1.9mb/s je docela krize , i kdyz cene by to odpovidalo
b != B
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Starnet
-
ty krawo to je domu / pozemku
, to je snad pomalu zruinuje. Je smutny, ze podobne prohresky se tahnou mesice a vesmes se nic nedeje...podle me todle mesto v pohode vyhraje.
EDIT : nevi nekdo cca. jak dlouho to maj vlastne v provozu ty neschvaleny prevesny ? to uz jim vyneslo beztak ranec...
PW

EDIT : nevi nekdo cca. jak dlouho to maj vlastne v provozu ty neschvaleny prevesny ? to uz jim vyneslo beztak ranec...
PW
Naposledy upravil(a) pcwifi dne 29 Oct 2011 18:55, celkem upraveno 1 x.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
a to jsem hodně zvědavej na výsledek protože za to neni jedna skoro žádná pokuta a jednak se to dá dodatačně schválit.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
- midnight_man
Keby proti Vám začal stavebný úrad konanie by ste sa toľko nesmiali. Na účet druhých je to ľahšie, že? Všetci majú načierno naťahané optické alebo metalické vedenia kadetade.....
Príde mi to občas smiešne. Všetci sa dušujú ako dodržiavať výkony na 5Ghz, kopať optiku zemou. Pritom šecia vieme kde je pravda 
Presne tak hapi, u nás na Slovensku je možnosť dodatočne schváliť stavbu....

Presne tak hapi, u nás na Slovensku je možnosť dodatočne schváliť stavbu....
0 x
Podstatné je, zda Č. Buděljovice v místních nařízeních nemají nadzemní vedení zakázané, pak se to dodatečně legalizuje podstatně hůře. A i kdyby se jim to povedlo, tak na město asi začnou řvát ostantí ISPíci, že chtějí také... Ale i tak to bude na dlouho, záleží, kdo s kým a kde. 
Také s tím město mohlo počkat tak půl roku, pak by na základě tohoto bylo na zrušení firmy. V této chvíli se za tohle dá zrušit jen živnostník (chvíli se pohádají, město to dá k soudu za vniknutí na cizí nemovitosti/pozemky..., vyfásne podmíněný trest, nastupuje živnostenský úřad a ruší živnost za porušení bezúhonnosti ve vztahu k činnosit podnikání). Podle nových chystaných úprav tohle bude i na zrušení firmy.

Také s tím město mohlo počkat tak půl roku, pak by na základě tohoto bylo na zrušení firmy. V této chvíli se za tohle dá zrušit jen živnostník (chvíli se pohádají, město to dá k soudu za vniknutí na cizí nemovitosti/pozemky..., vyfásne podmíněný trest, nastupuje živnostenský úřad a ruší živnost za porušení bezúhonnosti ve vztahu k činnosit podnikání). Podle nových chystaných úprav tohle bude i na zrušení firmy.
0 x
no vzhledem k tomu, že je to veřejná telekomunikační síť, tak je to ve veřejném zájmu takže si myslím, že jim vše dodatečně schválí a navíc to starnet bdue mít s o mnoho méně starostmi...
ne že bych jim to přál a nebo vám přál aby takovej parazit měl takový výhody ale jenom vám řikam jak jsem přesvědčenej že to dopadne....

0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
S tím soudním rušením firem to nebude zas tak žhavý... Bude to jen za závažné trestné činy - korupce, podvody... Nějaký přestupky proti stavebním zákonu nebo místní vyhlášce se tím řešit nebudou. To bude jen na správní řízení..
0 x
prikladem by mela jit vlada , takovy podvody si nedovoli snad zadna firma
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
rouchi píše:no vzhledem k tomu, že je to veřejná telekomunikační síť, tak je to ve veřejném zájmu takže si myslím, že jim vše dodatečně schválí a navíc to starnet bdue mít s o mnoho méně starostmi...ne že bych jim to přál a nebo vám přál aby takovej parazit měl takový výhody ale jenom vám řikam jak jsem přesvědčenej že to dopadne....
No, ta veřejná síť má v ZoEK stanoveno u nových staveb, že si má dopředu smluvně zajistit (případně po spolupráci s ČTÚ/stavebním odborem, zde by asi pro kolizi to musel řešit někdo na krajské úrovni, pokud města úřadové budou odmítat), pokud to neudělá a postupuje v rozporu s legislativou, tak nemůže očekávat ochranu a výhody garantované v ZoEK pro veřejné sítě, pokud dotčený majitel začne řvát (je tam vůbec nějaká promlčecí lhůta, aspoň obecná?). Zde je to na převládnutí zájmů majitele pozemků/nemovitostí.
Samozřejmě je podstatné to, zda je nadzemní vedení přípustné nebo ne. Pokud ano, tak asi bez rizika dodatečné schváí. Mají to i jednodušší, jen vezmou to oznámení vymění hlavičky, lokality mají uvedeny a pošklou to městu zpět jako žádost...

