❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB433AH s 1GB NAND

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
tom-tom

RB433AH s 1GB NAND

Příspěvekod tom-tom » 13 years ago

Dneska jsem vzal ze skladu jednu 433AH na výměnu a ve winboxu mi hlásila velikost místa 1044,4MB místo běžných 64MB. Prvně jsem myslel, že se zas nějak zku*vila po upgradu, protože to není první kus u kterého jsem to viděl (a většinou tyto kusy mají problém že vidí jen 2 ze 3 osazených wlan), ale na netu jsem našel číslo NANDky a je skutečně 1044MB místo klasických 64MB. To byla nějaká série, kdy jim došly nandky a museli dávat co bylo, nebo je to nějaký joke? :)
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 13 years ago

Mam taky jednu 433AH ale s 512mb pameti... aje naprosto OK :-)
0 x

Sentello

Příspěvekod Sentello » 13 years ago

Takovou chci taky :D
0 x

tom-tom

Prohrabal jsem sklad a z 18ks jsou 4ks 1GB a ještě jeden je na střeše. Limitovaná série má vždycky vyšší hodnotu že? :D
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

tady je aspoň vidět jak rozdíl v kapacitě nandu nehraje příliš roly v ceně.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 13 years ago

hapi píše:tady je aspoň vidět jak rozdíl v kapacitě nandu nehraje příliš roly v ceně.

rolY!!!! čeština pláče! role bez role, jako růže bez růže!
0 x

tom-tom

no jo, ale ve slově "růže" žádné í není :D

Myslím si, že rozdíl v ceně nějaký bude, ale je to jen fragment z celého zařízení a celkovou cenu zařízení to výrazně neovlivní.
Řekl bych, že došlo k nějakému poklesu/zpoždění dodávek 64MB NAND, takže než aby Mikrotikls dopustili omezení nebo pozastavení
výroby, což by se nemuselo vyplatit, raději použili to co bylo, byť za cenu o něco vyšších výrobních nákladů.

A nebo to bylo úplně jinak.. Ve fabrice nějaký Hung-Chang převrhl ve skladu krabice s nandkama různých kapacit a nesral se s tříděním :)
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Jo ... a pak vydají RB1100 kde je volných 40MB a ještě se diví, že mi to vadí.
0 x