❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

AP 60ghz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hol
antispam: Ano

Re: AP 60ghz

Příspěvekod hol » 7 years ago

loopback nám to házelo občas taky na verzi 6.42.5 taky bez relevantního důvodu a to na páteři. Teť to už nedělá. Nedokážu ale říct, zda to bylo upgradem nebo něčím jiným. Nyní verze 6.43rc17.
sector se dvěma klienty z toho ledno LGH máme od včera, takže na nějaké zkušenosti je brzy. Signál pro prvního klienta co tam byl už dýl se nezměnil.
0 x

SpeedyGT

Příspěvekod SpeedyGT » 7 years ago

Dnes jsem se dostal k instalaci LHG 60G na cca 550m metrů, instalace vcelku rychlá - docela mě zajímá až to budu ladit třeba na kilometr+ co s tim udělá poryv větru na stožáru. Směrovací diodky na straně mi přijdou zbytečný a ukazujou dle mýho docela kraviny i když jako nápad to není vůbec zlý.

Zkoušel si někdo počítat na jirous kalkulačce ( http://cz.jirous.com/vypocet-wifi )? O kolik to máte mimo - já jenom jestli mi to kolegové na druhé straně nedoladili a mám tam dojet nebo to prostě nešlo :laughing:
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 7 years ago

No hlavně ta Jirous kalkulačka je dle mého hodně mimo, takže nedoporučuji se s ní vůbec řídit. mpcz, 13.07.2018
Naposledy upravil(a) mpcz dne 13 Jul 2018 21:13, celkem upraveno 1 x.
0 x

SpeedyGT

Příspěvekod SpeedyGT » 7 years ago

Máte nějaký tip na nějakou lepší? Zkoušel jsem i tu na i4wifi a dává podobné hodonoty. Ono co na tom může taky vyjít jinak, útlum prostředí na danou vzdálenost snad bude vždy stejný ne a zbytek už je jenom sčítání / odečítání🙂

Zisk antény počítám 33dBi + z toho leze 20dBm. V datasheetu je ale něco o výsupním výkonu 0,017W max, což je 12,3dBm - kde je tedy pravda?

+ by mě zajímala jedna věc. Zkoušel někdo kombinaci wAP a LHG? Mám jedno místo je to přesně 200m a na jednu stranu potřebuju co nejmenší jednotku (historický objekt).
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 7 years ago

mk forum. LHG60 2300m, MCS 8, signál 80.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

dagus

Příspěvekod dagus » 7 years ago

hol píše:loopback nám to házelo občas taky na verzi 6.42.5 taky bez relevantního důvodu a to na páteři. Teť to už nedělá. Nedokážu ale říct, zda to bylo upgradem nebo něčím jiným. Nyní verze 6.43rc17.
sector se dvěma klienty z toho ledno LGH máme od včera, takže na nějaké zkušenosti je brzy. Signál pro prvního klienta co tam byl už dýl se nezměnil.

Od nasazeni nové current verze 6.42.6 je to zatím stable a bez loopbacků.
0 x

hlavva

Příspěvekod hlavva » 7 years ago

Zkoušel někdo metrolinq 42dbi na takovou vzdálenost?
0 x

hol

Příspěvekod hol » 7 years ago

hol píše:sector se dvěma klienty z toho ledno LGH máme od včera, takže na nějaké zkušenosti je brzy. Signál pro prvního klienta co tam byl už dýl se nezměnil.

beru zpet, mame ptmp verze 6.43.rc40. Nanyna na 87m, lhg na 380m. Puvodne byl jen ten kratsi klient, signal 80,msc 8 stabilni hodnoty bez vypadku asi 2 mes. Po pridani lhg se signal rozkolisal az nekam ke 45. Vecer se dokonce blizsi klient asi na 10min odmlcel... alespon podle info z winboxu. Trochu zklamani.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 7 years ago

hlavva píše:Zkoušel někdo metrolinq 42dbi na takovou vzdálenost?

urcite ne, 450m cajk, ale to je logicke fyzika je fyzika :-)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 7 years ago

nejdelší metrolinq mám na 760m, ještě to nepadlo a to tu už byly pořádný lijáky, WAPky na 131m taky jedou v poho, LHG mi tu zatím leží, ještě jsem to nezkoušel
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 7 years ago

760m a cisla ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

Prvy link na 1km v meste. Nahrada 5Ghz. Nasmerovane podla 13tky kluca... :D Druhu stranu musim este poladit trocha. Kazdopadne pokial sa trafime do stredu tak MK pise namiesto tych stupnov priamo, ze CENTER. Vtedy je to asi najlepsie. V btest to dalo plny gigabit full duplex, ping 0-2ms. Pri vytoceni o cca viac ako 10stupnov sa to uplne odpojilo. ROS 6.43rc40
motor60ghz.png
motor60ghz.png (74.41 KiB) Zobrazeno 2740 x
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 7 years ago

Tak to je pěkný upgrade.
0 x

Gemb

Příspěvekod Gemb » 7 years ago

basty píše:Tak to je pěkný upgrade.

To je hlavne, za rovnaku cenu. Doteraz tam bolo PBE400AC ISO. Cena za 2x ISO je taka ista ako za LHG60. Zatial sa tam 5Ghz nechala. Ked to bude obstojne chodit aj za zleho pocasia tak 5ka pojde dole uplne.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 7 years ago

Zajímavé je rssi signal na jedne strane -50 na druhé -63 :-)
0 x