❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nákupy ISPíků od O2

Informace o majetkových vztazích a jejich změnách v telekomunikacích.
raven-il
Kontaktovat uživatele:

Re: Nákupy ISPíků od O2

Příspěvekod raven-il » 14 years ago

honzam píše:Od koho máš prosím takové info?

V podstate jsem byl prvni partner one plzenske firmy, takze to ted sleduju pomerne hodne zblizka.

Pro me je na cele veci nejvice alarmujici fakt, ze nerespektuji ani pisemnosti. Ustni dohody, to bych chapal, ze zatlucou, ale veci na ktere jsou prukazne pisemne podklady, to uz je fakt sila...
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 14 years ago

Tak na Krumlovsku kde zkoupili velikou síť už obcházejí klioše a nutí ADSL. Za 400,- 16Mbps. Už vůbec se nezmiňují o agregaci a dalších technických aspektech.
Podle mě nás v Luhačkách ten šulda z O2 krmil a prioritou bude zákazníky přemigrovat na dráty a šmitec.
O2BS bude pouze dočasná firma která bude mít za úkol zkoupit a přesvědčit na migraci. Prvně to budou zkoušet po dobrém a pak to klientům nařídí šmahem. O tom jsem přesvědčen.
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

soucez píše:Tak na Krumlovsku kde zkoupili velikou síť už obcházejí klioše a nutí ADSL. Za 400,- 16Mbps. Už vůbec se nezmiňují o agregaci a dalších technických aspektech.
Podle mě nás v Luhačkách ten šulda z O2 krmil a prioritou bude zákazníky přemigrovat na dráty a šmitec.
O2BS bude pouze dočasná firma která bude mít za úkol zkoupit a přesvědčit na migraci. Prvně to budou zkoušet po dobrém a pak to klientům nařídí šmahem. O tom jsem přesvědčen.

No my takhle poznali, ze je to prodany, jeste nez sla nejaka oficilani informace, uz tu behali agenti a snazili se o totez.
0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

no a jakmile tady skoupi vetsinu silnejsi z konkurence, zvednou ceny , na to si vsadim
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

pfadmin
antispam: Ano

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

Přál bych si to, ale bohužel si to nemyslím. I když skoupí všechny, tak pokaždé se objeví nová společnost a využila by vyšší cenové hladiny k rozvoji.

A ruku na srdce, 16Mbps za 400,- v dírách není tak špatné, kdybyste měli někde paralelně kabel, vadil by vám paralelní bezdrát, který je zčásti závislý na cizí vůli (rušení, majtelé AP)? Mě teda ano, pokud by kabel nebyl vyloženě nahnilý. Čistě ekonomické chování.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

O2 nedava 16Mb za 400czk , ale za cca 2x tolik . Ty akce jsou past na lidi.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

pfadmin píše:Přál bych si to, ale bohužel si to nemyslím. I když skoupí všechny, tak pokaždé se objeví nová společnost a využila by vyšší cenové hladiny k rozvoji.

A ruku na srdce, 16Mbps za 400,- v dírách není tak špatné, kdybyste měli někde paralelně kabel, vadil by vám paralelní bezdrát, který je zčásti závislý na cizí vůli (rušení, majtelé AP)? Mě teda ano, pokud by kabel nebyl vyloženě nahnilý. Čistě ekonomické chování.

1. V dírách na 5GHz toho rušení až tolik není. Možná se najdou vyjímky, ale obecně tohle zrovna na 5GHz v dírách kolem 400-1000 lidí není takový problém.

2. Domluva s majitely APček může být problém, protože věcné břemeno si tam ISPík většinou neprosazuje (a i tak blbec majitel pokud by to dovolil).

