❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

moje ip na blacklistu barracudy

Návody a problémy s konfigurací.
okoun
antispam: Ano

moje ip na blacklistu barracudy

Příspěvekod okoun » 13 years ago

bar.jpg
bar.jpg (225.91 KiB) Zobrazeno 1398 x
Ahoj, nevím, jak je to možné ale moje IP, která je určená pouze pro server SMTP je na blacklistu barravudy. Požádal jsem o odstranění, ale netuším jestli ještě nemám něco doladit ve FW aby se to neopakovalu. děkuji
0 x

zdenek.svarc
Administrator

Příspěvekod zdenek.svarc » 13 years ago

Určite je dobré testnout si server na open relay, třeba přes http://www.checkor.com a projet logy serveru, jestli se přes něj nevysypal ven nějaký spam/malware ze zavirovaných klientů.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

test mi vyšel modře, což je dobrý, tak já nevím jak se bránit tomu aby uživatel nerozesílal nesmysly
0 x

zdenek.svarc
Administrator

To právě blbě, mrkni viewtopic.php?f=5&t=8980
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 13 years ago

Taky jsem si test pro zajímavost zkoušel a taky vyšel modře. Když si čtu výpis, tak mi tam nepřijde nic špatného a z odkazovaného vlákna Zdeňkem nejsem moudrý.
0 x

zdenek.svarc
Administrator

No, jde o to, že i když si SMTP server zabezpečíš proti open relay, tak musíš ještě podchytit, aby ti přes server nelezly zprávy od zavirovaných klientů, pokud mají autorizaci relay používat. A tím pádem, jestli na to jít přes omezení maximálního počtu spojení z jedné IP nebo greylistingem.
0 x

radek1

Příspěvekod radek1 » 13 years ago

Přesně tak, povolit TCP25 pouze na svůj interní mailserver, všem ostatním to zakázat. V případě omezování počtu připojení je otázka, která hodnota je ta správná - nezamezí se tomu že spam neodejde, ale tomu, že jich nebude hodně.
Nebo dát každýmu zákazníkovi vlastní veřejnou adresu.
0 x