tom-tom píše:No, na to jak tady každý říká, že mikrotik proti ubnt neumí moc dobře chodit, tak ti to nechodí zrovna zle

Já teda nemám zkušenosti s variantou ubntAP-mkKlient, máme všechny AP na mikrotiku, tak každopádně nechápu,
když na tom natočíš takové rychlosti, že tím neprojde IPTV s tokem něco málo přes 2Mb.
Na ten burst jsem se ptal, protože znám jednu kabelovku, která nabízí 16Mb za 200,- ale trik je v tom,
že to jede pár desítek sekund nebo několik minut naplno a pak se to zařízne na 2, 4, 8... mega, podle toho kolik
je potřeba pošetřit kapacity

V podstatě takový bič na sosaly. Brouzdání máš svižné, ale jak začneš stahovat něco většího, tak se to vleče.
Díky burstu i na speedtestu pak naměříš "supr" rychlost, přestože ji tam nemáš

tak chodí to celkem svižně, ale mohlo by ještě líp. Celý ten uzel je připojen k 1Gb/s, data rate pak na těch Ubnt zařízení je nastaven na 300Mbps a na tom kde jsem připojen já je 150Mbps...
Podle toho co podpisuješ burst určitě nemáme ani FUP.
-----------------------------------------------------------
BOBIK píše:A nejsou ty super rychlosti nekoho uplne jineho jen jsou vsichni za stejnou verejkou a jestli je prumer 3-4 mbit down a telka ma pres 2 tak tam velka rezerva neni. chtelo by to vyzkouset zda je tam burst. nejlepe pustit stahovani neceho velkeho a koukounout na mikrotiku kolik ti pres to tece na zacatku za 5 minut za 10 a za pul hodky. Pripadne nejakej fup se snizenim rychlosti. a musi tam bejt nekdo kdo to ap nastavoval avi co tam je a neni.
Ne, ne

ty rychlosti jsou jenom moje. Založil jsem si kdysi dávno účet na speedtest.com, stačí se přihlásit a ukládá to všecky výsledky naměřené dotyčným uživatelem. Ve výsledcích se tak nezobrazují testy provedené někým jiným se stejnou IP adresou.
Co se týče rychlostí, dá se říci že jsou stejné. Často se dívám když něco stahuji a rychlost je většinou kolem 2MB/s (když se zadaří). U větších torrentů si to rychlost drží po celý den stejnou.
Ten někdo, komu to patří neví pomalu nic, troufnu si tvrdit, že se v tom vyznám víc než on. Ze strany klfree není uplatňován žádný traffic shaping, burst atd... ani ze strany místního Joudy
-----------------------------------------------------------
divizna píše:Nevím jak to pomůže, internet je od Klfree - ale síť které se to týká nespadá do klfree je to sousedská síť. A odborník tu žádný není...
Jestli nebude tohle ten problém. Co znamená sousedská síť? Není to náhodou tak, že někdo bere internet od KLFree (je členem) a pak ho sdílí dalším? A tedy je to celé "pověšené" na nějakém KLFree sektoru a dále si to tam mezi sebou šíříte za pomoci těch nanostationů? Pokud pominu moralitu takového konání, může tam někde po cestě být nějaký problém, který způsobuje ono zasekávání.
Zkus si dát přes command ping nejdřív na protistranu spoje k tobě, pak na KLFree AP, pak na KLFree centrálu a pak třeba na seznam.cz a sleduj, co to udělá. Pokud budou např. na protistranu spoje pingy naprosto ok a někam dál už se budou sekat nebo chvilkově výrazně zvyšovat, je problém po cestě a ne ve spoji/tvém zařízení.
Protistranu tvoří několik NanoStation M5 AirMax s MIMO.
Co znamená "několik"?

Protistrana může být jen jedna. Ale jestli to dobře chápu, je tam těch NSM5 víc za sebou v řadě. Ty jsou spojeny mezi sebou jak?
Každopádně proti NSM5 je určitě dobré mít jiné M5 zařízení, jinak to chodí buď blbě a nebo to sice jde, ale nevyužiješ naplno výhodu TDMA, protože mikrotik a UBNT si spolu nerozumí. Lepší je mít spoj M5-M5 a puštěný AirMax, hlavně když je to PtMP.
Btw. ještě mne napadl jeden možný důvod. Že to dělá takhle pravidelně, tak to může být klidně špatným zdrojem/nedostatkem napájení. Nedávno jsme někde měnili mikrotik 433AH za 435G s více kartami a zapomněli jsme na silnější zdroj, původně to žralo cca. 14W a nově kolem 22-24W a byl tam 24W zdroj. Board se pak takhle choval do výměny zdroje - co minutu se na krátko zasekávaly karty, nebo padaly ethernety, protože neměl dost šťávy. Hned nám to došlo, a po výměně zdroje to zmizelo. Podobné problémy se mohou objevit i na UBNT, a nebo je může dělat i špatně nakrimpovaný konektor.
ad1. Asi tak nějak to je, pravidla se určitě porušují. Konektivita se bere z LAN 1Gb/s.
Ping jsem dělal přes půl hodiny a pakety se neztrácejí nikde, vše je kolem 5ms, nejhůř 15ms.
ad2. Jedná se o 3 UBNT, dva mají data rate nastaven na 300Mbps a jeden pak na 150Mbps. Nanostationy jsou připojeny k nějakému MikroTiku.
Jinak ten Nv2 vs AirMax

to byl jeden z důvodů proč jsem si koupil právě MikroTik, naivně jsem si myslel jak se mě ta investice vrátí. Jenže opak je pravdu...
možná to bude tím zdrojem, jenže jak to zjistit? Při větší zátěži mě R52Hn píská, je to jakoby pištěl kondík, poslechem jsem zjistil že to dělá karta. Nic dalšího jsem nezpozoroval...
Zítra se podívám co to tam máme vlastně za adaptér.
EDIT: máme tam nějaký MaxiLink, 0,7A 18V, tedy nějakých 12,6W. Stačí to na dvě karty? CM9 používám jen občas když jsem na zahradě... jinak ji mám vypnutou
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Ještě jsem si zkusil stahovat torrent na ukázku
Občas se mě stane že WinBox ukazuje naprosto nesmyslně traffic, viz obrázek
http://www.imagehosting.cz/images/beznzvnun.jpgVětšinou ho stačí ukončit a znovu spustit, snad to není problém v MK, co myslíte?