❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak si v Plzni postavili gigabitový internet

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
TTcko

Re: Jak si v Plzni postavili gigabitový internet

Příspěvekod TTcko » 10 years ago

ludvik píše:
TTcko píše:Měl bych takovou maličkou otázku, co by se asi stalo, pokud by si pár borců založilo občanské sdružení "Naftička&Benzínek" a začlo distribuovat mezi sebou naftu a benzín, bez DPH, bez daní, bez zisku, bez faktur, jenom na základě členských příspěvků....

Umí si někdo živě představit ty zakuklence a následný soud za obrovský daňový únik?

Zas až takový problém v tom nevidím. Kde by takové OS sebralo naftu bez DPH? A opět ... jaké daně, když náklady-výdaje=0?

Jenom to nemá zas až takový smysl, úspora veškerá žádná.

chápu, nikdy v životě si DPH a jiné daně neřešil, tak asi moc tomu pojmu nerozumíš, viď. DPH = daň z přidané hodnoty. Něco koupíš za 10,- prodáš za 20,- a DPH 21% platíš z toho cos přidal... u benzínu a nafty je marže tak kolem 3Kč z litru! přidaná hodnota tankování jedné plné nádrže = 150,-Kč –> DPH = 31,5Kč .. a teď trochu hrátky s čísly .. Plzeň = 180.000 lidí .. auto 482/1000obyvatel = 86.760 aut –> každý necháme jednou měsíčně natankovat = 2.732.000,-Kč měsíčně na nezaplacené DPH ...

vtipný na tom je, že to o čem se bavíme je spíš než pumpička, taková rafinérie ... přidaná hodnota bude mnohem větší než 10%
0 x

milan.zelina

Příspěvekod milan.zelina » 10 years ago

Nedá mi to;
a co do toho o.s. spolku ještě přidat činnost: chlast, cigára a zbraně.
To teprve začne bejt zajímavý.
(PS: v jednom o.s., tedy neziskovce, jsem léta působil skrze ekonomiku a myslím, že do toho trochu vidím (nic skze IT a Net).)
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 10 years ago

to ludvik:
S tim DPH to neni tak ruzove jak si myslis. Sice pises ze prijmy - vydaje = 0, ale uz nepocitas s tim ze pokud by o.s. bylo platcem, tak zaroven je v obchodnim vztahu se spoustou subjektu ktery platcem DPH neni. Takze si na vstupu nemuze DPH umaznout a tim padem by o.s. automaticky DPH odvadelo at chces nebo ne a ver tomu ze by to nebyly male castky. Proto tady resime to ze je tim padem oproti ostatnim subjektum na trhu zvyhodnene.
0 x
Bývalý ISP...

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 10 years ago

ano to máš pravdu, v tomto případě ano, ale máš tam řadu nevýhod, třeba musíš plně rozkrýt bankovní účet a nebo to že jen tak nevyvedeš peníze.

stejně nikdy nezapomenu na pána z čtu, který mi řekl v roce 2009 že "je to vlastně podvod ale že s tím nic nemohu dělat" když jsem chtěl založit sdružení, které bude nabízet internet. no tak to chodí u nás v ČR :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Filipová Ludmila

