❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
rychlost nv2
rychlost nv2
Řeším zajímavý problém, pokud vysílám v protokolu 802.11 a klasickém áčku, je přenosová rychlost kolem 20Mbit/s. Jakmile ale přepnu na protokol nv2, víc jak 12Mbit/s z toho neteče. Nevíte někdo, co by to mohlo způsobovat? sektorovka90°, připojeno 8 klientů, mk 711 L4. klienti jedou na eapboardech a sxtčkách. CCQ je v 802.11 mezi 95-100%. Díky za nápady
0 x
No na NV2 tak rychlost má být vždy menší než na holém 802.11, ale ne zas tolik no. Je to daň za stabilní spojení ve velké zátěži. Právě proto používáme NV2 jen u spojů kde je MIMO2x2 či 40MHz kanál. Na klasickém Ačku jedině Nstreme.
0 x
okoun píše:No na NV2 tak rychlost má být vždy menší než na holém 802.11, ale ne zas tolik no. Je to daň za stabilní spojení ve velké zátěži. Právě proto používáme NV2 jen u spojů kde je MIMO2x2 či 40MHz kanál. Na klasickém Ačku jedině Nstreme.
Není pravda. NV2 jede o dost rychleji než holé 802.11
0 x
tak jsem zkusil nstreme a tam to jede as o 5Mbit více, ale v nv2 se to prostě nad 11Mbit nehne
0 x
honzam píše:okoun píše:No na NV2 tak rychlost má být vždy menší než na holém 802.11, ale ne zas tolik no. Je to daň za stabilní spojení ve velké zátěži. Právě proto používáme NV2 jen u spojů kde je MIMO2x2 či 40MHz kanál. Na klasickém Ačku jedině Nstreme.
Není pravda. NV2 jede o dost rychleji než holé 802.11
No pokud nastavíš čas třeba 5ms tak možná ano, ale toto my nepovažujeme za použitelné...
0 x
Okoun: 2ms je default. Tak to necháváme a je to rychlejší než holé A
Zkus upgrade na 5.15 - Jak klienty tak AP. Jaký hardware máš na AP?
fabinek1 píše:tak jsem zkusil nstreme a tam to jede as o 5Mbit více, ale v nv2 se to prostě nad 11Mbit nehne
0 x
ap mám 711A-5HN, udělám upgrady a uvidím, ale zjistitil jsem, že to dělá úplně stejně i na dalším sektoru, kde je tentýž hw ale jen 5 klientů
0 x
honzam píše:Okoun: 2ms je default. Tak to necháváme a je to rychlejší než holé Afabinek1 píše:tak jsem zkusil nstreme a tam to jede as o 5Mbit více, ale v nv2 se to prostě nad 11Mbit nehne
pardon než holé Ačko ano, ale Ačko s nstreamem ne a hzolé Nko 65Mb jede rychleji než s nv2
0 x
to sice ano, ale kolik ma latenci nStreme (20mhz kanal) pri toku takovych 25-30Mbit? Nv2 stale cca. 5ms
0 x
tak jsem udělal upgrade všech klientů na 5.15, ale žádná výrazná změna. Na víc jak 15 Mbit/s to neleze, v 802.11 25Mbit/s
0 x
tak posílám obrázky, 802.11 je pouze o trochu rychlejší....
- Přílohy
-
- mimo2x2_nv2_1ms.png
- (118.29 KiB) Zatím ještě nestaženo
-
- mimo2x2_80211.png
- (114.86 KiB) Zatím ještě nestaženo
0 x