Ahoj lidi, prosím o radu, dnes mi doma dosloužil RB433AH, tak jsem oprášil 532A, ale nějak nedokážu vytáhnout rychlost na 3,5, což na 433 jsem jel cca 7MB/s...
To by ale snad nemělo být procesorem panebože ne? Je tam pravda rozdíl cca 680 x 233, ale to mi neříkejte, že 233 proste neprepocita 60mega?
topo a nastavení: INET --> LAN1(WAN 10/100) --> LAN2 (LAN 10/100) --> PC(10/100/1000). skoro vše jsem vypnul, a nastavil jen dhcp srv a maškarádu.. a z inetu prostě vic neprotlačím
Díky za info
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB532a max rychlost ETH1 x ETH2 3,5MB/sec
víc to nedá. uvědom si že to je asi takovej rozdíl jako 486 vs. 586 na stejný frekvenci. Pro názornej příklad: 486DX5 taktovaná na 133MHz nepřehrála MP3 soubor. 586 na 75MHz hravě. Tak asi takovej je generační rozdíl mezi těma procesorama v rbčkách. Dál je třba si uvědomit pro jakou dobu byly RB532 cílený. Byla to éra 2.4GHz a to pouze 802.11b takže protlačit na 4 kartách cca 6Mbit to hravě zvládlo. Dneska už je to vysloužilí železo.
Co myslíš tim dosloužila 433AH. nějak jsem nepotkal rozbytý rbčko pokud nebylo spálený přepětím nebo odvařený kondíky. Že by by RBčko odešlo jenom tak mi neni známo.
Co myslíš tim dosloužila 433AH. nějak jsem nepotkal rozbytý rbčko pokud nebylo spálený přepětím nebo odvařený kondíky. Že by by RBčko odešlo jenom tak mi neni známo.
0 x
tak to je v pytli
Nnic, tak to jdu aukřit, v mojí fin situaci jsem fakt nadšenej
Každopádně díky za info,

0 x
Zkus ho aspon přetaktovat na 400Mhz. Koukni přes konzoli jestli je tam ta možnost. Pak se to chová podstatně lépe než 266Mhzz
0 x
nemam port v pc
ale juknu v tydnu, ja ho ale na 400 nastavoval, ale v resources stale pise 266... ale zatim vydrzim, a juknu pristi tyden po necem.. Snad neco najdu za rozumno..

0 x
Konzoli ani nutně nepotřebuješ. Upgraduj na 5.17. Potom v menu routerboard změníš frekvenci a následuješ postup...
Set frequency 400Mhz, reboot, power-cycle and then set to keep it.
Mezi rebootem a power-cycle nesmí být časová prodleva.
Set frequency 400Mhz, reboot, power-cycle and then set to keep it.
Mezi rebootem a power-cycle nesmí být časová prodleva.
0 x
pokud to neni RB500r5 tak to ani nezkoušej. Jo a upgraden na v5 vyžaduje bios 2.18. Takže pokud to zmršiš a nemáš seriak, skončil si.
0 x
hapi ma pravdu! kazdopadne to taktovani urcite jde i pod v3 a nevidim moc duvod davat tam cokoliv vyssi nez v3...
0 x
ano, jde, ale pokud to neni ta r5 tak tušim na starých biosech to nataktuje a ono to už nenaběhne nebo jak to bylo. Každopádně bych byl hodně opatrnej. Navíc to nataktování neni zase nějak moc extra.
0 x