zrovna jakýsi obchodní partner našeho klienta ten blacklist používal nejen k blokaci pošty, ale všeho, tedy i p:80

Jo, dneska se dá na blacklist dostat i mnoha dalšíma způsoby, než jen posílání mail SPAMu, dost často třeba, pokud je detekován z tvých IP scan nějakým známějším botnetem, tak jdeš na blacklist, takže už neprojde pak ani mail/web/... Proto je velmi dobré mít mail brány a svoje servery na jiných IP, než kam NATuji klienty, aby mi nějaký takový trotlík nebloknul vše. Nicméně, tento případ to asi nebude.

okoun píše:no této DNS kulišárně by se mělo dát ochránit pomocí dnssec či tam mít nějaký certifikát pro ten web, více by snad věděl majklik :D

Dle popisu tazatele se neprovádí manipulace s DNS. Byla by v tomto případě i blbost. Pokud jsme přímo v toku dat, což jak ISP jsem, tak si přesměruji/profiltruji přímo IP a nešaškuji s DNS. To dělám v pípadě, že se hlavně nejsem schopen dostat do cesty těch spojení. Navíc, zákoš nemusí používat moje DNS, ale nějaké jiné, takže pak bych musel dělat i únos a přesměrování DNS dotazů k sobě. To už je jednodušší prznit přímo ty IP spojení.
Jinak DNSSEC není všemocný, pokud bude zdrojové DNS poedpsáno a Hapi by ho prznil, tak DNSSEC jen dokáže zabránit přesměrování jinam, nedokáže zabránit znepřístupnění toho webu. Nicméně je podmínkou, jak uvádí správně Dalibor, že koncový klient musí dělat si u sebe validaci DNSSECem sám. Pokud ji nedělá a věří DNS serverům Hapiho, tak si s ním může hrát jak bílý tygr s Indem. Pokud by zákazníkův router dělal DNSSEC validaci (předpoklad, že Hapi nemá pod kontrolou zákazníkův router), forwardingem nebo únosem skrz Hapyho DNS a on to poprznil, tak router zákoše to neověří a nevrátí DNS data a hodí, že doména/záznam neexistuje, takže nedojde k přesměrování na podvržený DNS záznam, ale ani ke spojení jinam (což je bráno jako lepší stav, než být někde špatně poslán). Domácích routerů dělajících DNSSEC validaci, to je skoro nula - Tautusy a kdo má WRT s novým dnsmasq, kteýr to už umí. Potom může dělat i validaci plugin v prohlížeči (dle nastavení buď nepustí na podvodné přesměrováni nebo pustí, ale bude řvát, že nejde ověřit), tak to má stále pár koncáků. To je obecná aktuální slabina DNSSEC, a to zabezpečení poslední míle. Třeba Windwos7+ DNSSEC podporuje, ale je to je řešení pro korporátní prostředí a ne na doma.
0 x