Příspěvekod Filipová Ludmila » 10 years ago

Tak já bych to ještě rozdělila na: "neziskovost a členy ctící OSky" a na ty co si z toho udělali nejspíše regulérní obchod. Mezi ty první bych zařadila takové jako je Jablonka, Czelanet a asi i další mezi ty druhé pak JMNet a podobně praktikující. Mne osobně leží v žaludku jedna věc. Odvádím DPH, daně OSka nemusí dále pak zdravotní sociální a další OSka asi to musí pokud má zaměstnance. Co mne, ale vadí u druhého typu? První typ Osky si poctivě vše nechá schválit každou Kč která jde do sítě nebo lidí musí někdo odsouhlasit. U druhého typu si Osky založili s.r.o. pak jen vidíte to co u JMNetu kde měsíčně odteče 600000 Kč na jakýsi účet doufejme, že toho s.r.o. například zde https://www.rb.cz/firemni-finance/trans ... 2018056001 mimo jiné, až tak je to neziskové. To co mne zde opravdu vadí, že na jeden souhlas valné hromady kde se odsouhlasilo založení s.r.o. tak jsou řadový členové vlastně obejiti a nikdo pak už pořádně neví co se v s.r.o. s penězy z členských příspěvků děje. Nikde na webu této OSky jsme nenašla jakýkoliv report z této s.r.o. OSce o tom co s.r.o. dělá za peníze OSky. Jaktože Jablonka nebo Czelanet nepotřebují s.r.o. a jsou i stejně velcí nebo větší než třeba zde zmíněný JMNet? Výroční zpráva u JM-Networks, s.r.o. za 2013 jaksi není zdroj portal.justice.cz takž o finančních tocích se mnoho nedozvíme. U tohoto OS je celkem zábavné "ceník příspěvků" to skoro vypadá na sázku jak naštvat nějaký úřad :).
Poslední věc je čtú, kontroly a postih je u nás komerčních ISP možný u OSek tak nějak ne. Bordel v vzduchu které některé OSky bez rozdílu dokážou pak při celkové kontrole odnesou ti druzí jen ty OSky ne není jaksi hybná páka.
S OSkama je pak další potíž přijdete vy někde k paneláku chcete na střechu a ejhle nájem za pár set, až několik tisíc Kč. Přijde OSka dobrý den my jsme ta chudá neziskovka nenechali by jste nás tu zadarmo. A to víte, že jo. Jako trapný vtip Vám pak přijde když představitelé OS na různých forech a webech neustále prudí jaká jsem "zlá komerce" s cenou 200 Kč za 30 Mbit jsem na tom o celých 50% hůř než výše uvedená neziskovka. Člověk se pak jen musí útrpně usmát nad těmito "dětmi" které si nevidí na špičku nosu a hlásají svou pravdu o tom jak jsme komerce a nejsme CZFree. Které se konečně jiným než deuovy povedlo přeobrodit na cokoliv jiného než zamýšlel DEU a hlavně mrtvé forum díky dannymu prudění se do všech. Je pak otázka jestli to nebyl i záměr stopnout myšlenku této aktivity. Po tom všem je, až úsměvné obviňování mne z těžkého profitování díky registraci a účasti v tomto projektu kde na začátku byla idea která se přetočila v vše možné jen ne to co bylo ideou a právě díky tomuto mrtvému foru mám mít prý pohádkové zisky. Díky tomuto projektu mám spíše problémy právě díky tomuto osočování na forech a webech od některých výše zmíněných. Sama jsem zvědava jako další trapnou výmluvou a příspěvkem sem "postižení" ihned přispějí. Jen pro informaci díky CZFree za posledních 5 let mne přišel pouhopouhý 1 člověk vše ostatní bylo moje úsilí nikoho jiného.

Pro všechny vysvětlení tohoto letitého problému napadání je úplně jinde. Kdesi před mnoha lety tito lidé poslali do pr..... jednoho kluka z jižního města a za naší pomoci v začátku rozjel svou síť a teď si konkurují a to leží JMNetu v žaludku, že oni mu nepomohli a my ano.
Mimochodem jak by jste se tvářili pokud by Vám někdo permanentně čekoval sajtu to by mne celkem zajímalo.
Proč tedy OSky nesníží členské příspěvky. Jaktože má třeba Jablonka v Praze příspěvek 150 Kč za přibližně stejnou rychlost jako JMNet který chce 300 nebo dokonce 400 Kč.
Takže, až 50% OSek bude opravdu neziskových nebudou si převádět peníze do dle portal.justice.cz netransparentních s.r.o. tak já s tím problém mít nebudu. Do té doby jsou takové OSky pro mne normální komercí jako každé jiné ISP jen s výsadami které to každé jiné ISP nemá.
Dalo by se konstatovat, že se jedná u některých OSek zejména těch vlastnících s.r.o. o podnikání s podporou státu což je na žalobu na stát. Nejsem ovšem právník takže nevím jak dalece toto může být pravda či nikoliv. Faktem je, že touto cestou státu utíká ročně několik desítek až set milionů Kč jak na dani tak na DPH.
Hezký večer všem.
0 x

divizna

Příspěvekod divizna » 10 years ago

Vam z kabelnetu ten JMNet ale lezi v zaludku, ze nas mimo internetprovsechny.cz pomlouvate jeste tady :)

Tak zaprve, clenove jakehokoliv fungujiciho o.s. se k informacim dostanou bud skrze radu nebo kontrolora, at uz k pohybum na uctech nebo k vyrocnim zpravam s.r.o. Mimochodem, s.r.o. u komunitnich siti slouzi jako servisni organizace a penize do nich nikdo nevyvadi "jen tak" a uz vubec ne dosle clenske prispevky. Ty prevody z uctu na ucet, kterymi se tuneluji clenske prispevky uz jsou trapne, to uz vam od nas kluci napsali mnohokrat jinde, ze to je prevod z jednoho uctu o.s. na druhy, ktery je mimochodem take transparentni, takze asi nema smysl to ani komentovat. :mrgreen:

Neplaceni najmu by bylo super, ale tak to bohuzel nefunguje a majitelum je vetsinou uplne jedno zda je sit o.s. nebo komerce, proste je to nekdo, kdo chce na jejich strechu (komin, stozar atd.).
CTU chodi i na OSky, pokuty za indoory a podobne jim dava taky, takovych pripadu uz bylo v CR docela dost.

