❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
VDSL a jak se naj tesite
Re: VDSL a jak se naj tesite
Dneska dosel modem - navyseni z 8Mbit (realne 6,5) na 12Mbit (realne 11). Vic nedaji linky, centrum brna.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
soooc píše:Dneska dosel modem - navyseni z 8Mbit (realne 6,5) na 12Mbit (realne 11). Vic nedaji linky, centrum brna.
jak je na tom upload?
0 x
Jan Ptáček
net.work píše:soooc píše:Dneska dosel modem - navyseni z 8Mbit (realne 6,5) na 12Mbit (realne 11). Vic nedaji linky, centrum brna.
jak je na tom upload?
1Mbit.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
soooc: a co říká na takové zarušené/utlumené lince modem o maximálně možných dosažitelných rychlostech, případně jaká je synchronizační rychlost mezi modemem a DSLAMem?
0 x
Jak taková VDSL2 linka od Telefoniky O2 130 metrů od ústředny chodí a jak jsou poskytovány služby si můžete počíst zde http://rychlost.cz/forum/tema/2261/
! Prozatím katastrofa !
! Prozatím katastrofa !
0 x
Doktoři, lékárníci a poslanci při přečtení tohoto příspěvku jsou povinni zaplatit poplatek 30,-Kč provozovateli portálu.
Buchar: člověče, ty ses nám nějak rozjel :)
moje poslední info ze včerejška od jednoho člověka je, že rychlost má 18Mbit, měřáky ukazují 18Mbit a stahuje kolem 2,2MB/s což odpovídá. Myslím že problém bude v lokalitě. Taky mám další info, z jiné lokality, že rychlost je kolem 22Mbit ale není problém 3 hodinový výpadek, a pak to "samo" zase neběhne.
Každopádně čím víc problémů u O2 se proflákne, tím líp pro nás ostatní....
moje poslední info ze včerejška od jednoho člověka je, že rychlost má 18Mbit, měřáky ukazují 18Mbit a stahuje kolem 2,2MB/s což odpovídá. Myslím že problém bude v lokalitě. Taky mám další info, z jiné lokality, že rychlost je kolem 22Mbit ale není problém 3 hodinový výpadek, a pak to "samo" zase neběhne.
Každopádně čím víc problémů u O2 se proflákne, tím líp pro nás ostatní....
0 x
Akorat se divim ze zrovna speedtest se propujcil k tomuhle
ze jiny meraky sou podmazly to se vi ...

0 x
dyt speedtest je spustenej na spouste ruznych serveru u ruznych spolecnosti tak by bylo slozitejsi to ovlivnit ne?
ikdyz buhvi co maj v tom jejich .swf a nemam zkusenosti jaky sou podminky nasazeni verejnyho serveru pro mereni z netu
ikdyz buhvi co maj v tom jejich .swf a nemam zkusenosti jaky sou podminky nasazeni verejnyho serveru pro mereni z netu
0 x
Buchar píše:Jak taková VDSL2 linka od Telefoniky O2 130 metrů od ústředny chodí a jak jsou poskytovány služby si můžete počíst zde http://rychlost.cz/forum/tema/2261/
! Prozatím katastrofa !
Ty na tom provozuješ svoji bezdrátovou sít? Docela ses rozjel v té diskuzi

0 x
-
Ať žijí konspirační teorie....a rovnou říkám, že je to pěkná kravina s podmáznutým speedtestem!
Pokud udělám speedtest, tak naměřená hodnota odpovídá hodnotě kterou vidím v zatížení sítě na routerboardu a případně i procentuálnímu zatížení síťovky v PC. A download jakýchkoliv souborů taky odpovídá naměřeným 22-23megabitům.(ikdyž na rychlost.cz naměřím tak 18M max)
Jediný, co může způsobovat naměření na speedtestu víc než jinde je ta skutečnost, že speedtest testuje víc vláken zaráz, takže z toho připojení "vytáhne" víc.
Pokud udělám speedtest, tak naměřená hodnota odpovídá hodnotě kterou vidím v zatížení sítě na routerboardu a případně i procentuálnímu zatížení síťovky v PC. A download jakýchkoliv souborů taky odpovídá naměřeným 22-23megabitům.(ikdyž na rychlost.cz naměřím tak 18M max)
Jediný, co může způsobovat naměření na speedtestu víc než jinde je ta skutečnost, že speedtest testuje víc vláken zaráz, takže z toho připojení "vytáhne" víc.
0 x
a neberme v potaz fakt, ze merat linku jakymkoliv merakem na webu je blbost. Zalezi taky dost na tcp window size a dalsich vecech. Idealne testovat iperfem, tam lze otestovat jednu relaci nebo vice, velikost window atd. Pripadne FTP a vice relaci.
0 x
-
třeba tady známý provozuje "menší" síťku, má 3 linky od telecomu /doteďka měl adsl/ technici uo2 mu to vytáhli až na hůru k mikrotiku takže navýsost spokojený a co jsme včera zkoušeli hned když mu přišel modem tak 23.1mbit dává každá linka nezávisle na sobě - rozuměj skoro 75mbit za pár šušňů..
0 x
-
Pro dlouhodobější zátěž kdyžtak s oblibou využívám tyhle servery, nahoďte 200GB do fronty přes noc a pak mrkněte na grafy, jestli rychlost kolísá
ftp://ftp.muni.cz/pub/linux/mandrakelin ... /iso/2010/
ftp://ftp.sh.cvut.cz/storage/1/
ftp://ftp.muni.cz/pub/linux/mandrakelin ... /iso/2010/
ftp://ftp.sh.cvut.cz/storage/1/
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslim, ze to bude podmaznutym speedtest.net, ale spis tim, ze linka k zrcadlu speedtest.net je proste jinak zatizena jak ta co vedel obecne do nixu ci proste k ostatnim merakum ...
Kazdopadne, je to "huste" a sem zvedavej co z VDSl za pruser jeste bude

Kazdopadne, je to "huste" a sem zvedavej co z VDSl za pruser jeste bude

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
Stanislav Hrncir píše:třeba tady známý provozuje "menší" síťku, má 3 linky od telecomu /doteďka měl adsl/ technici uo2 mu to vytáhli až na hůru k mikrotiku takže navýsost spokojený a co jsme včera zkoušeli hned když mu přišel modem tak 23.1mbit dává každá linka nezávisle na sobě - rozuměj skoro 75mbit za pár šušňů..
a tot to jako prodává na černo? pokud vím tak domácí internet nesmíš sdílet dál
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...