❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB433AH s 1GB NAND
RB433AH s 1GB NAND
Dneska jsem vzal ze skladu jednu 433AH na výměnu a ve winboxu mi hlásila velikost místa 1044,4MB místo běžných 64MB. Prvně jsem myslel, že se zas nějak zku*vila po upgradu, protože to není první kus u kterého jsem to viděl (a většinou tyto kusy mají problém že vidí jen 2 ze 3 osazených wlan), ale na netu jsem našel číslo NANDky a je skutečně 1044MB místo klasických 64MB. To byla nějaká série, kdy jim došly nandky a museli dávat co bylo, nebo je to nějaký joke? 

0 x
Prohrabal jsem sklad a z 18ks jsou 4ks 1GB a ještě jeden je na střeše. Limitovaná série má vždycky vyšší hodnotu že? 

0 x
tady je aspoň vidět jak rozdíl v kapacitě nandu nehraje příliš roly v ceně.
0 x
hapi píše:tady je aspoň vidět jak rozdíl v kapacitě nandu nehraje příliš roly v ceně.
rolY!!!! čeština pláče! role bez role, jako růže bez růže!
0 x
no jo, ale ve slově "růže" žádné í není 
Myslím si, že rozdíl v ceně nějaký bude, ale je to jen fragment z celého zařízení a celkovou cenu zařízení to výrazně neovlivní.
Řekl bych, že došlo k nějakému poklesu/zpoždění dodávek 64MB NAND, takže než aby Mikrotikls dopustili omezení nebo pozastavení
výroby, což by se nemuselo vyplatit, raději použili to co bylo, byť za cenu o něco vyšších výrobních nákladů.
A nebo to bylo úplně jinak.. Ve fabrice nějaký Hung-Chang převrhl ve skladu krabice s nandkama různých kapacit a nesral se s tříděním

Myslím si, že rozdíl v ceně nějaký bude, ale je to jen fragment z celého zařízení a celkovou cenu zařízení to výrazně neovlivní.
Řekl bych, že došlo k nějakému poklesu/zpoždění dodávek 64MB NAND, takže než aby Mikrotikls dopustili omezení nebo pozastavení
výroby, což by se nemuselo vyplatit, raději použili to co bylo, byť za cenu o něco vyšších výrobních nákladů.
A nebo to bylo úplně jinak.. Ve fabrice nějaký Hung-Chang převrhl ve skladu krabice s nandkama různých kapacit a nesral se s tříděním

0 x
Jo ... a pak vydají RB1100 kde je volných 40MB a ještě se diví, že mi to vadí.
0 x