❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Menší ISP jako živnost

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
hapi

Re: Menší ISP jako živnost

Příspěvekod hapi » 13 years ago

no vidíš to, máte tam vesnice se 700 popisnímy čísly. To tady neexistuje. Když tu jsou vesnice s 200 baráky, je to luxus. Všechno je jiný, nedá se srovnávat, nemasíruje ti zákazníky každej tejden letáček od starnetu s netem za 79,- lidi si nechaji vrtat koleno jenom kvůli tomu aby měly net o 50,- levnější, kvalita nikoho nezajímá když seš upsanej na 2 roky. 2 roky s tim zákazníkem nikdo nehne. Navíc lidem stačí když naběhne FB.

Jako nestěžujem si že by nebyly prachy, jenom sem reagoval na David2006 že to vydí moc růžově a že 160k máme do kapsy což je hrubej omyl.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 13 years ago

Hapi nepřevracej to - můj původní postřeh byl o tom jak si tu na foru (ne v threadu) stěžuješ že nemáš ani 3litry na víkend s přítulí :lol: . Tak jsem se nad tím pozastavil co s těma prachama jako děláš :D .
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 13 years ago

hapi píše:no vidíš to, máte tam vesnice se 700 popisnímy čísly. To tady neexistuje. Když tu jsou vesnice s 200 baráky, je to luxus. Všechno je jiný, nedá se srovnávat, nemasíruje ti zákazníky každej tejden letáček od starnetu s netem za 79,- lidi si nechaji vrtat koleno jenom kvůli tomu aby měly net o 50,- levnější, kvalita nikoho nezajímá když seš upsanej na 2 roky. 2 roky s tim zákazníkem nikdo nehne. Navíc lidem stačí když naběhne FB.

Jako nestěžujem si že by nebyly prachy, jenom sem reagoval na David2006 že to vydí moc růžově a že 160k máme do kapsy což je hrubej omyl.

jak upsaný na dva roky? přeci výpověď můžeš dát i tak, ale musíš doplatit ten rozdíl akční ceny s normální cenou...
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

David2006: uz ti nekdo v tomto vlaknu rekl, zes militantne urejpanej ? Slusne receno ? Se divim hapimu, ze se s tebou vubec jeste bavi a vlastne i sobe, ze tohle pisu ... Timto vsak na tyhle komentare vuci tobe uz "dlabu" uplne a "nech sa paci ..." :roll: :lol:
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Hodně slušně řečeno... :)
0 x

David2006

Ale noták, zrovna když sme si s Hapim padali kolem krku a neosočovali se (i to se stane:) ) tak to chceš zkazit :D . Každopádně ano, jistě i tak jak jsi to napsal se to dá chápat, ale od toho tu forum je aby jsme se tu jen mezi sebou neplácali po ramenou, ale i si řekli že něco možná není v pořádku. Druhá věc je že ten styl jakým to podávám asi nesedne každému což je jeho věc :wink: .
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

Tak taky vemte, ze hosi ze skylanu si plati 800 linku, aby jejich klienti nemuseli za servisni hovory platit. To taky stoji jisty balik. A hlavne to zere prachy, ktere tem lidem fakt chybět nebudou. Nám stačí pevná s hezkým číslem.
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

Není lepší jít ve stopách Netboxu?? Zavoláš jim za 5kč/min.. A to třeba čekáš 10 minut na operátora... Pak valíš bulvy na telefonní účet...
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

To same i Riomedia...
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 13 years ago

Vtipne je kdyz jedna nase "konkurence" si taky plati 800stovku, tu maji presmerovanou na jejich VoIP reseni a to jim velmi casto spise nefunguje pripadne laguje - to maji rovnou s testem/demem kvality linky behem hovoru :roll: :lol:

David2006: nikomu ni zleho nepreju a tak jen doufam, ze brzy prozres a zjistis, ze svet (obecne i svet ISP) funguje kapku (sic!) jinak ... at se dari :twisted:
0 x

David2006

No nevím, jsem v něm skoro 10let a to světlo na konci tunelu nějak nevidím :mrgreen: . Ale jo ať se daří nám všem bez rozdílu zda noví nebo stávající :D .
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 13 years ago

Zajimalo by me, jestli to zakladatel vlakna jeste cte :) Preci jen poslednich par stranek je to hlavne osobni osocovani, to je jak babky na trhu :)
0 x

mikyx

Příspěvekod mikyx » 13 years ago

Přidám něco opravdu k tématu.
Začal jsem fungovat jako ISP v listopadu loňského roku. Mám konekt 20Mb mikrovlnou za 6000kč s DPH, 1C IP adres. V květnu budu připojen přímo na optiku 60Mb. Zatím mám 27 klientů z toho 2 z rodiny, pokryty 4 vesnice. Konkurence asi 6 firem. Člověk o sobě musí dávat pořád vědět. Letáčky a tak. Počítám že vydělávat začnu až tak nejdřív za rok, ale baví mě to tak bojuju dál. Postavil jsem vše na mikrotiku, vše routuju a vše funguje skvěle a to lidi ocení. Taky dost lidí čeká jak bude moje síť fungovat dál, přece jen je to nová síť a lidi novým věcem moc nevěří.
Možná jsem naivní, že si myslím, že se tím dá v dnešní době uživit, ale věřím že když do toho nasypu ted jěšte tak 100t tak to pujde.

Miky
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod raven-il » 13 years ago

mikyx píše:Přidám něco opravdu k tématu.
Začal jsem fungovat jako ISP v listopadu loňského roku. Mám konekt 20Mb mikrovlnou za 6000kč s DPH, 1C IP adres. V květnu budu připojen přímo na optiku 60Mb. Zatím mám 27 klientů z toho 2 z rodiny, pokryty 4 vesnice. Konkurence asi 6 firem. Člověk o sobě musí dávat pořád vědět. Letáčky a tak. Počítám že vydělávat začnu až tak nejdřív za rok, ale baví mě to tak bojuju dál. Postavil jsem vše na mikrotiku, vše routuju a vše funguje skvěle a to lidi ocení. Taky dost lidí čeká jak bude moje síť fungovat dál, přece jen je to nová síť a lidi novým věcem moc nevěří.
Možná jsem naivní, že si myslím, že se tím dá v dnešní době uživit, ale věřím že když do toho nasypu ted jěšte tak 100t tak to pujde.

Miky

Tleskam a chvalim. A preju mnoho zdaru.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 13 years ago

Souhlasim s tim ze aby te to uzivilo tak potrebujes cca 300 klientu. To uz mam nastesti nejakou chvili za sebou a to teprve ted v dubnu budu slavit 3 roky. Jinak instalace u me 1500,- s tim ze RB SXT je pak klienta. Ceny mam od 230 za mego az k 830 za 10mega. Konkurence je tu celkem velka a ted od vovyho roku maji treba rychlosti 26M, instalace zdarma (zavazek).

Muzu rict ze tenhle rok pro me zacal krasne. Lidi pripojuji jeste vice nez loni takze spokojenost.

Dneska uz bych asi novou sit nestavel. Zacatky jsou fakt krusny a chce to mit opravdu min. pul mega aby jsi mel na vysilace a konekt. Takze rikam dneska uz bych do toho nesel ale jinak ty prachy co si vydelam ted bych jako zamestnanec tady nikdy nemel. Pravda je to za cenu toho ze jsem na to sam a s tim sposta starosti a nervu, ale za to flexibilni pracovni doba a mesicne mam odmakano tak 100 hodin misto 160 jako ostatni :-)
0 x