❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Total Limit at, total max limit

Návody a problémy s konfigurací.
Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

Hlavně už bych to neřešil, podle manuálu mk je to takhle:

priority ( integer: 1..8 ) - priority of the queue. 1 is the highest, 8 - the lowest

a je uplně jedno jestli to má někdo v nějaké distribuci linuxu obráceně
0 x

pejsek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pejsek » 18 years ago

Leeonek píše:Hlavně už bych to neřešil, podle manuálu mk je to takhle:
priority ( integer: 1..8 ) - priority of the queue. 1 is the highest, 8 - the lowest

No přátelé, nekolikrát jsem zde poznamenal že v této otázce není všem jasno a dokonce jsou rozpory v různém výkladu dokumentace. Také jsem zastánce názoru, že diskusní fórum nemůže zastoupit odborné školení výrobce či autora SW. Očekával jsem že se některý z GURU ujme alespoň základního vyjasnění těchto nejasností u široké uživatelské veřejnosti. No nestalo se tomu tak :roll: . Pokusím se to alespoň nakousnout. Dříve než se každý z nás pokusí regulovat trafik na síti, mněl by si ujasnit CO a hlavně JAK to chce řídit ! MtiK je vybaven od tvurců širokou škálou možností z které je třeba zvolit tu nejvhodnější na danou aplikaci!!! Dle mého názoru je nejčastější chybou užívatelú nevhodná volba ZÁKLADNÍ metody práce s pakety nebo Byty, tedy volba z možností:
PFIFO - Packets First-In First-Out
BFIFO - Bytes First-In First-Out
SFQ - Stochastic Fairness Queuing
RED - Random Early Detect
PCQ - Per Connection Queue
HTB - Hierarchical Token Bucket
A následná volba kombinase výše zmíněné metody se SQ či QT. U některých kombinací také a to pozor volba " vražedná", tedy nefunkčí :x
Zde je pak také NUTNÉ studium dokumentace a to velmi podrobně nebo teprve zde vypline zda-li je priority 1 highest či lowest!!!!!
0 x
Pejsek

Besito

Příspěvekod Besito » 18 years ago

pejsek píše:
Leeonek píše:Hlavně už bych to neřešil, podle manuálu mk je to takhle:

No přátelé, nekolikrát jsem zde poznamenal že v této otázce není všem jasno a dokonce jsou rozpory v různém výkladu dokumentace. Také jsem zastánce názoru, že diskusní fórum nemůže zastoupit odborné školení výrobce či autora SW. Očekával jsem že se některý z GURU ujme alespoň základního vyjasnění těchto nejasností u široké uživatelské veřejnosti. No nestalo se tomu tak :roll: . Pokusím se to alespoň nakousnout. Dříve než se každý z nás pokusí regulovat trafik na síti, mněl by si ujasnit CO a hlavně JAK to chce řídit ! MtiK je vybaven od tvurců širokou škálou možností z které je třeba zvolit tu nejvhodnější na danou aplikaci!!! Dle mého názoru je nejčastější chybou užívatelú nevhodná volba ZÁKLADNÍ metody práce s pakety nebo Byty, tedy volba z možností:
PFIFO - Packets First-In First-Out
BFIFO - Bytes First-In First-Out
SFQ - Stochastic Fairness Queuing
RED - Random Early Detect
PCQ - Per Connection Queue
HTB - Hierarchical Token Bucket
A následná volba kombinase výše zmíněné metody se SQ či QT. U některých kombinací také a to pozor volba " vražedná", tedy nefunkčí :x
Zde je pak také NUTNÉ studium dokumentace a to velmi podrobně nebo teprve zde vypline zda-li je priority 1 highest či lowest!!!!!

Ano s tím souhlasím...
mimochodem jen také upozorním méně bystré jedince, kteří si toho nevšimli, že slovo VYPLYNE se běžně píše s tvrdým Y po písmeně L (odvozené od slova plynout) :D
0 x