❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)
Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)
říkáš že mám pro jistotu osolit 10GHz spoje na maximum?
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
otazkou je do jakeho maxima muzes jit .. nejaky db ci dva, tri navrch nic neresi 

0 x
mno máme je na 1dB tak na 3dB to pro jistotu dát můžu aby starnet neprudil. Sem zvadavej kdy to použije tady u nás.
0 x
Ze si tak honite trika.. Uz to nekde nekoho zarusilo? Na vsechny nase sajty jsem nechal vylepit samolepy s varovanim, a pokud to nekdo zkusi nasadit a okamzite to odpojuju. Ze si nekdo zhnojil sajt? Jeho problem. Vsak uz brzy ho bude mit v poradku.. Inu nektere firmy proste narikaji, ze nemaji na poradny HW, ale prachy vyhazuji oknem vidlema..
0 x
Brzy v poradku? vis snad neco co my ne? 

0 x
Nejsem v této věci kompetentní.. V žádném případě to neberte jako nějaký fakt, nebo snad naděje. Jenom konstatuju, že na sajtech kde si to pohlídáte funguje desítka stejně spolehlivě jako doposud (vím co říkám - nemáme zatím hlášený žádný konflikt u více než 200 zákazníků). No a borci, kteří si to koupili a provozují a případně by své království chtěli rozšířit o další efesní kousky z dílen "disruptive technology" brzy pochopí skutečný význám tohoto anglosaského slovního spojení, ale to je logický důsledek špatného rozhodnutí, které jsme jim včas vymlouvali.. Víc Vám sdělit sice můžu, ale nesdělím, jako místního zprofanovaného kecala, mne stejně musíte brát s výhradou.
0 x
Tayk je zajimavej ten vyvoj akcii ubnt
pad pada pada .....

0 x
Michale
a opravdu myslis ze je tohle v poradku "Na vsechny nase sajty jsem nechal vylepit samolepy s varovanim, a pokud to nekdo zkusi nasadit a okamzite to odpojuju"?
I ja bych nejradsi tuhle "disruptive technology" shodil ze strechy kdyby se u nas na nejakem sajtu objevila. Ale obavam se, ze na to nemam zadne pravo.
Myslim, ze nemas pravo "okamtite odpojit" cizi telekomunikacni zarizeni. Odpojit totiz znamena manipulovat s necim co neni tvoje. V tom priade na tebe muzou postvat policii. A umyslne preruseni cinnosti verejne telekomunikacni site take neni beztrestne.
Nejaka tva cedulka vyvesena na sajtu ti nedava pravo cizi zarizeni odpojovat.
K.
a opravdu myslis ze je tohle v poradku "Na vsechny nase sajty jsem nechal vylepit samolepy s varovanim, a pokud to nekdo zkusi nasadit a okamzite to odpojuju"?
I ja bych nejradsi tuhle "disruptive technology" shodil ze strechy kdyby se u nas na nejakem sajtu objevila. Ale obavam se, ze na to nemam zadne pravo.
Myslim, ze nemas pravo "okamtite odpojit" cizi telekomunikacni zarizeni. Odpojit totiz znamena manipulovat s necim co neni tvoje. V tom priade na tebe muzou postvat policii. A umyslne preruseni cinnosti verejne telekomunikacni site take neni beztrestne.
K.
0 x
"Víc Vám sdělit sice můžu, ale nesdělím" 
Pokud opravdu mas nejakou informaci,ktera spolehlive vede k moznosti vyporadat se s provozem "PBM10 disruptive technology" je podle mne chyba ji tady neuvest.
Myslim si, ze je stale hodne vahavcu co cekaji jestli koupit a nasadit tu sracku ci nikoliv.
A pokud zde uvidi, ze existuje zpusob jak je donutit zarizeni neprovozovat, vyhodnoti to jako velmi rizikovou investici a tyhle sracky kupovat a hlavne nasazovat nebudou.
Takze pokud znas legalni zpusob jak zamezit vstupu "PBM10 disruptive technology" na nase sajty, doporucuji ho zde uvest.
K.

