❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NB prestane komunikovat po eth

Návody a problémy s konfigurací.
superweb

NB prestane komunikovat po eth

Příspěvekod superweb » 13 years ago

Mame v siti jeden kousek nanobridge, ktery tak jednou tydne prestane komunikovat po eth portu. Podle grafu v zarizeni to vypada, ze neco "chce tect" po tx ethernetu, ale na rx je 0bps. Fw 5.3.5
Pomuze sw restart zarizeni. Je za nim jeste RBcko, takze jsem to prozatim vyresil watchdogem(snad, nastavil jsem to ted).
Setkal se s tim nekdo? Asi ho stejne pro klidny spanek vymenime..
0 x

marinak01

Příspěvekod marinak01 » 13 years ago

Neco podobneho se mi stavalo taky asi na 2 kusech z jedne serie (je to uz asi rok). Zmena FW nepomohla, pomohla az vymena kusu za kus.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

skus v RB vypnut autonegoation.
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

midnight_man píše:skus v RB vypnut autonegoation.

mezi nima je switch..ten uz jsme vymenili :)
0 x

Cheprer
antispam: Ano

Příspěvekod Cheprer » 13 years ago

Ano mnel sem podobny problem, RB433UAH a v 3.rd portu byla ubiquita, eth porad blbnul prepinalo se to na 10MBit apod...
Tak sem to nastavil rucne a docasne pomohlo... pozdeji zase problemy, RB byl vymenen za XEON s intel deskou intel eth a uz vse jede jak ma.. Rekl bych castecna "zamerna" nekompatibylita HW, ale velice ojedinele, resil sem ten problem jen u sebe, u dalsich firem co s nemi spolupracuji, tak maji dost reseni RB+UBNT a tento problem se nevyskitl.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Zrovna předevčírem jsem tohle řešil. Resp. velice obdobný problém, po takovémhle záseku se NB vždy restartnul, sám. Bohužel jsem neměl přístup z wifi strany. Akorát nevím, proč tu závadu nějak řešit ... teprve druhý porouchaný nanobridge, holt jde do koše.

Vypnout autonegaci jen na jedné straně nepovažuji za dobrý nápad.
0 x