❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rx Rate padá na 6Mbps

Návody a problémy s konfigurací.
lyra
Kontaktovat uživatele:

Re: Rx Rate padá na 6Mbps

Příspěvekod lyra » 12 years ago

Od nějaké verze UBNT myslim 5, 52 bez zatěže mi běžně klesá přenosová rychlost,ale postaší aby klient otevřel stránku a hned je plna. Tobě to dělá problém v realu ?

www.wiracom.cz
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

net.work píše:presne tak, mam signal od klientu mezi -55 a -60 a karta slysi ruseni i -80 a vyse... takhle bych nastavil citlivost na -75 a vyreseno...

to je právě omyl těch co tuhle funkci nikdy nezkusily. Nkový karty tuhle vlastnost mají a i když noise threshold zní velmi lákavě tak udělá prd. Je to jenom útlumovej článek na RX kterej jenom stahne signál jenomže to v žádnym mnou testovanym případě nevedlo ke zlepšení. Ano, cizí signál šel o třeba 10dB dolu stejně tak jako můj ale žádný zlepšení se nekonalo. Pak když už jsem byl u hranice kdy musela karta snižovat rate tak to už bylo jenom k horšímu. Každopádně nikdy to nešlo k lepšímu a to jsem to netestoval na jednom spoji ale na více spojů včetně jednoho brutálně rušenýho. Výsledek vždy stejnej: ničemu to nepomohlo. Věřim že pásmová propust od Šťourače by fungovala ale obyč útlumovej článek ne.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

shooter

Příspěvekod shooter » 12 years ago

spíš která karta tohle umí ?
0 x

hapi

každá Nková. Jenom se to zapisuje docela blbě. Zapsáním -75dB se nic nezmění. Zapisuje se tam třeba -120 nebo -130 a v podobně vysokých hodnotách. Pozor na to že to prostě zatlumí RX a nespojí se to.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 12 years ago

mám dojem že to tlumí jen SW cestou a ne HW proto to nepomáhá, ale tato funkce je třeba dobrá pro ty co mají více AP někde vhale a tam se dá krásně nastavit kdy se to přehoupne na jiný vysílač...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

ne, je to hardwarový a to jestli se něco přehoupne na jiný ap neni timhle ale řízením apčka nebo klienta. Třeba takovej atheros klient je tupej a nepřepne se ale intel centrino to zvládá v pohodě a bleskově.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

omyl - mám to odzkoušené na Nkové kartě (laboroval jsem s tím 2 noci) a problém je v tom, že to prostě nefunguje... po jakém koliv zásahu do noise floor tresholdu ta karta začla uplně haluzit a chovat se divně...
0 x
Jan Ptáček

hapi

ale funguje. Jaký hodnoty si tam psal?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

zkousel jsem vsechno mozne v intervalu od -70 po -130 asi....
0 x
Jan Ptáček