A pod čarou, právě v menších obcích se setkávám s tím že ADSLko dost pokulhává za svými parametry a defacto obec od obce je to rozdílné. O2 bude tlačit spíše obchodně na svoje ISP odběratele konektivity pokud dosáhnou pro ně patřičných parametrů, potažmo postupná akce ČTU na registraci 5GHz spojů jim taky zajisté není proti srsti.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

raven-il píše:- a jako bonus jeste neunosne tlaci na lidi, kteri maji na strechach vysilace, vyhrozovani neni vyjimkou

tlačí na lidi a vyhrožují v jakém smyslu? Přijde člověk od O2 a vytlačí člověka z chodníku s tím, že jestli se ještě někdy ukáže na chodníku, tak ho vytlačí znova?
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:
raven-il píše:- a jako bonus jeste neunosne tlaci na lidi, kteri maji na strechach vysilace, vyhrozovani neni vyjimkou

tlačí na lidi a vyhrožují v jakém smyslu? Přijde člověk od O2 a vytlačí člověka z chodníku s tím, že jestli se ještě někdy ukáže na chodníku, tak ho vytlačí znova?

Konkrétní případ:
- člověk mel na střeše vysílač
- odeslal O2 příkaz k demontáži k datu xy
- o2 2! Mesice pote po několika urgencích poslalo navrh nájemní smlouvy
- člověk znovu zamítl celou věc a tval na demontáži
- O2 vyslalo agenta, který nabídl jinou smlouvu a víc peněz
- člověk znovu zamÍtl
- O2 nereaguje na výzvy, telefony, nic
- člověk vypíná vysílač
- O2 agent na miste vyhrožoval soudy, pokud dojde k nějakému zásahu
- člověk zmocnil osobu k demontáži zařízení
- zmocnena osoba demontuje

Pote dorazil agent, opět vyhrožoval a zavolal kriminální policii, dorazila zmocnena osoba, předložila všechny podklady, policie agenta poslala do hajzlu a odjíždí.

Co to bylo na vesnici za ostudu kdy tam pitomec z O2 hulaka do noci a vola policajty si asi dovedete představit.
0 x
Josef Smola

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

tos měl napsat rovnou, že člověk co měl technologie na střeše je chtěl po přechodu k O2 sundat :) Mě to nebylo pořád jasné.
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 14 years ago

raven-il píše:
Leeonek píše:

Konkrétní případ:
- člověk mel na střeše vysílač
- odeslal O2 příkaz k demontáži k datu xy
- o2 2! Mesice pote po několika urgencích poslalo navrh nájemní smlouvy
- člověk znovu zamítl celou věc a tval na demontáži
- O2 vyslalo agenta, který nabídl jinou smlouvu a víc peněz
- člověk znovu zamÍtl
- O2 nereaguje na výzvy, telefony, nic
- člověk vypíná vysílač
- O2 agent na miste vyhrožoval soudy, pokud dojde k nějakému zásahu
- člověk zmocnil osobu k demontáži zařízení
- zmocnena osoba demontuje

Pote dorazil agent, opět vyhrožoval a zavolal kriminální policii, dorazila zmocnena osoba, předložila všechny podklady, policie agenta poslala do hajzlu a odjíždí.

Co to bylo na vesnici za ostudu kdy tam pitomec z O2 hulaka do noci a vola policajty si asi dovedete představit.

U toho bych chtěl byt. jeste bych mu dal pres drzku,za neprijemnosti. 8)
0 x

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Tak O2 nam prevlika dres :) procpak to asi delaji....

http://www.internethome.cz/
0 x
Josef Smola

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

uzasne, podle mapy jsou i v nasich mestech ... zajimave, ze nevim kdo by tu neco prodal .. uz asi zpetne nejde zjistit z jakych siti se to slozilo, ze ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

raven-il
Kontaktovat uživatele:

Dade_Marfi píše:uzasne, podle mapy jsou i v nasich mestech ... zajimave, ze nevim kdo by tu neco prodal .. uz asi zpetne nejde zjistit z jakych siti se to slozilo, ze ?

Jsem presvedceny, ze nejsou ani v Domazlicich, takze trosku klamava reklama, ale pohoda ne :) ?
0 x
Josef Smola

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

jo jo ... hlavne ten jejich system pro zakazniky zplacany ze systemu Fryzl :D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education