❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Banky

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Banka pro ISP

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 12 years ago

FIO
výhody uz tu padly
nevýhody: uver poskytnou od 3M vejs

GE
nevýhody: mění podmínky za pochodu, zacinal jsem s uctem za cca 200,- mesicne s tim ze prichozi platby jsou zdarma. Po 3 mesicich zmemeno na zdarma prvnich 75 ostatni za poplatek

mBank
nevim jestli uz umi s.r.o. drive neumeli
krome vedeni uctu uz ti nic jineho nenabidnou protoze nic jineho nedelaji

RB
aktualne uz nejsou drahy ale ani zadarmo. Mesicne si reknou o 500 za neomezene transakci a nabizeji uvery od asi 30 000 coz se vzdycky muze hodit, maji kontokorent.

Ostatni banky asi nema ani smysl jmenovat, tam se proste nedoplatis. Poplatek za prichozi platbu volim nejabsurdnejsim poplatkem.
Bejt tebou tak rozmejslim mezi RB a FIO v zavislosti jestli ti staci jen ucet nebo chces i neco navic.
0 x
Bývalý ISP...

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 12 years ago

CSOB za 120,- pausal. Neomezene prichozi a odchozi plaby.

Bylo potreba za to bojovat, ale dopadlo to
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

Tomáš Nesrsta píše:FIO

RB
aktualne uz nejsou drahy ale ani zadarmo. Mesicne si reknou o 500 za neomezene transakci a nabizeji uvery od asi 30 000 coz se vzdycky muze hodit, maji kontokorent.

Ostatni banky asi nema ani smysl jmenovat, tam se proste nedoplatis. Poplatek za prichozi platbu volim nejabsurdnejsim poplatkem.
Bejt tebou tak rozmejslim mezi RB a FIO v zavislosti jestli ti staci jen ucet nebo chces i neco navic.

Zdravím,
tak to máš dobré. V RB ta pětistovka tak nebolí. Ale těch několik korun krát třeba 1.000 příchozích plateb je pěkných pár tisíc. Bohužel mám účet v RB, rád bych se ho zbavil, ale to není tak jednoduché. Takže, jak se dá zbavit těch velmi zatěžujících příchozích poplatků? Je na to nějaký standardní režim nebo jen formou nátlaku?
Děkuji.
mpcz, 23.01.2013
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 12 years ago

mpcz píše:Zdravím,
tak to máš dobré. V RB ta pětistovka tak nebolí. Ale těch několik korun krát třeba 1.000 příchozích plateb je pěkných pár tisíc. Bohužel mám účet v RB, rád bych se ho zbavil, ale to není tak jednoduché. Takže, jak se dá zbavit těch velmi zatěžujících příchozích poplatků? Je na to nějaký standardní režim nebo jen formou nátlaku?
Děkuji.
mpcz, 23.01.2013

eKonto Komplet

http://www.rb.cz/firemni-finance/podnik ... o-komplet/
0 x
Bývalý ISP...

Majklik

Příspěvekod Majklik » 12 years ago

ppp76 píše:No ja zustal be finale u kb rekl sem serou me vase poplatky koncim jdu jinam a hle poplatky nejak zmizeli do zahadneho balicku z akorunu jen prej aby meli ucetni polozku :lol: to mi hlava nebere :roll:

A je ještě možno s KB uzavřít vhodný papír a pokud máš zaměstnanace a posíláš jim výplatu z toho firemního účtu v KB na jijich soukromé účty v KB, tak mají defacto zdarma účty i oni (respektive při volbě vhodného paušálu, kde je vše v tom paušálu, který KBčko odpustí, tak je to pak zdarma).
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

mpcz píše:Takže, jak se dá zbavit těch velmi zatěžujících příchozích poplatků? Je na to nějaký standardní režim nebo jen formou nátlaku?

Na ekontu: nastavení > nastavení účtu > aktuální cenový program > podnikatelské ekonto komplet
0 x
T-T

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Pro blbé a blbější: v druhém příspěvku máte odkaz na vlákno kde se tohle řešilo. Zase tady v tom děláte bordel, a rozvíjíte již probírané téma. Já fakt nevím, je tak velký problém prostě pokračovat tam?
0 x

mpcz

Zdravím,
ten KOMPLET má jen malou vadu. A to je to "aktivně využívat". Pokud se jedná jen o udržovací účet, který by měl postupně odumřít, (není moc dobré násilně přemlouvat stovky klientů ke změně platebních příkazů) je problém na něm udělat obrat 100.000,- za měsíc. "Aktivně využívat" - to je jedna z mnoha používaných kliček této banky. Navíc ceníky má velmi spletité a jejich spletitost má jediný cíl: maximalizovat zisk. To je samozřejmě cíl v dnešní době legitimní, pokud by ovšem nebyl doprovázen "lidumilnou reklamou" na téma "banka, které platí Vám". Nemusím doufám zdůrazňovat, že jejich zisk jsou naše náklady.
Naprosto nerozumím obhajobě jiných bank, když ve FIO je zdarma vše i pro zaměstnance a kdykoliv při nesrovnatelně vyšším komfortu.
mpcz, 23/01/2013
0 x

Leeonek

Asi jsem zapomněl připsat ještě pro ty uplně nejblbější sakra :)

viewtopic.php?f=4&t=5132
0 x

Leeonek

citace z jiného duplicitního vlákna:
mpcz píše:Zdravím,
ten KOMPLET má jen malou vadu. A to je to "aktivně využívat". Pokud se jedná jen o udržovací účet, který by měl postupně odumřít, (není moc dobré násilně přemlouvat stovky klientů ke změně platebních příkazů) je problém na něm udělat obrat 100.000,- za měsíc. "Aktivně využívat" - to je jedna z mnoha používaných kliček této banky. Navíc ceníky má velmi spletité a jejich spletitost má jediný cíl: maximalizovat zisk. To je samozřejmě cíl v dnešní době legitimní, pokud by ovšem nebyl doprovázen "lidumilnou reklamou" na téma "banka, které platí Vám". Nemusím doufám zdůrazňovat, že jejich zisk jsou naše náklady.
Naprosto nerozumím obhajobě jiných bank, když ve FIO je zdarma vše i pro zaměstnance a kdykoliv při nesrovnatelně vyšším komfortu.
mpcz, 23/01/2013

