asi založím rubriku "víte že"
víte že když je WLA5000 připojeno k jedné síti nevidí žádnou jinou na jiné frekvenci než je jeho AP na které je připojené? Je to prostě super, chcete přidat další sektor a měsíc si po víkendech lámete hlavu čím že to může být že novou sektorku váš ovislink ne a ne naskenovat, jak vyměníte mikrotika za obyč Ap a vyzkoušíte 3 druhy antén, usoudíte že je někde ve vzduchu asi černá díta která žere všechno ostatní záření. další zajímavá věc že nepřipojený ovislink ukazuje mnohem větší sílu signálu než když je ve stavu připojeno
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
WLA5000 a skenování okolních sítí
Ještě doplním že při skenování zobrazí jen tu sí ke které je wla 5000 připojen jen v módu a (5 GHz). Pokud ho máte v módu b (2,4 GHz) tak vypíše celé okolí. Už se dostali do ČR i WLA 5000 V2 - do kterých je možno nahrávat firmware s módem WISP. Ten má ještě lepší vylepšení - ten nenaskenuje vůbec nic
. Takže čekám kdy kluci vydají novou verzi.
Chci se zeptat jestli někdo nezkoušel nahrát do zařízení AIRCA8-PRO tento WISP firmware, bylo by to pěkné mít zařízení pro tři PC s NATem.

Chci se zeptat jestli někdo nezkoušel nahrát do zařízení AIRCA8-PRO tento WISP firmware, bylo by to pěkné mít zařízení pro tři PC s NATem.
0 x
ef píše:JChci se zeptat jestli někdo nezkoušel nahrát do zařízení AIRCA8-PRO tento WISP firmware, bylo by to pěkné mít zařízení pro tři PC s NATem.
Hlavně se zeptej jestli někdo zkoušel zapojit 3 komply za airca, já ano, nevím jestli se jedná o vadný kus ale kdykoli za zapne třetí kompl tam na něm nejede net, na dvou jede ale na třetím ne, tato situace trvá až do resetu Ap, pak se rozjede i třetí ale běda jestli něktré z těch pc vypnete, zapnete ho a nejede net, opět resetujete AP a pak už to valí, ovšem opět do doby než jedno z těch pc vypnete

0 x
Ovislink WL 5000 má své mouchy já je používám na 3 spojích a po testech která jsem dělal doma na stole jsem došel k názoru že jediný co na nich funguje je režim bridge. V tomto režimu jedou fakt super čož potvrzuje i jejich uptime který je cca 120 dní. Ale střežte se dát je do módu AP - klient a za ně ještě nějaký router nebo další AP tak opravdu spláčete nad výdělkem jeden ze spoju mám i ve WDS a jsou na něj napojení 2 klienti a za každým z nich ještě Ap s dalšímy klienty a jede to v pohodě ale asi nedoporučím na to WDSko pověsit těch klientů víc než 2 to moje poznatky o WL 5000
0 x