❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB1100 ROS 5.12 winbox time out

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
ludvik

Re: RB1100 ROS 5.12 winbox time out

Příspěvekod ludvik » 13 years ago

Prostě je to nutný rebootnout. Ono to není zase z těch několik set kusů tak často ... a skoro žádný MK není až tak důležitý.
net.work píše:
ludvik píše:Já vám nevím. Tuhle závadu pozoruju čas od času snad na všech typech (RB411, RB433, RB711, RB450) boardů s různými verzemi ROS (i když asi jen na >4.0). Přestal jsem to řešit, nějakou závislost v tom nevidím. Co kus to originál a pravděpodobně i ROS se liší podle toho, v jakou hodinu ho stáhnu z MK.

prestal si to resit? takze se do svych RB nedostanes?
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

to sice joo, ale kdyz ti to udela nekdy 2x do tydne....
0 x

musilm

Příspěvekod musilm » 13 years ago

Zdravím,
mám ten samý problém, SXT ROS 5.14 po cca 20 dnech, data prochází, přístup přes winbox nebo přes MAC telnet nejde.
Zvláštní je že se to děje jen u klientů.

Mám AP s Groove 5.14=běží již 60dní, AP s alixem 5.14=21 dní a také běží.

Nemůžu se dosta jen na klienty.
0 x

shooter

Příspěvekod shooter » 13 years ago

a co tam nedávat bridge ?
0 x

musilm

Příspěvekod musilm » 13 years ago

Já tam žadný bridge nemám.
Nikde.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

no a dnes zase...net ide, ping ok...winbox KO.... :roll: :roll:
0 x

milanc
antispam: Ano

Příspěvekod milanc » 13 years ago

Ahoj, řeším teď podobný problém, možná někdo něco poradí.
Rád bych nahradil naší IGW nějakým RBčkem, alespoň ho měl připravené jako zálohu pro případ problému, jelikož dát dohromady nový PC router zabere třeba celý den a člověk na to musí mít hlavně čas. A také nižší spotřeba, pokud by stačilo...

Max traffic máme 50/50Mbps.
Mám RB450G (RoS 5.15), který jsem zkusil nahodit. Pouze jako router, bez shapigu (zatím) a NATy... Dal jsem si ho zatím do serie před PC IGW, abych si mohl nastavení postupně přeházet.
Ve výchozím stavu mám přívod (eth od providera) a vstup do původního igw serveru ve switchi (master port). Po dobu testování toto ruším, nahodim ipčka, přeroutuju atd. a rbčko převezme funkci IGW (pc to pak jen proteče/routuje dál).

No celou noc jsem si s tím hrál, vše se zdálo být ok, tj. šlapalo, zatížení RBčka do 5% (trafficu moc nebylo).
K ránu se mi ale začali dít podivné věci. Winbox čas od času nedonačítal data do tabulek, občas timeoutoval. Po několika hodinách se do něj už ani nenaloguju. SSH/Telnet je trochu lepší (něco se dá udělat), ale také timeoutuje. Toto se děje i při variantě 2 portů ve switchi (není rozdíl), kdy v podstatě data rbčkem jen protečou čipem, takže chybu nějakého nastavení lze asi vyloučit. SW restart nepomohl, firmware RB je poslední.

Přestože timeoutuje winbox/ssh/telnet, ping je trvale ok a dokonce i 100% funguje vyčítání statistik přes API a SNMP!
RB už bylo použité, ale zánovní, žádné bad blocky ani nic podobného. Může být vadný kus?

Milan
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

A kolik si mel CPU na tom RBcku, kdyz ti to takhle delalo?
0 x

milanc

Ahoj do 5% max.
0 x

midnight_man

tak upgrade na 5.15 ... 5 dni Uptime....zase winbox time out, zapol som uz aj ssh. Pise to ze server necakane zavrel spojenie :) ...winbox klasika : connection refused...kua čo to???
0 x

milanc

Ahoj, z jaké verze jsi upgradoval? Tak to asi bude asi jen ROS problém, já už se pomalu chystal tu rb450g nahradit jiným kusem. Nicméně mě to vydrželo běžet jen pár hodin. SW reboot nic neřeší, i po něm se to tváří stejně, hw reboot jsem nezkoušel pač to mam daleko.
0 x

midnight_man

ako si ho dokazal restartovat ked sa don nedostaneš???? :D :D :D ja ho neviem reštartovat :) kedze ziadna aplikacia sa don nevie dostat!!!!! robilo mi to aj na 5.12 a robi to aj na 5.15....
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

zkusil bych zresetovat nastaveni a znovu nastavit, nebo jeste lepe to cele netinstalem preflashovat
0 x

milanc

midnight_man píše:ako si ho dokazal restartovat ked sa don nedostaneš???? :D :D :D ja ho neviem reštartovat :) kedze ziadna aplikacia sa don nevie dostat!!!!! robilo mi to aj na 5.12 a robi to aj na 5.15....

Mě se to občas dřív povedlo, třeba telnetem/ssh, třeba i teď mi na telnet naskočí login, někdy si i vyžádá heslo ale tím to většinou končí. Přijde mi, že jakmile mi má posílat nějaká data (odpověď), tak prostě vytimeoutuje.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

tuhle chybu mi občas házel ROS na x86 po bouřce, stačil restart, jenže to byla 2.9.48
0 x