❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kamerový systém - doporučení

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Rudolf Dvořák
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Kamerový systém - doporučení

Příspěvekod Rudolf Dvořák » 13 years ago

Ok takže asi ten IP Coder. Takže koupim například:

RECORDER: KOUKAAM IPCorder KNR-200 nebo KRR-400

KAMERY: IP kamera VIVOTEK FD8134V

Jak doporucujete resit napajeni a switche?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

bud poe switche a nebo levnejsi reseni POE panel a switch.. vse v 802.11af (48V)
0 x

Rudolf Dvořák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rudolf Dvořák » 13 years ago

net.work píše:bud poe switche a nebo levnejsi reseni POE panel a switch.. vse v 802.11af (48V)

no pokud od te doby budou tak to vidim na Ubiquiti chytre poe, ale podle ceny, jinak asi toto:

http://www.i4wifi.cz/8-portovy-poe-swit ... d2703.html

to by šlo?

a k tomu zavřu do racku nějakej ten mikrotik aby to bylo pod dohledem

jinak nejakou UPSku myslite ze ano nebo to neresite v tomto prostredi?
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 13 years ago

Rudolf Dvořák píše:
no pokud od te doby budou tak to vidim na Ubiquiti chytre poe, ale podle ceny, jinak asi toto:

http://www.i4wifi.cz/8-portovy-poe-swit ... d2703.html

to by šlo?

Zřejmě jo. Já mám úspěšně vyzkoušen tento PoE switch:
http://www.i4wifi.cz/tl-sf1008p-8-porto ... d1275.html
0 x

DarkLogic

hapi píše:Pak je samozřejmý že použiješ antivandal kamery ale ne bulletový verze ale takový ty dome co se navrtaji 3 šroubama do zdi a je to takový polokoule, ta něco už vydrží a nedá se bez cajku sundat.

Hapi, jak vlastně řešíš při přichycení dome kamery na zeď schování kabelu od kamery? Jde mi o to, že ten krátký kabel od kamer Vivotek (UTP+napájení+senzor) je docela tlustý a přemýšlím, jak to správně řešit. To zasekáváš do zdi nějakou elektroinstalační krabici, kde je ten kabel zakončen...resp. propojen s dotaženým UTPčkem?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

originální kabel od vivoteku se dá odendat. Nahradíš ho normálnim kabelem. Uvnitř ho odendáš a je tam UTP zdířka. Je otázka jestli kabel zasekávat nebo ne protože když někdo kameru odstraní, ipcorder ti to nahlásí. To už je tak nějak na tobě.
0 x

hapi

net.work píše:jak jak to pozna? je to limit jeho cpu, propustnost sbernic, atp... i IPcorder to ma (ty limity), akorat neuvadeji FPS, ale Mbity dat. toku (KNR-200 ma 30Mbit a je se 3 fullHD kamerama@12FPS sem na 15Mbitech)...

co to plácáš? i nejlevnější jednodiskový synology zvládne ukládat 200Mbit přes sambu. V tomhle to neni. Problem je v tom, že se musí nějak ukládat databáze záznamů atd.. a to asi sežere cpu + to, že sběr z 10 kamer už neni sranda ani pro disky na tož z 20 kamer po 1mpixelu ale co, s h264 už je to zase sranda. Pak by takovej ipcorder zvládnul v pohodě 30 kamer i ten dvoudiskovej. Jednou jsem s nima měl i rozhovor na téma zátěže ipcorderu a říkal že taky záleží na tom jak má kamera udělaný rozhraní pro stahování steamu. Třeba kamery od acti jsou prý náročný na tahání streamu z kamer takže jich potenciálně zvládně méně ale třeba z kamer od IQeye to prý jde snadno i když jde o 5Mpixelovej obraz a tedy 5x větší. Takže záleží na tom jak jsou dobře udělaný ovladače pro tahání dat z kamer.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

ja davem ke kameram malou scame krabici, do ktere to zavru... samozrejme se to moc neda pouzit na RD...
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:
net.work píše:jak jak to pozna? je to limit jeho cpu, propustnost sbernic, atp... i IPcorder to ma (ty limity), akorat neuvadeji FPS, ale Mbity dat. toku (KNR-200 ma 30Mbit a je se 3 fullHD kamerama@12FPS sem na 15Mbitech)...

co to plácáš? i nejlevnější jednodiskový synology zvládne ukládat 200Mbit přes sambu. V tomhle to neni. Problem je v tom, že se musí nějak ukládat databáze záznamů atd.. a to asi sežere cpu + to, že sběr z 10 kamer už neni sranda ani pro disky na tož z 20 kamer po 1mpixelu ale co, s h264 už je to zase sranda. Pak by takovej ipcorder zvládnul v pohodě 30 kamer i ten dvoudiskovej. Jednou jsem s nima měl i rozhovor na téma zátěže ipcorderu a říkal že taky záleží na tom jak má kamera udělaný rozhraní pro stahování steamu. Třeba kamery od acti jsou prý náročný na tahání streamu z kamer takže jich potenciálně zvládně méně ale třeba z kamer od IQeye to prý jde snadno i když jde o 5Mpixelovej obraz a tedy 5x větší. Takže záleží na tom jak jsou dobře udělaný ovladače pro tahání dat z kamer.

