❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nábor nových zaměstnanců a jejich vzdělávání

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Re: Nábor nových zaměstnanců a jejich vzdělávání

Příspěvekod Radek Úlehla » 11 years ago

Stále mluvím pouze o nástupním platu. To máme každému, kdo přijde z ulice, dát 20 litrů? Za co? Za to, že neumí nic?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

víš co znamená nástupní plat tady? to že ho dostaneš a za 2 roky ti daji 500,- na víc :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Jenže u nás to tak není.
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 11 years ago

Nástupní plat nezaučeného technika bez předchozí praxe je 15000 hrubého. Dál je to na něm. Běžně po 3 měsících automaticky vyskočí na 18 000 Kč plus telefon, net, TV a notebook. Všechno ostatní je na šikovnosti, ochotě pracovat a učit se. Byl tu kluk po 9 měsících na 30 000 hrubého plus auto, telefon a další. Průměrně po zapracování mezi 20 - 24 hrubého.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

shooter

Příspěvekod shooter » 11 years ago

hapi píše:no jo, ono taky já se strašně divim že většina z vás chodí na připojování v jednom. Já bych se na to vysral. Chodíme vždy ve dvou protože pak za 3 hodiny zvládneme připojit 3 lidi. To jako protahovat v jednom husým krkem kabel nebo montovat antenu a protahnovat na střechu kabel je docela na dlouho.

Než namontuju konzoly a sxtčko na střeše tak už na mě kouká pod taškou UTPčko s konektorem, zapojim, připáskuju a jdu dolu a než slezu tak je pod střechou připevněný kabel, připojí do poe, zaregistruje se user a jde se domu. Dělat to v jednom tak nevim nevim. To bych furt lítal ze střechny pod střechu a většina dnešních domu nemá ani vikýř atd.. no ani hovno.

ano tak si to popsal
Děláš na střeše sám a ten druhý dělá pod střechou sám každý 30 minut a mě v 1 člověku to trvá hodinu v čem je rozdíl ?
a okud potřebuju někoho na podrž podej tak je tam většinou majitel kterej mě kouká přes rameno tak proč ho nevyužít
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 11 years ago

Sorry že jsem ti tu diskuzi rozhodil
ale měl jsem na mysli že když najmeš člověka pul roku jasny
nechatho učit jasny ale dát mu domácí ukol samostudium popřípadě ho tahat sebou a vyšlechtit si ho (pokud to není dřevo )
a po pul roce mu dat šanci třeba testik třeba nějaky to školeníčko a když bude pokrok (a bude ho to hlavně bavit ) tak ho namotivovat třeba tou 20tkou

ale bacha mladí kluci to je holky auta chlast a maj takovy tendence sklouzávat
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 11 years ago

myšlenka nějakého nástupního platu + osobní ohodnocení je v základu hlupost, máš mít základní plat, který je stejný + prémie, tedy kolik zapojí lidí třeba, nevím proč by někdo schopný měl čekat nějakou lhůtu a potom mít větší plat? to trochu zavání minulým režimem kdy se dostával plat za to že sedíš v kanclu a klofeš s ostatníma co dělali o víkendu :)

takhle pokud bych já řešil zaměstatnce tak by to bylo že základní plat by byl třeba 10 hrubého + by dostával benefity, které by byly psané na firmu, třeba mobil auto, PC atd prostě vše dávat do firmy protože ty odvody v ČR jsou fakt děsný...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Prosím o názory lidí, kteří mají zaměstnanců více než prstů a neživili se 20 let jako truhláři.

