❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rychlejsi prepnuti na sekundarni dns

Návody a problémy s konfigurací.
net.work
Kontaktovat uživatele:

Rychlejsi prepnuti na sekundarni dns

Příspěvekod net.work » 13 years ago

Zdravicko,

Chtel bych se zeptat, po jak dlouhe dobe mikrotik posila pozadavek na dns na sekundarni server v pripade nedostupnosti primaru? Jde to nejak ovlivnit? Resili jsme ted odstavku primarniho serveru a zaclo mi par lidi volat s tim, ze dlouho cekaji na nacteni webu, ale jakmile se jiz web zacne nacitat, tak uz jede rychle (tudiz se ceka na dns)?

Nevi nekdo jak to ma MT vyresene? Snazi se kazdy pozadavek posilat na primar a az kdyz zjisti ze je nedostupny (a s jakym timeoutem?) tak hosle na sekundar?

Diky.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

nepouzivame primarne tu stupidni dns cache od MK , ale binda (na root servers) + powerdns pro intranet zaznamy, a mame to natvrdo nastovano presmerovani na ni,
dal testuji nazdych nekolik sekund dostupnost tohoto naseho serveru, kdyz neodpovi , zacne se to smerovat na MK cache kvuli "sekundarnimu intranet prekladu" a dal to jede pres UPC

maxi spokojenost

kdyz jsme jeli primarne pres MK cache , delalo nam to neco podobneho .
A jelikoz je DNS sluzba cislo 1 , nepodcenoval bych jeji reseni
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

reset píše:nepouzivame primarne tu stupidni dns cache od MK , ale binda (na root servers) + powerdns pro intranet zaznamy, a mame to natvrdo nastovano presmerovani na ni,
dal testuji nazdych nekolik sekund dostupnost tohoto naseho serveru, kdyz neodpovi , zacne se to smerovat na MK cache kvuli "sekundarnimu intranet prekladu" a dal to jede pres UPC

maxi spokojenost

kdyz jsme jeli primarne pres MK cache , delalo nam to neco podobneho .
A jelikoz je DNS sluzba cislo 1 , nepodcenoval bych jeji reseni

Ja mam ve sve siti samozrejme vlastni, rychle dns a na kazdem tikovy ho mam uvedeny jako primar. Nikdy jsem s tim nemel problem a i kdyz ten primar vypadne tak to prepne na sekundar, ale po hrozne dlouhe dobe...
0 x

LaCosta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod LaCosta » 13 years ago

Nebolo by lepsie tie DNS podvrhnut priamo klientovy ? Ak som to dobre pochopil ...
0 x