Dobry den,
mam problem s O2 a tim ze mi nejde VPN server a podle meho nejak filtrujou porty.
ADSL modem mam v bridge, zanim mam mikrotik(RB751U-2HnD). Internet jede a i z venku pres IP s k mikrotiku pripojim. Bezi mi i VPN client.
Ale abych udelal VPN server tak to nejde. Jedine co tam je jeste jsou ty VoiceIP telefony a ja si myslim ze to je tim.
Scanoval jsem porty pomoci (http://www.t1shopper.com/tools/port-scan/). A VPN tam neni. Na jinych mistech kde mam mikrotik mi ukaze ze tam je.
Na podpore O2 mi tvrdej ze nic nefiltrujou a zemam neco spatne ja. Ale kdyz ten mikrotik odnesu k jinemu modemu kde nejsou ty telefony tak mi vsechno jede jak ma a nic nemusim nastavovat.
NEMA NEKDO ZKUSENOST??
DIKY
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
VPN - O2 - VOICEIP
Záleží ale kde ve firewallu, jestli ve Forward nebo Input.
Jinak VPN přes O2 samozřejmě funguje, jak PPTP tak IPSec
Jinak VPN přes O2 samozřejmě funguje, jak PPTP tak IPSec
0 x
No ano me beha od O2 VPN na jinych mistech. Ale zde na tomto jsou navic ty VoiceIP telefony a proste port pro pptp je blokovany.
Kdyz si scanuju porty na zarizeni kde mi bezi vse jak ma tak ten port odpovida a sviti zelene.
Ale zde v teto situaci je cerveny a neodpovida.
Mikrotici jsou uplne stejne nastaveny - Samozrejme krome DHCP ale jinak jsou uplne stejne.
Kdyz ho s dane lokality odnesu pripojim k jinemu ADSL v bridge tak jede jak ma.
Spis mi jde o to jestli take nekdo nema skusenost s VPN (pptp) a VoiceIP.
Jinak prave ve Firewall jsem nikdy nic nastavovat nemusel krome NAT.
Kdyz si scanuju porty na zarizeni kde mi bezi vse jak ma tak ten port odpovida a sviti zelene.
Ale zde v teto situaci je cerveny a neodpovida.
Mikrotici jsou uplne stejne nastaveny - Samozrejme krome DHCP ale jinak jsou uplne stejne.
Kdyz ho s dane lokality odnesu pripojim k jinemu ADSL v bridge tak jede jak ma.
Spis mi jde o to jestli take nekdo nema skusenost s VPN (pptp) a VoiceIP.
Jinak prave ve Firewall jsem nikdy nic nastavovat nemusel krome NAT.
0 x