❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Router board 411 Hardware

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Selič
antispam: Ano

Re: Router board 411 Hardware

Příspěvekod Selič » 13 years ago

Podivej se na www.routerboard.com i do sekce archive, kterou verzi vubec mas. Nejlepsi, co muzes udelat, je na aukru nebo jinde sehnat vadny kus a soucastky prehazet.

Samozřejmě propojením drátem místo osazení kondíků se asi upeče stabilizátor.

Stabilizator se neupece nebot ma za 1) nadproudovou ochranu, za 2) tepelnou pojistku
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

ano, tyhle ochrany má spousta věcí ale při takhle brutálním zásahu nefungujou moc dobře.
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

To neni zadny brutalni zasah, to je cisty zkrat.
Ono se to nekde nejak projevi...
:D :D :D
0 x

Miky1103

Příspěvekod Miky1103 » 13 years ago

No co tak ja si nějakou hodnotu vymyslim když myslíte. :D A mám verzi 411U.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Miky1103 píše:No co tak ja si nějakou hodnotu vymyslim když myslíte. :D A mám verzi 411U.

Opravdu máš U verzi? Koukni, je to ta 3tí zleva
http://routerboard.com/pdf/rb411_selection_guide.pdf
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 13 years ago

to mate vcelku jedno na vstupní kondenzator kryž šupneš cokoli co ma aspon 500 mikro a víc jak 28V tak to pojede a ty ostatní kondíky maj limit 6,3V a kapacita čím větší tím lepší takže klidně ja tam davam 2000uF a 15V
tech 15 V nema učinek nikdy to takové napětí na kondenzatoru nedostane ale aspon je to naddimenzované a nevyschne jen tak rychle když se zahřeje
0 x

Miky1103

Tím obrázkem si nejsem jistej ale vedle NAND čipu je napsáno RouterBOARD 411U. A moc děkuji uživately shooter za ty hodnoty ale nejsem si jistej jestly 2000uF budou prodávat v SMD verzi.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

neni dobrý dávat do pulzních zdrojů násobně větší kapacity. U každýho pulzního stabilizátoru je tabulka která ukazuje proudovou zátěž a typický použití s uvedenými hodnotami cívky a kondíku a právě toho kondíku kterej měníte takže já bych si nebyl tak moc dobře jistej že se tomu nic nestane nebo že to bude stabilně lítat dlouhá léta.
0 x

Miky1103

Ale nestane se náhodou něco když tam dám něco většího a ještě jsem se chtěl zeptat jaké tam mám použít LED diody pro signalizaci zapnutí myslím že to by se taky hodilo.
0 x

Miky1103

Jentak jsem se chtěl zeptat kde se dá koupit MiniPCI-e slot ten tam taky chybí. :D
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

ty se fak nudis ze jo :lol: na pole s tebou okopavat brambory :P

PW
0 x

Miky1103

Ne to mně nebaví to radši pudu ty brambory vykopávat kondenzátorama na 240V. :lol:
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

Miky1103 píše:Tím obrázkem si nejsem jistej ale vedle NAND čipu je napsáno RouterBOARD 411U. A moc děkuji uživately shooter za ty hodnoty ale nejsem si jistej jestly 2000uF budou prodávat v SMD verzi.

To máš podle mě normální verzi 411. Nevím proč ale u 411tek je psaný 411U ted jsem na to koukal.
A 411 má jenom přípravu na miniPci -E ale rozhodně když ho tam dopájíš tak to nepojede :D Chybí tam kupa dalších součástek oproti origo 411U
0 x

Miky1103

Tak už mám součástky, ale prostě v GME jsem nemohl sehnat 2000uF SMD kondenzator prej že nemaji tak půjdu někdy jindy do GESu. :arrow:
0 x