❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Průzkum ČTÚ k NGA

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
Pintero
antispam: Ano

Re: Průzkum ČTÚ k NGA

Příspěvekod Pintero » 11 years ago

Ja to vyplnil, ale ted na to koukam, ze tam jsou totalni nesmysly :roll:
Starnet evidentne nevyplnil nic - vsude prece nabizi min. 30M tarif :shock:
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

sem stejnýho názoru. I když starnet jenom píše že nabízí 30Mbit ale pravou rychlost se dozvíš až na místě při podpisu smlouvy takže 30Mbit maji jenom v ČB.

Nicméně pokud se nepletu tak dotazník byl dobrovolnej takže čau.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

testxxx

Příspěvekod testxxx » 11 years ago

Je vypsana verejna konzultace, takze kdo ma nejakou pripominku/y ma sanci. :idea:
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 11 years ago

V Praze dne 23.1.2014

Připomínky ke průzkumu NGA

čj. ČTÚ-126 740/2013-610

Jako zástupce několika alternativních operátorů mající značný přehled o reálném stavu trhu máme ze zveřejněného dokumentu více než rozporuplné pocity. Výsledky průzkumu jsou zcela jasně zavádějící a neodpovídají realnému stavu.

Příčinu spatřujeme především v těchto bodech:

1) složité a přitom nejasné zadání dotazníku
nejasná kvantifikace služby pomocí rychlosti bez dalších paramertrů a bez dané hladiny ceny. Nebyla dána míra agregace a garance služby, FUP, její penetrace, dostupnost v čase a spousta dalších parametrů. 30 Mbps lze dodat již dnes po celém území, zavisí to jen na schopnosti zákazníka zaplatit.
rozdělení na příliš malé územní celky, kdy většina operátorů nemá pro toto dělení připravené informační systémy
příliš krátký čas pro přípravu dat

2) malé zapojení subjektů do výzkumu
míra účasti 23 procent je hluboko pod hranicí z níž si lze udělat přehled o reálném stavu trhu
ve statistice není brán potaz velikosti subjektů, což zvláště u subjektů typu A může výsledky ještě značně změnit. Pokud dotazník nevyplní největší operátoři na trhu je dopad na výsledky průzkumu výrazně větší.
praktická ignorace výzkumu ze strany státní správy

Vzhledem k výsledkům a znalosti konkrétních lokalit, kdy vycházíme z perfektní znalosti lokálního trhu a zcela jiným výsledkům uveřejněným v průzkumu považujeme metodiku a výsledku průzkumu za cela irelevantní a tvrdíme, že jej nelze použít jako podklad pro rozhodování o veřejných penězích a státní podpoře.

S pozdravem

Ing. Štěpán Beneš
předseda představenstva ISP Alliance, a.s.
benes@grapesc.cz
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Připomínkoval to z ISP ještě někdo ? Jaký vůbec z průzkumu máte pocit ? Náš je zcela jasně ve vyjádření výše ...
0 x
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 11 years ago

Hazeni hrachu na zed.. Ted se jenom projevilo, to co jsem komentoval uz v lete http://www.internetprovsechny.cz/dotazn ... /#comments
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Já vím, že je to víceméně házení hrachu na zeď, ale i to házení hrachu je lepší než nedělat nic ...
0 x

melvi

Příspěvekod melvi » 11 years ago

Dotazník není důležitý, taky jsem to nevyplnil, ztráta času. Výsledek je dopředu jasný, tam kde mají jít dotace, tak půjdou. Raději makám na penetraci a snažím se spolupracovat. Čas se krátí.

To že lokální ISP s optikou jsou skládačkou do puzzle, je asi jasné. Je to otázka nabídky a času. Teď třeba ne, ale co za pět, deset, patnáct let?

A že neumíme spolupracovat, to je více než jasné, každý sám za sebe, vzájemně si škodíme ( i já jsem v tomhle stejně malý a když se do mne někdo dokola naváží, tak to vracím ). Krásně je to vidět jak vytváříme překryvné sítě, kdy na jednom místě je infrastruktura několika lokálních ISP, úplně zbytečně.
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Nerad stahuju kalhoty už před brodem, asi tak.
0 x