❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

záložní napájení

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
lukas

Re: záložní napájení

Příspěvekod lukas » 13 years ago

David2006 píše:O flexku mi nejde, ale to co měl ten kámoš byla ta SG05GS01 nebo jen vypadala podobně a byl to jiný typ?

Podle fotek to vypada uplne stejne, jen nalepky jsou jiny

trandak píše:koukni na trvalý výkon 650W, to i malá flexa má víc, tak se nemůžeš divit, že to neutáhne...

Ten vykon, nebo spis prikon te flexky je maximalni, toho dosahnes jen tehdy, kdyz tim "na prudko" zajedes do zeleza. Ta sama flexa mi jede uplne v klidu na 600W invertor, akorat nemuzes moc prudce no... Na tady te ludre to zdechovalo, chrochtalo... Nebrat.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 13 years ago

tak jsem dneska taky hledal nejakou elektrocentralu a narazil na toto: http://www.elektromarket.cz/katalog/pro ... g-900-blue
co na ni rikate?
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

chlapi preboha načo vam je ručne startovana elektrocentrala na sajte? :D čo pošlete cigana aby to šiel nakopnut az vypadne prud? :mrgreen:
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 13 years ago

No já se zase můžu zeptat naco by mě byla na sajtu elektrocentrála? Kam bych ju dal? Vzhledem k velikosti dotazované elektrocentrály bych řekl, že je poptávaná na krátkodobé krmení malýho sajtu. Cenově se mě zdá přijatelná, akorát obsah nádrže je na moje potřeby slabota. Jak to na nádrž nevydrží 8 h brblat, tak je to naprd.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

midnight_man píše:chlapi preboha načo vam je ručne startovana elektrocentrala na sajte? :D čo pošlete cigana aby to šiel nakopnut az vypadne prud? :mrgreen:

na co elektricky start? vsak na sitech jsou UPS, ktere hodku vydrzi (v pripade iGW) skoro 2hodiny a pokud je nejaky vetsi vypadek, tak do 2 hodin tam vzdycky nekdo staci zajet a nahodit to...

Repkins píše:No já se zase můžu zeptat naco by mě byla na sajtu elektrocentrála? Kam bych ju dal? Vzhledem k velikosti dotazované elektrocentrály bych řekl, že je poptávaná na krátkodobé krmení malýho sajtu. Cenově se mě zdá přijatelná, akorát obsah nádrže je na moje potřeby slabota. Jak to na nádrž nevydrží 8 h brblat, tak je to naprd.

ta nadrz je trosku hancicap, na druhou stranu - tady byl snad nejvetsi vypadek 6-7hodin imho... spise takhle - neni to pro me kriticky parametr te centraly..
zeptam se mozna hloupe - proud, co z toho leze - bude fungovat i s UPSkou? doted sem mel china shit centralu a UPS na to prdela (aby ne, kdyz to kolisalo +-100V)...
0 x

reset

Příspěvekod reset » 13 years ago

at hodku nebo dve , je to malo, 12-20h je optimalni zaloha napajeni a agregat pak nepotrebujes ,
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

reset píše:at hodku nebo dve , je to malo, 12-20h je optimalni zaloha napajeni a agregat pak nepotrebujes ,

to bych tady asi neresil, jak dlouho ma vydrzet UPS (kdyz odber jde nekde k 300W).. Mam tam 2200VA APCcko a nestalo zrovna malo...
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

mam treba sutrd3000xli :D taky nestalo malo, ma 192volt batery sadu .. a kdyz doplnis velkyma baterkama jede skoro na veky :P pri 2kw zatezi
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

tak pojdme, kdo napise dalsi, jakou ma UPS?! :oops: neee, jako chlapi zajima me nazor na centralu, ne na Vase UPS :D
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 13 years ago

ja ti to uz napsal nekde driv, kup hondu a usetris cas ztraveny vymyslenim pi*ovin :P
ma cisty sinus, upsky z ni jedou .. je "mala" skladna ... a jede cely den z jedne nadrze
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Viktor Novotný píše:ja ti to uz napsal nekde driv, kup hondu a usetris cas ztraveny vymyslenim pi*ovin :P
ma cisty sinus, upsky z ni jedou .. je "mala" skladna ... a jede cely den z jedne nadrze

tak jasne no, ale docela drahy spas, kdyz to pouzivam asi jednou za 3roky...
0 x

Repkins

V éře spínaných zdrojů si na sinusovku moc nepotrpím. Koupil jsem na aukru vobyč čtyřtakt 2,7kW centrálu se synchronním generátorem. Prodejce sice uváděl AVR, v manuálu o tom nebylo ani písmenko. Podrobil jsem to testům a dobrý. Napětí nekolísá, maximálně při připojení velké nárazové zátěže je tam několikavoltovej pokles (cca do 10V). UPSky s tím kamarádí bez jakýhokoliv divokýho cvakání a přepínání, spínaný zdroje v PC taktéž. Cena 4500. Za ty love spokojenost, utáhne to i velkej sajt. Akorát jsem tomu musel po třetím startu vyměnit startšpagát, neboť čínský bourec moruša se evidentně vykáknul na kvalitu svýho hedvábí..
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

jaký že UPSky s tim kamarádí? nemáš je náhodou nastavený na menší citlivost nebo větší rozsah vstupního napětí?
0 x

Repkins

hapi píše:jaký že UPSky s tim kamarádí? nemáš je náhodou nastavený na menší citlivost nebo větší rozsah vstupního napětí?

SmartUPS 700, SmartUPS 1500 Standartní nastavení Centrála dává stabilních 230. I při připojení té 1500UPS to nijak s napětím nepohnulo. Jen když jsem tam připojil 2kW topný těleso, tak napětí pokleslo a bylo znát, že se do toho motor trochu víc opřel.
Mám ještě jednu malou obyč centrálu, dvoutakt, asynchron a s tou se dá provozovat UPSka tak do 500VA a to ještě ta stará BackUPS. Ty novější se nechytají, jsou elektronický a nevytvoří pro asynchronní generátor dostatečnou zátěž, aby začal dávat napětí.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Repkins píše:V éře spínaných zdrojů si na sinusovku moc nepotrpím. Koupil jsem na aukru vobyč čtyřtakt 2,7kW centrálu se synchronním generátorem. Prodejce sice uváděl AVR, v manuálu o tom nebylo ani písmenko. Podrobil jsem to testům a dobrý. Napětí nekolísá, maximálně při připojení velké nárazové zátěže je tam několikavoltovej pokles (cca do 10V). UPSky s tím kamarádí bez jakýhokoliv divokýho cvakání a přepínání, spínaný zdroje v PC taktéž. Cena 4500. Za ty love spokojenost, utáhne to i velkej sajt. Akorát jsem tomu musel po třetím startu vyměnit startšpagát, neboť čínský bourec moruša se evidentně vykáknul na kvalitu svýho hedvábí..

nebylo to neco takoveho? http://aukro.cz/elektrocentrala-generator-med-vinuti-2-5-kw-i2360890704.html
0 x