Maxik píše:kdyz jim to stahnes na 50 konexi celkem, tak pokud bude sam pojede mu vse ok, pokud si to nezasere torrentem a cim jich bude vic, tim to bude horsi rekl bych. Reseni problemu to neni ale nasranej bude
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
známý je hajzlík
Re: známý je hajzlík
OK, tohle zkusit můžu. Připojím ho na samoatatná eth. port na RB ale nevím kde to nastavit. To jak to pojede jeho klientům si můžu vyzkoušet, dostal jsem se k jeho WEP tudíš si to zkusím sám. Jen poraď kde konkrétně to mám natavit.
0 x
/ ip firewall filter
chain forward, specifikujes pro ktery iface to chces omezit, protocol=tcp, connection limit=50, netmask 24 (pro cely subnet, kdybys dal 32, tak pro jednotlive IP adresy), action=drop
chain forward, specifikujes pro ktery iface to chces omezit, protocol=tcp, connection limit=50, netmask 24 (pro cely subnet, kdybys dal 32, tak pro jednotlive IP adresy), action=drop
0 x
Jan Ptáček
Abych pravdu řekl ... těch padesát je málo lecskomu. I to pitomé youtube si vezme většinou dvě tři, jak kdy. K tomu antivir, skype a bůhvíco ještě a nestačí to. A pokud používá intenzivně záložky browseru, je oheň na střeše.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
no ja myslim ze to stejne skonci tak, ze znamy si vezme adsl a bude jeden z dalsich sdilecu pripojeni...
ale pokud si s tim chces dat tu praci, tak jsou i nastroje jako flood ping, ci jiny zpusob zahlceni jeho zarizeni
Pak mu rict ze nejaky ddos utok z internetu a ze to totalne nezvladl, ze to je kazdodenni rutina tak aby ho odradilo poskytovat inet dale 
ale pokud si s tim chces dat tu praci, tak jsou i nastroje jako flood ping, ci jiny zpusob zahlceni jeho zarizeni

0 x
Jan Ptáček
tak že musím vytvořit nové pravidlo? mám totiž každou IP ve firewalu zadanou dvakrát. jednou pro upload a jednou pro dowload
net.work píše:/ ip firewall filter
0 x
net.work píše:Pak mu rict ze nejaky ddos utok z internetu a ze to totalne nezvladl, ze to je kazdodenni rutina
A ona to není každodenní rutina? Já už mám na hlavní gw tak obsáhlý firewall na všechny ty pokusy z netu, že začínám mít pocit, že se proti mě spykl celý svět

0 x
T-T
tak ja nemam sve IP adresy, mam jen pujcene od GTS, tak nevim jestli tam ma nejaky FW, ale ja sem zatim nic takoveho (za cca. 6 let) resit nemusel... 

0 x
Jan Ptáček
vím, že je to ve filter, tam mám povoleny jednotliví IP
net.work píše:tohle ale neni v zalozce mangle, ale filter !
0 x
Sice v tomto threadu OT, ale stejně: od toho je address-list, pro dlouhé seznamy IP adres.
mira_mo píše:vím, že je to ve filter, tam mám povoleny jednotliví IPnet.work píše:tohle ale neni v zalozce mangle, ale filter !
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Jak to mám tedy konkrétně nastavit když mám tu IP pro up i down ve filter?
net.work píše:/ ip firewall filter
0 x
Je to mimo téma... ale ted si představ že známý bude hledat na internetu proč mu to nejede - zada dotaz a vyleze mu veškeré věci k tomu na ISP foru.
Take jsme meli zakaznika, ktery se zajimal o to jak vse delame , jak se resi to a no a najednou za pul roku uelal vlastni sit a prevedl si pod sebe 10 zakazniku z 13 .
www.wircaom.cz
Take jsme meli zakaznika, ktery se zajimal o to jak vse delame , jak se resi to a no a najednou za pul roku uelal vlastni sit a prevedl si pod sebe 10 zakazniku z 13 .
www.wircaom.cz
0 x
Tak nikoho jsem nejmenoval ani místo jsem neuvedl a Praha je veliká a tokovýchto lumpíkú tam je určitě více 

lyra píše:Je to mimo téma... ale ted si představ že známý bude hledat na internetu proč mu to nejede - zada dotaz a vyleze mu veškeré věci k tomu na ISP foru.
http://www.wircaom.cz
0 x
mira_mo píše:Jak to mám tedy konkrétně nastavit když mám tu IP pro up i down ve filter?net.work píše:/ ip firewall filter
Vytvor nove pravidlo dle toho co sem Ti radil a dej ho uplne na prvni misto
0 x
Jan Ptáček