jenze ukladat 200Mbit surovych dat neni to stejne jako ukladat a v realnem case analyzovat data z kamer (detekce pohybu, etc)... me je v celku jedno ktera cast nestiha, ale vim, ze to ma limity na souhrnne fps ze vsech kamer a stejne tak IPcorder (ktery me mimochodem zas tak nejak neoslovil - nic tam pomalu nejde nastavit) ma limit dat. toku ze vsech kamer....
0 x

hapi

net.work píše:
hapi píše:

jenze ukladat 200Mbit surovych dat neni to stejne jako ukladat a v realnem case analyzovat data z kamer (detekce pohybu, etc)... me je v celku jedno ktera cast nestiha, ale vim, ze to ma limity na souhrnne fps ze vsech kamer a stejne tak IPcorder (ktery me mimochodem zas tak nejak neoslovil - nic tam pomalu nejde nastavit) ma limit dat. toku ze vsech kamer....

jo, ale tohle ipcorder nedělá, detekci obrazu prováději kamery sami a posílaji to ipcorderu. To je ten rozdíl mezi kamerou a kamerou. IPcorder nemá limity na FPS. Má limity na datovej tok což je celkem pochopitelný. Jestli v ipcorderu nejde nic nastavit tak já fakt nevim. Co jinýho od toho čekat kromě toho že to zaznamenává obraz a dá se to lehce používat a ovládat? Nám tu třeba na elektrárně ipcorder ovláda zabezpečovačku a předává data z plotů PCOčkům a jako bonus umožňuje obsluze zapnout na dálku světla :-)

nikdy jsem neviděl nic tak super za tak nízkou cenu. Kolik že stojí 4 diskový synology do racku?

No a taky bych si dával pozor na to jakou kameru použíješ. Onvif je sice takovej štempl kompatibity ale asi tak platnej jako cedulka ipv6 na domácích routerech takže pozor na to. Třeba do vivoteků je extra firmware kterej používá onvif a extra firmware bez onvifu. Zvlášní ale je to tak.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

no prijde mi to vsechno hrozne automaticke.. nevim.. surveilance station v syno mi prijde proste lepsi, i kdyz je to NAS a neni to pro kamery primarne delane...
0 x

DarkLogic

hapi píše:Nám tu třeba na elektrárně ipcorder ovláda zabezpečovačku a předává data z plotů PCOčkům a jako bonus umožňuje obsluze zapnout na dálku světla :-)

A tohle všechno, co jsi napsal, dělá IPcorder jak? Nějak jsem si nevšiml, že by tam byla nějaká extra možnost programování vlastních věcí mimo řešení stavů z kamer.

hapi píše:Třeba do vivoteků je extra firmware kterej používá onvif a extra firmware bez onvifu. Zvlášní ale je to tak.

Jo, tohle mě taky překvapilo a přemýšlel jsem, jaký z nich zvolit, když pak chci kameru připojit k IPcorderu...logicky mi vyšlo, že asi ten s Onvif, ale proč existuje i verze bez Onvif, to nechápu.
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 13 years ago

Také bych potřeboval poradit..

Na jednou sajtu přišly s tím,že nebudou chtít měsíční nájem,ale aby jsme my jim zainvestovali a provozovali kamerovy system na 3 max kamery,z toho 2 jsou venkovni staticke na vetsi vzdalenost a 1 otáčiva na blízko.Včetně ukládání dat. Když jsem koukal po cenach tak prostě mám chut ten vysílač prostě zrušit, mame tam připojene max 2 usery a Hotspot a 1 občasneho uživatele přes leto.Takže využití prostě mizivé.Vzhledem k tomu,že ty kamery budou od sebe zdalene budu muset ty data přenášet na bezdrátu což mě netěší.
Pokud do toho pujdeme musim postupně koupit IP kameru a dat ji vidět na net, pak koupit dalsi a pak 3 už se zaznamem na disk a vzdaleny přístup.
Mimochodem jeden obecní úřad mě ted také nemile překvapil,čekal jsem nájem od nich cca 3000 Kč ročně a pod 5000 Kč ročně se se mnou nechtějí bavit . Kdyby to byla velká vesnice tak to by šlo,ale tady je cca max 5 možnych uživatelů, vlastní elektriku k tomu.
0 x

Cheprer

Příspěvekod Cheprer » 13 years ago

Dle me zalezi predevsim na CPU co to encoduje. Jelikoz ted nahravam z ubnt kamer tak tam je to krasnym prikladem. Bum mas sw co ti nezere CPU ale RAM a to ve velkym, tom ze na 2-3 kamery mu 8G nestaci. Potom je tu druej sw kterej je zas neskutecne na CPU, takze nerekl bych ze bude dobre napsanej, jelikoz 2x UBNT kamera 720p 25FPS a 2x Intel Xeon 3.2GHz 1M Nocona x64. Pottom jsme to optimalizovalo na 5FPS, jelikoz to bohuzel ani z kamer neslo poznat, ale na vykonu ano asi 20-35% dolu. Takze jelikoz se kamery budou rozsirovat tak sem poridl Xeon L5335 2x. Takze tam aktualne dve a CPU tak mezi 2-7%. COz mi uz 10cam zvladne ok.
0 x

hapi

no vidíš to, to sis tam mohl dát vivoteky a ušetřit na serveru s xeonem kterej vyžere elektrárnu a potřebuje chladit. Co na plat že tam máš super levný kamery když potřebuješ super výkonnej počítač kvůli stupidní detekci pohybu nebo co to vůbec dělá. Beztak detekci pohybu ani moc nepotřebuješ. To už by bylo lepší pořídit vyvoteky a nějakej malej ftp server aby to na něj posílaly.
Naposledy upravil(a) hapi dne 23 Jun 2012 12:28, celkem upraveno 1 x.
0 x