Resp. pokud už nějaký názor máte, tak prosím napište kolik máte zaměstnanců a rodinu do toho nepočítejte.
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 11 years ago

shooter píše:
Radek Úlehla píše:Psal jsem něco o 7 tis. měsíčně ?

sry neurážím jen předávám info od kluku co delaj u konkurence

Tak napiš co za to maj

Koukám, že konkurence má "zaručený" zprávy. Proboha. Docela by mě zajímalo, co za trotla šíří tyhle "moudra".
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

Kmotrik

Příspěvekod Kmotrik » 11 years ago

Taky teď vybíráme nového technika, jak je to s platem netuším to řeší šéf. Nicméně teď jsme technici dva, přihlásili se nám dva kluci jeden automechanik kterého prý bavili PC ale o bezdrátových sítích nevěděl absolutně nic. Vyzkoušeli jsme si ho oba a po dvou dnech co jsem ho vozil v autě jsme to odpískali protože klučina se moc k práci neměl. Nechtěli jsme po něm aby hned vše uměl ale vzít vrtačku a domluvit se se zákazníkem kde udělat díru v bytě, dle mého není až tak složité a přeci bylo. Dokud jsem k němu přišel a neřekl tady vrtej tak stál a koukal. Žádné komunikační schopnosti, nic.

Druhý klučina umí nakonfigurovat soho router, takže alespoň něco ale měl strach z výšek takže pro bezdrátový internet nemá moc využití kort když se snažíme připojovat pouze rodinné domky na vesnicích. Paneláky děláme jen výjimečně a pokud to jde tak je posíláme ke konkurenci protože mají v daném paneláku optiku ( firma Štěpána ).

Takže jsme na tom stejně, o šikovného člověka abys zavadil. Kort v ústeckém kraji, jak píše Radek Úleha, máme ve městě průmyslovku se zaměřením na IT ale i čerstvě vycházejícím klukům práce nevoní. Respektive každý si představuje nástup 25k, auto a telefon je samozřejmostí.
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 11 years ago

Kmotrik píše:máme ve městě průmyslovku se zaměřením na IT ale i čerstvě vycházejícím klukům práce nevoní.

On je hlavně problém, že nemají kde získat praxi, protože i když mají povinnou praxi, tak kam je můžete pustit? U nás se praktikanti naučili maximálně tahat UTP, mikrotrubičky a občas držet lopatu. Čas si s nima hrát není, to by den nesměl mít jen 24 hodin a takhle to je určitě ve většině firem.
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Já jsem spoustu lidem věnoval čas... desítky hodin školení a efekt téměř 0. Pokud to člověka nebaví, tak je to prostě ztracené v nějakém dalším rozvoji.

Praktikanty ze škol bereme každý rok, použitelnost tak 1 z 20.
Dělali jsme jednou strukturku ve firmě a praktikant si sednul ředitelce na křeslo a začal si hrát s kalkulačkou... to nepotřebuje další komentář...

Nemám problém vzít člověka bez praxe, ale musí chtít se učit novým věcem, to je bohužel ale ve škole nikdo nenaučil.
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 11 years ago

Asi jsme na tom vsichni stejně :-)
Minule jsme dali inzerat prihlasilo se 35 lidí , z toho se probralo reálně na stav 3 lidi a měli jsme štěstí, že byl unas 1.člověk něco přes rok bohužel jen . Pak ho přetáhli k policajtům ,kde mu dali služební byt a bylo to jasné.

Máte zkušenosti se školením ,které by platil pracovní uřad či jiná agentura ? Jasně že praxe dá nejvic,ale někdo že šloly umí poskladat PC nahrat zakladní systém woken a když nepasuje ovladač z CD tak to vzdá. Dnes platit člověku školení za 30 000 Kč a pak po pul roce ten člověk začne dělat problémy a nakonec skončí to je častý případ co znám.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 11 years ago

Zkušenost ze snahy někoho sehnat je velmi podobná, jak bylo zmíněno. Samostatnost je zbožné přání, ze školy neví nic. Pravopis bych raději nezmiňoval - emaily od těchto lidí jsou na úrovní třetí třídy.

Statistika je následující - na jednoho normálního technika je potřeba uspořádat 3 kola, probrat cca 50 lidí a možná to vyjde. S obchodníky to je ještě horší.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Pokud k otestování současných zaměstnanců či nově příchozích používáte nějaké dotazníky a testy, můžete se o ně podělit?
0 x