Dobrý den,
dá se nějak ukládat ať už přímo v mikrotiku nebo někde na nějakém severu pomocí něčeho množství přenesených dat?
Jde mi o to aby mi ta data z MKček po rebootu nemizela, nebo se ukládala někam do nějké DB na serveru.
Díky Ruda
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Množství přenesených dat
-
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
- zdenek.svarc
- Administrator
1) Použít radacct tabulku.
2) Odečítat queues přes SNMP.
3) Nějaké další nestandardní způsoby by se taky našly.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdeněk Švarc píše:1) Použít radacct tabulku.
Jde mi o co nejjednodušší řešení, co mi doporučíte?
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
Kdo dělá pouze jednoduché věci, má to v životě těžké. Za sebe volím komplexní RADIUS.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdeněk Švarc píše:Kdo dělá pouze jednoduché věci, má to v životě těžké. Za sebe volím komplexní RADIUS.
Souhlas, ale tentokrát jde o to, že potřebuju u kamaráda v síti zjisti, kdo z nich je stahovač a elektrika padá každou chvilku, takže proto. Nějak se nikdo nechce přiznat. Takže je to opravdu jen prkotina.
0 x
- zdenek.svarc
- Administrator
V tom případě bude bohatě stačit odečítat hodnoty queues čítačů přes SNMP.
0 x
Zdeněk Švarc píše:V tom případě bude bohatě stačit odečítat hodnoty queues čítačů přes SNMP.
Nainstalovat si cacti a k tomu template pro mikrotik - vytvorit si rizeni rychlosti v queue tree a vse vykreslovat do grafu prave v tom cacti. Funguje bez problemu, pouzivam nekolik let ...
0 x
Ak to neni na trvale zaznamenavanie a je to na kratkodobe potreby tak ma potom napada script, bud do file alebo cez smtp na mail.
0 x