❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Výkon routerboardů

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Re: Výkon routerboardů

Příspěvekod Petr S. » 12 years ago

honzam píše:
Petr S. píše:Kolik tak zvládne v reálu propustnosti RB711GA-5HnD? Asi by to mohlo stačit, nebo je lepší dávat RB411AH? RB711 mi ale přijde jako čistší a jednodušší řešení...

Na jednom bodě jsem dal na zkoušku 411AH + karta. Ale pak jsem zjistil že stačí 711GA a tu dáváme všude

Kolik přes ten spoj s RB711 jede nejvíce datového toku ve špičce? 411AH s kartou zvládne kolik vlastně max?
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

keksik

Příspěvekod keksik » 12 years ago

Petr S. píše:
honzam píše:
Petr S. píše:Kolik tak zvládne v reálu propustnosti RB711GA-5HnD? Asi by to mohlo stačit, nebo je lepší dávat RB411AH? RB711 mi ale přijde jako čistší a jednodušší řešení...

Na jednom bodě jsem dal na zkoušku 411AH + karta. Ale pak jsem zjistil že stačí 711GA a tu dáváme všude

Kolik přes ten spoj s RB711 jede nejvíce datového toku ve špičce? 411AH s kartou zvládne kolik vlastně max?

Z praxe, RB711 zvlada bezne rychlosti 802.11A s "prstom v nose". Datovy tok 25mbps a 2500pps so 40% CPU vytazenim, zapnute nstreme (vypnute conn track).
BTEST v cistom nezaruseniom A 39Mbps (cpu na 89%)-na 3km teraz som to odskusal.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 12 years ago

a tp z tech 40% 25 sezere Nstreme :) S nv2 by to bylo jeste o dost mene.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

keksik píše:
Petr S. píše:Kolik přes ten spoj s RB711 jede nejvíce datového toku ve špičce? 411AH s kartou zvládne kolik vlastně max?

Z praxe, RB711 zvlada bezne rychlosti 802.11A s "prstom v nose". Datovy tok 25mbps a 2500pps so 40% CPU vytazenim, zapnute nstreme (vypnute conn track).

Tady by bylo ještě zajímavé porovnání s 411AH, ví někdo, jaké jsou hodnoty u tohoto RB?
0 x

keksik

Petr S. píše:
keksik píše:
Petr S. píše:Kolik přes ten spoj s RB711 jede nejvíce datového toku ve špičce? 411AH s kartou zvládne kolik vlastně max?

Tady by bylo ještě zajímavé porovnání s 411AH, ví někdo, jaké jsou hodnoty u tohoto RB?

Nebud smiesny, pouzi google. Napr. http://routerboard.com/pdf/RouterBOARD_ ... arison.pdf
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

No, jasný, tohle jsem viděl. Ale nevím, jestli jsou to testy jak se říká z reálu, nebo to je spíš jen marketingové přikrášlení. Tedy rychlosti, ke kterým se v reálu nedá dostat. nenasel jsem tam podminky za jakych to bylo mereno... nebo jsem spatne hledal...
0 x

keksik

Petr S. píše:No, jasný, tohle jsem viděl. Ale nevím, jestli jsou to testy jak se říká z reálu, nebo to je spíš jen marketingové přikrášlení. Tedy rychlosti, ke kterým se v reálu nedá dostat. nenasel jsem tam podminky za jakych to bylo mereno... nebo jsem spatne hledal...

Vykon v bps a pps je dany vykonom procesora a velkost pamete urcuje kelo spojeni to dokaze zmanagovat. Kedze RB433AH a 411AH maju 600MHz cpu tak asi su rovnocenne co sa tyka bps resp. pps. A RB711 ma 400MHZ a RB411 ma 300MHz...tak si to logicky odvod, meine liebe, ako v skvolke :mrgreen:
Kup si to a testuj, zas to tolko nestoji. Kazdy ma ine realne podmienky, plus nejaka ta geopatogenna zona a mas vysledok ze co jednemu ide/staci druhemu take iste nie. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
0 x