Pokud opravdu mas nejakou informaci,ktera spolehlive vede k moznosti vyporadat se s provozem "PBM10 disruptive technology" je podle mne chyba ji tady neuvest.
Myslim si, ze je stale hodne vahavcu co cekaji jestli koupit a nasadit tu sracku ci nikoliv.
A pokud zde uvidi, ze existuje zpusob jak je donutit zarizeni neprovozovat, vyhodnoti to jako velmi rizikovou investici a tyhle sracky kupovat a hlavne nasazovat nebudou.
Takze pokud znas legalni zpusob jak zamezit vstupu "PBM10 disruptive technology" na nase sajty, doporucuji ho zde uvest.
K.
Insider píše:Nejsem v této věci kompetentní.. V žádném případě to neberte jako nějaký fakt, nebo snad naděje. Jenom konstatuju, že na sajtech kde si to pohlídáte funguje desítka stejně spolehlivě jako doposud (vím co říkám - nemáme zatím hlášený žádný konflikt u více než 200 zákazníků). No a borci, kteří si to koupili a provozují a případně by své království chtěli rozšířit o další efesní kousky z dílen "disruptive technology" brzy pochopí skutečný význám tohoto anglosaského slovního spojení, ale to je logický důsledek špatného rozhodnutí, které jsme jim včas vymlouvali.. Víc Vám sdělit sice můžu, ale nesdělím, jako místního zprofanovaného kecala, mne stejně musíte brát s výhradou.
0 x
Kaja píše:Michale
K.
Naprosto, sajty kde jsme, jsou tvrde koordionvane a TDD je v rozporu s koordinaci, takze nepripustne. V pristupove smlouve na sajt jsou podminky provozu technologii vyjmenované a nově jsme je doplnili o nový bod.
Potom dle §100 ZoEK
(3) Dojde-li k rušení provozu elektronického komunikačního zařízení nebo sítě, poskytování služeb elektronických komunikací nebo provozování radiokomunikačních služeb, je provozovatel zařízení rušícího provoz povinen učinit vhodná ochranná opatření. Neprovede-li provozovatel rušícího zařízení ochranná opatření sám, provede je provozovatel rušeného elektronického komunikačního zařízení nebo sítě na náklady provozovatele rušícího zařízení.
Ať ji poštvou, bude to to poslední co se týkalo jejich přitomnosti na mnou spravovaneém sajtu
0 x
No dobre, tohe lze u sajtu, kde mas ve smlouve pridelen statut spravce nebo exklusivitu v urcitych pasmech a z toho titulu muzes rozhodovat ktere technologie na sajt pustis a ktere nikoliv.
Ale predpokladam, ze mas zarizeni i na sajtech, kde jsi "jen" jednim z najemcu bez exklusivity. A tam pokud si jiny najemce namontuje " PBM10 disruptive technology" moc nezmuzes.
K.
Ale predpokladam, ze mas zarizeni i na sajtech, kde jsi "jen" jednim z najemcu bez exklusivity. A tam pokud si jiny najemce namontuje " PBM10 disruptive technology" moc nezmuzes.
K.
Insider píše:Kaja píše:Michale
K.
Naprosto, sajty kde jsme, jsou tvrde koordionvane a TDD je v rozporu s koordinaci, takze nepripustne. V pristupove smlouve na sajt jsou podminky provozu technologii vyjmenované a nově jsme je doplnili o nový bod.
Potom dle §100 ZoEK
(3) Dojde-li k rušení provozu elektronického komunikačního zařízení nebo sítě, poskytování služeb elektronických komunikací nebo provozování radiokomunikačních služeb, je provozovatel zařízení rušícího provoz povinen učinit vhodná ochranná opatření. Neprovede-li provozovatel rušícího zařízení ochranná opatření sám, provede je provozovatel rušeného elektronického komunikačního zařízení nebo sítě na náklady provozovatele rušícího zařízení.
Ať ji poštvou, bude to to poslední co se týkalo jejich přitomnosti na mnou spravovaneém sajtu
0 x
Kaja píše:"Víc Vám sdělit sice můžu, ale nesdělím"
K.
Fakt nechci, nemá to smysl ani nemám chuť. Další várka tu bude až 20.6 a do té doby snad bude úplně jasno. Kdo koupil, koupil, kdo nekoupil, nekoupil.
Informace mám poměrně z dobrého zdroje a je poměrně jedno, jestli vyplavou teď nebo později, moje whistleblow na tom nic nezmění. Vnitropodnikově jsem se se situací již vypořádal, takže mi je skoro jedno jak to dopadne. Jak to tu už jednou zaznělo: Spoje kupovat stejně budete muset a jestli to budou spoje licencované nebo FTA, to musí rozhodnout každý sám. U těch licencovaných akorát vím, že budete chudší a nekoupíte si jich tolik. Stejně jsem udělal i maximum proto, aby i ty licencované byly co možná nejlevnější při zachování kvalit.
Pro konsolidaci trhu 10GHz jsem udělal maximum možného, co jsem uměl - s nejistým výsledkem, s velkým osobním sebezapřením i vypětím. Možná by bylo pragmatičtější se k tomu postavit jako jiní výrobci (s vyjímkou Alcomy - díky Jakube) a vyprdnout se na Vaše investice a čekat co bude.. Však on se nějakej hejl objeví a bude muset koupit licenci, protože mu nic jiného nezbyde.
Teď musí zafungovat systém, který si velmi draze platíme. Systém má veškeré podklady, které mu dovolí zafungovat věcně, logicky a spravedlivě. Jestli však jeho kroky budou v souladu s těmito stavebními kameny nehodnotím, na to mám až moc nepříjemných skušeností se státní správou.
Naposledy upravil(a) Insider dne 06 Jun 2012 12:14, celkem upraveno 1 x.
0 x
Kaja píše:No dobre, tohe lze u sajtu, kde mas ve smlouve pridelen statut spravce nebo exklusivitu v urcitych pasmech a z toho titulu muzes rozhodovat ktere technologie na sajt pustis a ktere nikoliv.
K.
To je jednoduche.. Tam kde jsme my s profi radiem se nikomu nevyplatí cokoliv dělat, protože by to byla ostuda. Naštěstí lidi v Praze již velmi dobře rozejznavají mezi cenou a kvalitou..
0 x
jestli nahodou ty akcie nepadaj dolu do kapes našich organu kde o tom maji rozdodnout
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
myslim, ze CR nema zadnou vyznamnou silu v cene akcii ubnt, na to jsme malinkaty trh a pohyb u nas je urcite tolik nevlivni ...
tudiz ani nejake uplaceni by zde nemelo zadny vyznam ze strany ubnt

0 x