Pokud nadzemáky přípustné nejsou a schválí jím to, tak bych očekával hromadný útok na město ostatních místních ISP z kterého by se mohl magistrát celkem zapotit...
Repkins píše:S tím soudním rušením firem to nebude zas tak žhavý... Bude to jen za závažné trestné činy - korupce, podvody... Nějaký přestupky proti stavebním zákonu nebo místní vyhlášce se tím řešit nebudou. To bude jen na správní řízení..
Jo, předpokládám, že tak daleko to u firmy normálně nepůjde (na rozdíl od živnostníka, kde živnost zruší praticky za jakékoliv pravomocné odsouzení se vztahem k podnikání). Ale když tímhle udělaš celé město, nějaký slušný posudek vizuální újmy města vyčíslený úbytkem turistů, nevím čeho..... za XXXXXXXXXXXXX Kč a budeš se ohánět primárně nedovoleným vstupem na pozemky/nemovitosti, než jen přestupkem proti stavebnímu zákonu/místním vyhláškám. Úředník správně pobídnutý (záleží kterou stranou) dokáže být velmi kreativní ve využívání legislativy když chce, a firma proti městu dostatečně malá, pak se dá hrozit kde čím a hodně tím znepříjemnit firmě život. I dneska, když půjdu do extrému, tak se dá firma zastavit na rok za to, že na svém webu nemáš korektně uveden informaci o zápisu ve firemním rejstříku a pár s tím spojených volovin (pomiňme vůbec diskusi, jak dohledá finančák, že web na který kouká je opravdu můj oficiální)...
Nemá smyls řešit dál, když nevidíme do vztahů. Vyčkal bych výsledku, tohle by mělo hlavně zajímat místní konkurenci StarNETu a sledovat, co se v tom děje.
reset píše:prikladem by mela jit vlada , takovy podvody si nedovoli snad zadna firma
To asi měla, ale i firmy dokáží být velmi kreativní, zvláště pokud je správně využito některých postranních vazeb do vládní garnitury. Nedělejme si iluze, jak funguje dnešní svět, rozhodně se nemotá kole politických vizí stran, ale to už je kapánek mimo téma.
0 x
k tomu starnetu, ten speedtest, to je trochu dost nepřesné měření, jelikož to vlastně měří pouze vnitřní síť jelikož ten server na speedtestu je starnetu
a vůbec k čemu je 40Mb když to jede těch 40Mb pár sec a ve špičce to jede třeba 10Mb

a vůbec k čemu je 40Mb když to jede těch 40Mb pár sec a ve špičce to jede třeba 10Mb
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
tak 40Mb jim to muze dat, a ve spicce treba jen 10Mb, slovo agregace ti nic nerika ?
a nebo ty davas garant 10Mb za par srovek ? , mas pro 10 lidi 100Mb ? pro 100 , 1Gb , atd atd . malinko (hodne) nevyuzity a nevrati se ti ani naklady
tim se nechci nijak zastavat starnetu , hlavne k jejich praktikam, co jsem tu cetl
a nebo ty davas garant 10Mb za par srovek ? , mas pro 10 lidi 100Mb ? pro 100 , 1Gb , atd atd . malinko (hodne) nevyuzity a nevrati se ti ani naklady
tim se nechci nijak zastavat starnetu , hlavne k jejich praktikam, co jsem tu cetl
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
sorry ale pokud umisťuju speedtest tak ho přece neposadim na klientskou linku. To je prostě blbost. To je jasnej tah kterej má ukázat že v síti starnetu to jede lépe než někomu jínýmu. Já bych to udělal takhle hned.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
reset píše:tak 40Mb jim to muze dat, a ve spicce treba jen 10Mb, slovo agregace ti nic nerika ?
to víš že říká, ale starnet nabízí rychlost 100Mb za 250Kč...
já dávám garant každému 4Mb ostatní je už o agregaci
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
- midnight_man
to s tým speedtestom je pakáreň
človek to dá na vlastnú sieť a je po probléme

0 x