❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
lukasw
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: 10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

Příspěvekod lukasw » 13 years ago

Viktor Novotný píše:a ktere ty vyrobky jsou teda naklonovane ? kde se takovy prodava ?? chcete tady teda tvrdit, ze ubnt konci ?

no, nevim kde se prodava, to ze se prodavaji kopie tvrdi mr. perry a nasledne jeden prodejce z prahy (nechali si to i potvrdit z ubnt, dopis maji na blogu nebo na webu, nevim, neresim.)
ubnt konci ? nevim, asi ne, bude to zalezet na prodejnich vysledcich (a kazdy prodany kus se pocita) a postoji akcionaru, ale vim co obvykle znamena u technologicke firmy pokles hodnoty akcii o temer 50% za 3tydny bez výhledu na dobré zprávy, zavreni CEO a obvineni jej z nekalych praktik. dale uz jsou to spekulace, neminim v tom pokracovat. chytry clovek si obrazek udelal.
Pokud tva otazka mirila tam, ze ubnt skonci a timpadem se pm10 neobjevi na trhu, pak je tva uvaha spatna. naopak, pokud ubnt pujde do kytek, bude se snazit VESKTERE zbozi promenit za penize, za jakoukoliv cenu. A vime, ze cena zbozi je dana trhem. takze naopak, muze to byt i za polovinu.

taky cely ten odvysilany spot mohl byt fake (pokus o gerilovou reklamu) za ucelem ukazeme jak jsme tvrdi a zatocime s kopiemi, ale pak se to nejak vymklo z rukou. cinsky preklad dava vice moznosti (jak je obvykle).
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

no miril jsem spise jinam, pokud by ubnt zkoncilo, pak i nanostationy a to by nebylo uplne mile ... to, ze se PBM10 nevyhnu jsem davno pochopil, mesto uz zacinam resit na jinych freq ... ale pral bych si aby pak nakonec kazdemu kdo PBM10 do luftu pustil usekly ruku .. nebo obe :D aby se konecne nejaka spravedlnost ukazala :D
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 13 years ago

Viktor Novotný píše:no miril jsem spise jinam, pokud by ubnt zkoncilo, pak i nanostationy a to by nebylo uplne mile ... to, ze se PBM10 nevyhnu jsem davno pochopil, mesto uz zacinam resit na jinych freq ... ale pral bych si aby pak nakonec kazdemu kdo PBM10 do luftu pustil usekly ruku .. nebo obe :D aby se konecne nejaka spravedlnost ukazala :D

Tam jsem miril i ja. S variantou klonu, pokud budou interoperabilni s ubnt... :)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

Viktor Novotný píše:a ktere ty vyrobky jsou teda naklonovane ? kde se takovy prodava ?? chcete tady teda tvrdit, ze ubnt konci ?

Rekl bych ze nekonci na to e to moc rozjetej podnik nejhorsi varianta je ze to prevezme nekdo jinej pod sva kridla , protoze kdyby skoncily tak se nehorazne ztriskam blahem ... i kdyz on by misto nich nastoupil nekdo jinej ... ano priznavam z celeho portfolia vyrobku sem ochoten cca na 5 veci rict ano je to slusnej vyrobek .... ale to je odskoceni od tematu
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

no vidis, 5 veci .. a co je slusny vyrobek u MK ? nic .. tak bych se zklidnil :) par uletu jako kvalita anteny u NS ano je to bidne ... ale nebyt PBM10 tak na ubnt nereknu kriveho slova ... ale to je tak kdyz se vyrobce trabantu pusti do vyroby bmw ... hold jen chaba napodobenina a jeste hooodne nepovedena
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

Na co tici davajantenu neni zadnej zazrak u ubnt je to katastrofa al ejinak bych si na rbcka nemuzu stezovat .... jediny problemy na ktery sem narazil byly rb333 - v zavreny bedne se prehrejvaly , prvni rb800 prehrejvali se a pak pruse r na rb700 s konektory jinak na ne nemuzu rict ani popel , a 99 procent ruzne prezentovanych problemu je mezi klavesnici a zidli ... casto sem, byl taky ten problem ... a kdyz nekdo nadava na rc verze tak at s enedivi :) , jinak pokud je nejakej vetsi problem rychle ho opravej , drobny problemy pri masivnosti funkci routeros se proste stanou .... ukaz mi jinej soft v teto cenove kategorii kterej zvlada to co routeros pri relativne snadne klikaci obsluze ? a nerikej linux protoze tam neni snadna klikaci obsluha :)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

o softu nemluvim, srovnavam jen HW :) soft je v klidu
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

Viktor Novotný píše:o softu nemluvim, srovnavam jen HW :) soft je v klidu

Taktak. Krome toho se posledni dobou drzime hesla "bezdrat bezdratuje, router patri mezi kabely" :)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

he he .. to byvalo v podstate vzdycky moje heslo :D
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

superweb píše:
Viktor Novotný píše:o softu nemluvim, srovnavam jen HW :) soft je v klidu

Taktak. Krome toho se posledni dobou drzime hesla "bezdrat bezdratuje, router patri mezi kabely" :)

tohle klišé neplatí pro mikrotikáře. Nějak nevidim rozdíl mezi routerem a bridge pro danej hardware.

Nekvalita nebo spíš neziskovost NSek má svoje opodstatnění. Popřemejšlejte trochu. V kombinaci s jejich silnym sektorem je to výtečná kombinace.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

teda z toho "spektráku" ubnt se moc poznat nedá :) Jinak peterku M3 34Mbit (4 kanál) to vidí, ale co je to za spoj bych z toho nevyčetl ;) Zajímalo by mě jak by to zobrazilo nějaké swmko posazené na půlkanále...
ubnt.JPG
ubnt scan
ubnt.JPG (52 KiB) Zobrazeno 2142 x

promax.jpg
promax scan
promax.jpg (216.83 KiB) Zobrazeno 2142 x

Jinak to "prskání" po kanálech tam de pěkně vidět, dělá to i při tom scanu. Naštěstí jsem přišel na to, jak tomu velmi lehce zamezit, v nastavení "network" u ubnt je položka "disable network", tam se nastaví "wlan" a je klid :DDD Doporučuji všem toto nastavení, když už to opravdu chcete dát na střechu a pro dobrý pocit to mít i zapojené :)
Tak, tomu se ríká dobře zainvestovat, šup, 20000 v hajzlu :D
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ja se Vam divim, ze do toho smejdu vrazite prachy ...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

co s tim leeonku hodláš teď dělát? pochybuju že to necháš ležet doma.
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 13 years ago

Hoďte to na veřejky 8)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 13 years ago

hapi: Mám z hlavního bodu 2 11Ghz spoje, a konce spojů na sebe vidí, tak je tím navzájem zazálohuju, žádná desítka v dosahu ani náznakem. Je fakt, že ještě včera sem zvažoval, jestli tu objednávku nestornovat, ale tak, nakoupil sem už i horší a dražší krámy, mě by to bez těch "zmařených" investic ani nebavilo :)

Tomáš Břinčil: to mám doma na stole :)) teď to nasazovat ještě nebudu, to až tak za měsíc, po dovolené. Nepočítal sem že to bude tak brzo reálně dodané.

dade: hele, Ty máš co mluvit, taky jsi to koupil na proměření, ne? Nebo to hodláš někde nasadit? ;)
0 x