Že nechápeš obhajování jiných bank, když fio má vše zdarma? Jak dlouho to bude mít zdarma? Můžeš se stoprocentní jistotou říct že navždy? To určitě nemůžeš...
0 x

mpcz

Zdravím,
to asi nezaručí nikdo nikomu, že ano. Ale za dva roky mám úsporu 7x24=168 tisíc na poplatcích. Mohl bych jmenovat úsporu jedné účetní díky výhodám datového FIOmostu, který pracuje vlastně sám, další nemalé úspory za platební karty a mnoho dalších. Tomu by snad mohl rozumět úplně každý. Historie také říká jasně: jak to někdo udělá první, již není cesta zpět. Podotýkám, že FIO není nějaká začátečnická vycházející hvězdička, ale je zde již dostatečně dlouho.
mpcz, 23.01.2013
0 x

Leeonek

Už jsem to tu psal, když teď převedu 1000 klientů k jiné bance, budu mít dobrý pocit z toho, že mám vše zdarma. Po 2 nebo 3 letech fio zavede poplatky a já na tom budu zase stejně, budu zase převádět 1000 klientů jinam? Ne, zůstanu raději u raifky. Budu sice platit 500kč měsíčně, a neušetřím 6000 za rok, ale vím, že víc už platit nebudu. Taky nemusím nutit 1000 lidí měnit trvalé příkazy.
Asi před půl rokem jsem měl telefonát s borcem, kterého přibližně každé 2-3 měsíce blokuju kvůli nějaké neuhrazené platbě. Říkám mu, proč si nedáte trvalý příkaz? Měl by jste po starostech. Na to mě řekl: "a co když zase budete měnit číslo účtu jak posledně"? Na to je těžko nějak argumentovat, účet jsem měnil asi před 5 lety, lidi si to prostě pamatují.

Co se týče toho co jsi psal o aktivním využívání účtu v Raifce, pokud potřebuješ obrat, pošli si tam každý měsíc 100k a hned je zase převeď zpět. Obrat máš a nikdo Ti na to nic neřekne.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Leeonek píše:Už jsem to tu psal, když teď převedu 1000 klientů k jiné bance, budu mít dobrý pocit z toho, že mám vše zdarma. Po 2 nebo 3 letech fio zavede poplatky a já na tom budu zase stejně, budu zase převádět 1000 klientů jinam? Ne, zůstanu raději u raifky. Budu sice platit 500kč měsíčně, a neušetřím 6000 za rok, ale vím, že víc už platit nebudu. Taky nemusím nutit 1000 lidí měnit trvalé příkazy.
Asi před půl rokem jsem měl telefonát s borcem, kterého přibližně každé 2-3 měsíce blokuju kvůli nějaké neuhrazené platbě. Říkám mu, proč si nedáte trvalý příkaz? Měl by jste po starostech. Na to mě řekl: "a co když zase budete měnit číslo účtu jak posledně"? Na to je těžko nějak argumentovat, účet jsem měnil asi před 5 lety, lidi si to prostě pamatují.

Co se týče toho co jsi psal o aktivním využívání účtu v Raifce, pokud potřebuješ obrat, pošli si tam každý měsíc 100k a hned je zase převeď zpět. Obrat máš a nikdo Ti na to nic neřekne.

Že FIO zavede za 2-3 roky poplatky dle sebe VÍŠ , a že Raifka Ti nezvedne příchozí poplatky VÍŠ taky :D . Heh proti gustu... . Mám FIO stejně jako Mbanku a je to v pohodě u obou. Měl jsem i k podnikání Raifku a nějaké přeposílání pěněz je jednak opruz, jednak ne vždy tam mám (tehdy tuším 25 000 trafik). Ale dovedu pochopit že nechceš kvůli 6000 měsíčně už měnit, jen to takzvané.... si do vlastní kapsy mi nějak nesedí :wink: . Osobně preferuji FIO - Mbanka mi peníze připíše po 9 hodině dopoledne FIO o cca půl hodky dřív a výběry mě taky u Mbanky co zavedli plnění vadí 8) .
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 12 years ago

Tomáš Nesrsta píše:FIO
výhody uz tu padly
nevýhody: uver poskytnou od 3M vejs

no nevím jaké všechny typy úvěrů mají, ale kontokorent je u nich od 50k nahoru
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

mpcz

Zdravím,
jak je vidět, i půlhodina má pro někoho cenu. Když jsme u těch časů, u FIO dále oceňuji ty expresní platby, které když zvolíte, převedou peníze ihned i do JINÉ banky (ale jen max. do 12.00 hod). Většinou to v jiné bance naskočí do dvou hodin od odeslání. To je obrovská výhoda a to je také jediný poplatek, který si nechají zaplatit. (1,50 Kč!). (Pro ty, co obchodují se Slovenskem, převody ze Slovenska ONLINE a zdarma). To není ani tolik, kolik za normální dvoudenní platbu v jiné bance. Nevím nic o tom, že by se chystali něco zpoplatňovat za 2-3 roky. Samozřejmě to vyloučit nejde, ale pak mě bude hřát ušetřených víc jak 300 tisíc v kapse ...
mpcz, 24/01/2013
0 x