Jinak existují i radoby o.s., kde je to presne tak netransparentni jak tady popisujete a kde se plati prispevky dle rychlosti, treba http://pwnet.cz/?page_id=31, kdyz uz tady o te siti pisete :)

Ach jo, a doted to byla docela zajimava diskuze tady...
0 x

reset

Příspěvekod reset » 10 years ago

mno u nas se taky plati clenske prispevky dle rychlosti, protoze si to ceni odhlasovali . A jelikoz je VH nejvyssim organem, tak pres to vlak nejede .
Nevim proc by to nemelo fungovat.
U nas se treba i neplati clenske prispevky, nebo sdruzeni plati za servis. Nebo ono se to snad udela samo a zadarmo ?
Mno konekt zdarma pro OS by se nam taky hodil , nebo alespon bez dane . blablabla . Radi bychom si odecetli 100k+ rocne z DPH za konekt.
Nebo treba DPH za masinky, kdyz jsme ted doupgradovali na ucet zdruzeni masinky vsem clenum . Vyslo nas to na 2Mczk .
Aha, my jsme OS , my to preci zkousneme, byt u sro, tak si to zaplati klient.
Demence ?

Nevidim na tom nic nenormalniho .

Pokud to nekoho kurva tak sere a vidi v otm jen prospech pro OS , at si to zkusi , nic mu v tom nebrani .
Nebo na to nemate a jen brblate ?
A nebo se nad tim budeme stale jen pohorsovat jako paka nebo paka z OSN ?
ryze ceske v tomto mamlaSState
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

David2006

Příspěvekod David2006 » 10 years ago

reset píše:mno u nas se taky plati clenske prispevky dle rychlosti, protoze si to ceni odhlasovali . A jelikoz je VH nejvyssim organem, tak pres to vlak nejede .

Buď rád že máte tolerantní finančák a ministerstvo na vás dlabe. Napsat že přes valnou nejede vlak po tom co se zde psalo o sdružení lidí s pohonnými hmotami je velmi úsměvné. Si tam rovnou odhlasujte nějakou tu vraždu a přes to taky nepojede vlak :lol: .
0 x

reset

jedna vec jsou stanovy , ktery mame odsouhlaseny MVCR , dalsi vec je financni rad , ktery je v kompetenci VH .

Jsme snad zalozeni za ucelem tankovani nebo vrazd ? ... nemotej sem hrusky a jablka , my delame jen svestky

Kdyz se politicky angazujes, platis taky ruzne prispevky , dle nejakeho pravidla .
0 x

David2006

Na ty příspěvky za rychlost by to chtělo judikát. Dle mě je to jedna ze zásadních věcí která odděluje sdružení od firem. To že máte schválené stanovy v dané věci nic neznamená neb v nich netvrdíte že členské budete rozdělovat dle rychlosti.
0 x

reset

a my v nich snad tvrdime , ze maji vsichni stejnou cenu ?
Ne, my se v nich odkazujeme na financni rad . brouku :twisted:
0 x

David2006

Ano a ten už ministerstvu nepředkládáte....filištíni :lol: . Tož ať se daří v podnikání :D .
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 10 years ago

reset píše:mno u nas se taky plati clenske prispevky dle rychlosti, protoze si to ceni odhlasovali . A jelikoz je VH nejvyssim organem, tak pres to vlak nejede .
U nas se treba i neplati clenske prispevky, nebo sdruzeni plati za servis. Nebo ono se to snad udela samo a zadarmo ?
Mno konekt zdarma pro OS by se nam taky hodil , nebo alespon bez dane . blablabla . Radi bychom si odecetli 100k+ rocne z DPH za konekt.
Nebo treba DPH za masinky, kdyz jsme ted doupgradovali na ucet zdruzeni masinky vsem clenum . Vyslo nas to na 2Mczk .
Aha, my jsme OS , my to preci zkousneme, byt u sro, tak si to zaplati klient.
Demence ?

Nevidim na tom nic nenormalniho .

Pokud to nekoho kurva tak sere a vidi v otm jen prospech pro OS , at si to zkusi , nic mu v tom nebrani .
Nebo na to nemate a jen brblate ?
A nebo se nad tim budeme stale jen pohorsovat jako paka nebo paka z OSN ?
ryze ceske v tomto mamlaSState

Tohle si snad vytisknu a zarámuju. Jedna perla vedle druhý. Pokud bych to měl komentovat ani nevím kde začít. Ale doporučím autorovi si nejdříve nastudovat několik elementárních věcí,třeba zákon o DPH. Pokud má kapacitu na to ho pochopit,nafackuje si za tenhle příspěvék sám.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!

reset

mno , povidej, prehanej , rad se neco priucim tady z te debaty blblalu
0 x

stepan.benes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod stepan.benes » 10 years ago

reset píše:mno , povidej, prehanej , rad se neco priucim tady z te debaty blblalu

Sorry nejsem hodný O.S. ale zlý kapitalista. Takže studuj sám nebo si kup školení.
0 x
Profesionální troll, manipulátor a hrubovibrační ještírek.
Vůbec mi nevěřte, protože se s Vámi velmi pravděpodobně právě teď pokouším manipulovat !!!