❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
David2006

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Kaja píše:A k cemu je dobra GPS pro kolokaci vice FDD?
U TDD to chapu, tam je to synchronizovani jasne.

K.

Tak jsem si to vyhledal ještě jednou a asi pro FDD být zaplá nemusí ani u kolokace.

Hi,

Couple of things...

1) GPS does not slow anything down. It effectively does nothing in Full Duplex since the radios are transmitting and receiving at the same time, but, it does coordinate the Tx/Rx windows for radios in Half Duplex Mode.

2) If you have co-located radios, they should ideally all be transmitting using the same frequency.

Chuck-UBNT
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

A existuje nějaké pasivní POE které posílá napájení po všech 8 drátech? Pokud možno, nechci to napájet origo zdrojem kvůli zálohování napájení
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

uvedomujes si co to vlastne rikas ? pasivni poe po datovych vodicich ... jak by presne melo byt pasivni ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Uvědomuje ... má UBNT ToughSwitch 802.1af? Nemá. Funguje po gigabitu? Funguje. Funguje dokonce s Routerboardy. Mají af? Nemají. Je to opravdu pasiv ... jen oddělení stejnosměrné složky od střídavé na všech vodičích.
Viktor Novotný píše:uvedomujes si co to vlastne rikas ? pasivni poe po datovych vodicich ... jak by presne melo byt pasivni ?
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

oddeleni ... jak muze byt provedeno "pasivne" ?
0 x
- programming
- development
- education

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

kondíkem?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

Viktor Novotný píše:oddeleni ... jak muze byt provedeno "pasivne" ?

transformátor?
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

ludvik

Záleží na tom, čemu říkáš pasivní a čemu aktivní. Ale obecně je aktivní něco, co má tranzistor(y) či obdobné součástky (neboli tři a více nohou). A pasivní to ostatní. Kondenzátor "pouští" střídavinu, cívka naopak stejnosměrný. A z této kombinace to postavíš. Neptejte se mě jak, z toho už jsem dávno vyšel.
Ale pokud je pro někoho pasivní jen měď a pájecí hmota na plošňáku, tak opravdu nelze udělat pasivní POE na gigabitu.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

ludvik píše:Uvědomuje ... má UBNT ToughSwitch 802.1af? Nemá. Funguje po gigabitu? Funguje. Funguje dokonce s Routerboardy. Mají af? Nemají. Je to opravdu pasiv ... jen oddělení stejnosměrné složky od střídavé na všech vodičích.
Viktor Novotný píše:uvedomujes si co to vlastne rikas ? pasivni poe po datovych vodicich ... jak by presne melo byt pasivni ?

Pasivní PoE je vždy stejnosměrné.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

pasivní pere napětí stále. Aktivní vyzvídá jestli ho smí pustit a jakým výkonem atd..
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

ludvik

Jakékoliv POE je stejnosměrné. V tom je ten fígl ... jak by se to jinak dokázalo oddělit od dat? Zbytek viz Hapi.
Update: principielně by šlo i střídavé POE, za předpokladu využití jen nedatových vodičů. Ale to se prostě nedělá. Už jenom kvůli možným interakcím právě s daty.
Radek Úlehla píše:Pasivní PoE je vždy stejnosměrné.
0 x

honzam

Diskuze se zvrhává úplně jinam :) Mě je úplně jedno jestli to nazveme aktivní nebo pasivní. Chci prostě poe do kterého přivedu 48-56V a bude mě napájet Airfiber.

Prijde mě konina dávat UPS a za to originál UBNT Gbit POE zdroj. Zvlášt když si vezmeme v úvahu spotřebu 50W
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jen doplnim to poecko .. uz jsem to nasel : http://www.valal.sk/upload/savefile_php ... 5411ea.png
a fakt se to da brat jako pasiv ...
jinak myslenku napajet spoj z 48volt zalohovanych na sajtu chapu .. a pokud na to staci mikrotikove poecko .. pak je to parada :) treba u racomu staci
0 x
- programming
- development
- education

honzam

Právě že mikrotik Gbit POE nejde použít. Pouští piny 4,5 + a piny 7,8 -
kdežto Airfiber potřebuje piny 1245 + a piny 7836 -
0 x

ludvik

Zvrhlo. Přeci nenecháme viset podivné názory v threadu bez odpovědi. Ale nic to nemění na tom, že se ti to asi bude blbě shánět. Třeba k racomu lze sehnat AT injektor napájený přímo 48V (je tedy myslím dražší, než pro 230V), ale nevím jak by to bylo s použitím se zařízením co AT neumí. Nemluvě o tom, že ani AT norma nedává 50W. Možná proto to mají pasivně ...
Nejjednodušší bude asi vykuchat ten originál :-)
honzam píše:Prijde mě konina dávat UPS a za to originál UBNT Gbit POE zdroj. Zvlášt když si vezmeme v úvahu spotřebu 50W
0 x