DarkLogic píše:hapi píše:Nám tu třeba na elektrárně ipcorder ovláda zabezpečovačku a předává data z plotů PCOčkům a jako bonus umožňuje obsluze zapnout na dálku světla
A tohle všechno, co jsi napsal, dělá IPcorder jak? Nějak jsem si nevšiml, že by tam byla nějaká extra možnost programování vlastních věcí mimo řešení stavů z kamer.hapi píše:Třeba do vivoteků je extra firmware kterej používá onvif a extra firmware bez onvifu. Zvlášní ale je to tak.
Jo, tohle mě taky překvapilo a přemýšlel jsem, jaký z nich zvolit, když pak chci kameru připojit k IPcorderu...logicky mi vyšlo, že asi ten s Onvif, ale proč existuje i verze bez Onvif, to nechápu.
no pro ipcorder se používá firmware bez onvif. IPCorder podporuje tu kameru nativně a tam to chodí jak z praku.
K IPCorderu máme připojený tři poseidony, který snímaji parimetrickej system kolem objektu. U kamer jsou ty poseidony a je tam i switch a všechno se tahá over ethernet nebo spíš over fiber protože to je přes 200m daleko. Po tom to přijde do budovy kde je ipcorder a tam jsou další dvě pomocký krabičky NETIO http://www.koukaam.se/showproduct.php?article_id=1581 se kterými ipcorder taky komunikuje. No a pak si sedneš a programuješ v ipcorderu. Takže když se otřese plot, plotová jednotka odešle sepnutím stav na poseidona, ten pošle snmp trapem stav do ipcorderu a ten pošle příkaz do netia aby sepnul příslušné výstupy na světla a zároveň sepnul PCOčkům vstupy na jejich ústředně aby se vědělo jakej plot to udělal. Světla zůstanou zapnutá delší dobu i po odeznění poplachu a jako bonus si majitel elektrárny může sepnout světla kdy chce i v noci. Jo hele, asi tak tejden programování a lazení ale funguje to. 4 otočný kamery si jezději po nějakých specifických trasách a jedna má zapnutej autotracking takže dokáže sama sledovat případnej pohyb ale to normální otočný kamery nemaji. Na cenu těch kamer bych se raději ani neptal