❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

inverze a stribrenkova strecha?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
wi-fi

inverze a stribrenkova strecha?

Příspěvekod wi-fi » 18 years ago

zdravim,

vcera mi volal zakaznik s 15km vzdalene lokality ze slysi me ap se signalem -53db. coz se mi nezdalo a sel jsem se na to podivat. v mikrotiku nastaveno regulatory domain -9 antena sterbinova antena 14db pripojena 3m kabelem H1000 do cm9 (ar5212). a to je antena otocena o 100° inym smerem nez onen clovicek.. navic mne dorazila informace ze ap slysi 11db antenou 12m H155 kabelem. jedine co mne napadlo je to ze situace je spusobena nejakym prirodnim vlivem. antena je na konci ploche strechy ktera je natrena stribrenkou (cca 500m2). situace je vicemene komicka z fiziologickeho hlediska temer nemozna. ale co s takovou situaci pri navsteve ctu? je vubec mozne brat v potaz prirodni vlivy pri mereni? setkal jste se nekdo s necim takovym? jeste mne napadlo ze to muze byt spusobene inverzi... ale v takove frekvenci :(

WiFak
0 x

pejsek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pejsek » 18 years ago

Pri navsteve CTU je odpojen konektor na vystupu z WiFi zarizeni a wf T kusem spet propojen na antenu. zde je provedeno mnereni vystupniho vykonu vysilace a nasledne proveden vypocet vysilaneho vykonu na dane antene dle parametru vyrobce minus utlum wf kabelaze dle nam vsem doufam znameho vzorce, tudis pokud je vse nastaveno jak ma nemnel by byt problem... :-) prirodni vlivy se nepocitaji... jen si dejte pozor na harmonicke kmitocty a odrazy na vedeni... vysilate na 2.4 kanale "x" a ono to "nejakym zazrakem" jede i v kanale "y" je to proste WF ... tedy "ducharina"
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

Zapoměls napsat že před oficíálním měřením ČTU je jedno nebo 2 měření které se uživateli nesděluje a provádí se měřícím vozem, dále po oficiálním měření následuje po nějaké době další měření v terénu o kterém ISP neví a v případě že další neohlášené měření naměří opět zvýšenou hladinu následuje rovnou pokuta bez možnosti odvolání. Je to proti vykukům co si myslí že když odjede čtu můžou si zase dělat co chtějí a osolí to.
0 x