❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Venkovní jednotka založená na RB411 nebo RB711?

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
radekpaos

Re: Venkovní jednotka založená na RB411 nebo RB711?

Příspěvekod radekpaos » 13 years ago

dle mapy skoro tři (asi 2800 m)
0 x

radekpaos

Ověřoval jsem si to u poskytovatele, vzdálenost je opravdu cca 2,8 km.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

radekpaos píše:Ověřoval jsem si to u poskytovatele, vzdálenost je opravdu cca 2,8 km.

Záleží co má ten poskytoval na své straně? Nějaký sektor který míří tvým směrem? Nebo seš z úhlu?
S Eapboardem nemám zkušenosti. Ale myslím že Hapi psal že do nich zatéká...
Pokud bude dobrý signál tak bych šel do Sextant, případně do Paraboly (Maxlink, Jirous) + Groove
0 x

radekpaos

co tam přesně má nevím, podle mapy jsem na hranici. Dá se to nějak proměřit? Ideálně laicky?:-)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

a proč prostě nepožádáš poskytovatele aby tě připojil? nakonec tam bude mít ubnt a někam tě pošle. Například my by jsme tě s ubnt taky někam poslaly protože se s tim k nám prostě nepřipojíš a akorát by nám to dělalo problemy.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Přesně jak říká Hapi. Laicky si to dost těžko změříš když nemáš anténu. Navíc nevíš jestli poskytovatel jede v Airmaxu(UBNT) nebo NV2(Mikrotik). Čili je možné že si koupíš jednotku ale prostě do sítě poskytovatele se s ní nepřipojíš. Tyto dva protokoly nejsou kompatibilní !
0 x

radekpaos

tak asi to první bude pravda - standardně ISP nabízí Nanobridge M5, 5 GHz AirMax Station nebo Maxlink 5 GHz, 23dbi/ubnt. Upřímně, vůbnec mne neapadlo, že to nebude kompatabilní:( Ale o to větší díky.
0 x