❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RouterBoard RB153 - pozor, po upgrade tuhne (RB112 je lepší)

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
kongen

Příspěvekod kongen » 18 years ago

Ahoj lidi.
Vcera vecer mi lehl server (problemy zasadne vecer pred volnymi dny). Musel jsem ho necim nahradit tak jsem sahl po RB153 s tim ze bude na tech par dnu stacit. Zatim jem ho mel doma v bedne a nepouzity. Napletl jsem tam karty, pripojil na net. No to sem si dal. Nebudu popisovat co vsechno jsem delal nez jsem si precetl toto forum. Fuj.
RB153 je proste srot. Nicmene - nandal jsem misto miniPCI karet AP ovislinky 5460 pred RB153 a za ni jsem dal RB112 s jednou kartou.
Hele - ono to slape uz 2 hodiny. Pred tim to tuhlo do 5 minut.
Asi si to nerozumi s tema miniPCI?

Tak to snad bude delat dobrotu.
Jo - MikrotikOS 2.9.29 a pouzity LAN1, 2 a 3.
0 x

teo

Příspěvekod teo » 18 years ago

To snad ne! On je to šrot?! Honem a udělaj novou revizi. Na jaře by přišl Výrobce o spoustu peněz. Já sám sem jich chtěl teï kupovat ze tři kusy. :x
0 x

kongen

jestli to nekoho zajima - 6 hodin bez zatuhu. Procesor permanetne na 100%.
0 x

Buchar

Příspěvekod Buchar » 18 years ago

kongen píše:jestli to nekoho zajima - 6 hodin bez zatuhu. Procesor permanetne na 100%.

.. tak to si stastny clovek a taky snad prvni, ktery si nestezuje. Kez by Ti to vydrzelo.
0 x

kongen

Buchar píše:.. tak to si stastny clovek a taky snad prvni, ktery si nestezuje. Kez by Ti to vydrzelo.

diky. Zkousel to taky nekdo bez miniPCI karet? A jak to dopadlo? Tuhlo/netuhlo?
Nebo jsem prvni kdo to pouzil jen s LAN portama?
Mj. 18 hod bez zatuhu (bez miniPCI karet)
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 18 years ago

SPKFree.Net píše:
Buchar píše:
SPKFree.Net píše:Mám stejné zkušenosti. Mám tu 5 kousků vše původně s firmware 2.0 (zkoušel jsem i 2.1) a tuhne a tuhne.
Teï testujeme nejnovější 2.5 a modlíme se.

Chci se zeptat se staršími verzemi pod 2.0 to jelo?

.... tak nevim, ale kde je odkaz na stazeni BIOS 2,5 do RB153.... nevim, ale nikde jsem na to nenarazil ... a nebo mozna jsem to prehledl.

firmware 2.5 je součástí mikrotiku verze 2.9.34, stáhnout se dá odtud http://www.mikrotik.com/download/routeros-rb500-2.9.32.npk

pomocí ftp ho nahraj do routerboardu a restartuj

po restartu, nejlépe přes terminál použij /system routerboard print
v "current-firmware" máš aktuální verzi a v "upgrade-firmware" máš verzi připravenou k instalaci.
Příkazem /system routerboard upgrade provedeš náhradu.

Díky za příspěvek který mi pomohl při prvním upgradu verze na RB532 včetně firmware biosu na 2.5 :)
0 x

Buchar

kongen píše:
Buchar píše:.. tak to si stastny clovek a taky snad prvni, ktery si nestezuje. Kez by Ti to vydrzelo.

diky. Zkousel to taky nekdo bez miniPCI karet? A jak to dopadlo? Tuhlo/netuhlo?
Nebo jsem prvni kdo to pouzil jen s LAN portama?
Mj. 18 hod bez zatuhu (bez miniPCI karet)

... bohuzel musim potvrdit to, ze jsem to zkousel i bez karet a tuhlo to bohuzel take ... ovsem netuhlo to pri pokojovych podminkach. Problem zatuhavani je u me spopjen s tim, ze jsem to spoustel pri teplotach okolo 5 stupnu a po druhe myslim kolem 10 stupnu venku na sile. Orosene to ale nebylo! Doma pri pokojovych podminkach to jelo fakt bez vytuhnuti !!!! Dokonce jsem zkousel to rozjet doma v mrazaku pri minus 18 stupnich a jelo to tez v pohode bez vytunuti a restartu!!!
0 x

Michal007

Příspěvekod Michal007 » 18 years ago

Zdravím všechny, já jsem jich blbec koupil pět. Tuhonou, tuhnou, a dělám co dělám!!! Na školení mikrotiku mě zástupci inwifi řekli že o problému ví, a že je to v napájení. Tož jim to tam pošlu na reklamačku a uvidíme. :evil:
0 x

vydrat

Příspěvekod vydrat » 18 years ago

Tak dneska jsem do RB153 přidal druhou kartu (R52) a RB začal tuhnout. Do 30 minut je vždy KO. Ani poslední FW nepomoh. Jde na reklamaci a výměnu za 532A. 153 fakt nebrat!
0 x

kongo

Příspěvekod kongo » 18 years ago

Tak ja som nahodil 2.9.38 a bios 2.6 verziu. Tuhnutie prestalo, ale zacali nepravidelne restarty. Uptime rozny od 6 - 24h. Musim povedat, ze stracam pri tom trpezlivost. Je to hrozny s...t.
0 x

Buchar

... tak zarizeni je jiz 20 dni u dodavatele a v online RMA je stale polozka Probiha reklamacni rizeni :-(
0 x

teo

NĚJAKÉ NOVINKY - JAK TO POKRAČUJE??? :)
0 x

Buchar

teo píše:NĚJAKÉ NOVINKY - JAK TO POKRAČUJE??? :)

.. tak ted to mam par dni doma. Reklamace dopadla takto:

testovano pri 5 stupnich a samozrejme jsme nic nenasli. Vlastne to dopadlo tak, jako bych si to asi tak jak ostatni vymyslel. Dokonce po telefonickem rozhovoru s asi nejvetsim dodavetelem u nas, jsem nabil dojmu, jako bych byl uplne sam kdo si na podobny problem (problem tuhnuti) stezoval. Tak jak psali nic nedelali, ale ja jsem zjistil, ze behem te doby co to tam meli prehrali opet firmware ... no a ted se modlim, ze to doufam uz pojede.

V kazdem pr. bych to alespon ted prozatim nikomu nedoporucoval kupovat ... to se vsak muze zmenit ... no alespon doufam.

V kazdem pripade to asi jeste dnes nasadim a dam po vanocich vedet. Jen doufam, ze to neni hw vada, ale pouze sw ... uvidime.
0 x

teo

Já teda doufám že do jara budou bezproblémové - potřebuji 3 kousky hlavně kvůli POE.

Hezké Vánoce a a už se nesekne ani jednou :)
0 x

Buchar

Ver. 2.9.38 - pokojove podminky - provoz 3 dny bez zatuhnuti - osazen 2ma 560kama a jednim kusem CM10ky. Zatim v pohode. Jinak zatim bez nahrane konfigurace. Ted tam nacpu co tam bylo a uvidime co dal.
Naposledy upravil(a) Buchar dne 26 Dec 2006 11:33, celkem upraveno 1 x.
0 x