❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

prowax vs jirous

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Leeonek

Re: prowax vs jirous

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

mě teda neupadl, ale odchlípnutý je, drží jen na tom šroubku uprostřed. Holt možná kvalitní rádiové parametry, ale odfláknutý zbytek. Asi před půl rokem jsem kupoval varianty s "novým držákem" a myslěl sem že mě trefí, šrouby z antény zbytečně dlouhé a navíc nakřivo, ten držák bez ohnutí šroubů vůbec nešel nasadit.
jo a zateklé ty první kousky sem měl 2, nahoře se to odchlíplo a dole to drželo. Kdyby nebyli paka a udělali tam rovnou odtokové díry tak, jak je dělají ostatní, byli by na tom líp. Tohle paplání a spoléhání se na to, že to bude dokonale utěsněné je k ničemu.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Sak uz pred tak dvema lety tam zacli delat odtokace , byly tam ty plastovy srouby ktery sisi mohl vysroubovat , holt nejlepsi izolace je prec jen dira :mrgreen:
Odflaknutej zbytek netusim , ale s tim elepenim meli problem to i priznali a zacli pouzivat jinou technologii lepeni a nestalo by se mi neceho jinyho ze by to povolilo , waboxy ani schiboxy mi zadnej nepovolil :)
0 x

Leeonek

já sem je bral průběžne, a s těma odtokovýma šroubkama sem se setkal až s tím "novým držákem" to je podle mě tak půl roku zpátky.
No, když se podívám jak ten čas letí, možná je to rok zpátky ;)
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

škoda že ty odtokáče tam nebyly od začátku výroby. Opravdu nejlepší izolace proti vodě je díra
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

Bude prodej nebo ne? Odpověd

Dobry den pane xxxx,

Bohuzel nebude. Sice to uz vypadalo, ze mame nastupce a byli jsme ve fazi,
kdy jsme ladili jen detaily,
ale onen zajemce z niceho nic od cele zalezitosti odstoupil.

Po tehle zkusenosti, jsme se rozhodli se dalsim pokusum predat nase
myslenkove bohatstvi nekomu dalsimu.
Mrzi nas to a dekujeme za Vasi prizen.

Hezke leto,
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 14 years ago

Tak co jsem koukal na prednasku p. Jirouse tak PSV anteny nema skoro zadny vliv na kvalitu signalu. Dle jeho mereni ma spis vliv vykon nastaveny na karte s tim ze cim vyssi vykon tim podstatne horsi signal a dle presentovanych diagramu pri pouziti maimalniho vykonu jsou karty nepouzitelne...
0 x
Bývalý ISP...

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

co??
0 x

Leeonek

Thomeless: když potřebuješ zamaskovat katastrofální psv na svých anténách, je lepší udělat přednášku na téma síla signálu versus výkon karet, a říct že psv u antény vlastně nic neznamená :)
Takže jsme vlastně přišli k závěru, že průměrné psv 2 ( obzvlášť vypečené kouský i 3) u gentleboxů je to nejlepší co nás mohlo potkat :D
0 x

Pintero
antispam: Ano

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

Leeonek píše:Takže jsme vlastně přišli k závěru, že průměrné psv 2 ( obzvlášť vypečené kouský i 3) u gentleboxů je to nejlepší co nás mohlo potkat :D

A to ja se uz navymenoval u gboxu karet.... Ale ted poleti i gboxy.
Max vykon karet jsem cekal - jakmile jsem na karte ubral, tok se zvysil a rate fixla na 54/54
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

no já vám do toho nechci kecat ale pan Jirous tam měl zásadní nedostatek a to ten, že třeba kartu R52 hodil na 17dB ačkoliv na 54Mbit má pouze 14dB. Pak je jasný že se maska rozpadala. Tim celí jeho test jenom ukázal jak karta zkresluje když se výkon nastaví přes maximální hodnoty. Dále bych upozornil na to, že výstupní výkon je v (plus) +17dB a měl raději měřit přijímanou stranu a masku na přijímači kde signál je v (mínus) -75dB tedy sakra slabej kde to PSV může podstatně působit na zkreslení masky.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků