http://interline.pl/modules/content/ind ... OR-12/54-V
Na nekolika vysilacich mam nasazeny tento vsesmer, ma dosti spatne zakonceny N konektor a izoluje se tak velmi spatne. Trmen teto anteny davam o malicko vys, aby byl konektor zaizolovany vulkanizackou uz nad N konektorem pigtailu. Presto ze vse poctive izoluji a vse nekolikrat prekontroluji, stane se me, ze do N konektoru zatece voda. Nevite nekdo kudy se tam ta voda dostane? Pouzivate nekdo tyto anteny?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Vsesmer INTERLINE 5GHz 12dB
-
- Kontaktovat uživatele:
- midnight_man
ano, minule som jednu omylom kupil...tak uz pol roka sluzi ako AP s bullet M5. Zatial no problem....vravíš teda že si mam kupit rovno druhu hh.
0 x
Několik těchto antén jsme měli nasazeno, než tam šly sektory. Můžu říct, že po čase v každé z nich začalo "strašit". Nějak se změnil vyzařovací diagram, takže třeba v rovném terénu klienti na 100m z jednoho směru měli zhoršení signálu až o 15dB oběma směry, klienti ve směru o 90'st. a vzdálenosti 500-600 v pohodě.
Celkově jsme nikdy na tyto levné všesměry neměli štěstí, všechny co jsme zkoušeli, tak měly nějaké mouchy. Některé se po čase dokonce větrem vyviklaly a spojem kolem tubusu do nich zateklo. Uvnitř byl mikropásek vymezený molitanem, to aby se voda dostala snadno až nahoru
Celkově jsme nikdy na tyto levné všesměry neměli štěstí, všechny co jsme zkoušeli, tak měly nějaké mouchy. Některé se po čase dokonce větrem vyviklaly a spojem kolem tubusu do nich zateklo. Uvnitř byl mikropásek vymezený molitanem, to aby se voda dostala snadno až nahoru

0 x
- stouracpetr
Reseni stejneho problemu u jine vsesmerove anteny.Delka vrtaku cca 2 mm ze sklicidla,prip.pouzit podlozky.
stouracpetr píše:rado3105 píše:Neviem si presne predstavit kde myslis to vrtanie, vies mi povedat do ktoreho bodu: 1,2 alebo 3?
Moc som to ten tvoj vyklad nepochopil, dik.
foto:
http://i52.tinypic.com/2zdoe1u.jpg
Zkusit v bode 1,pokud se po provrtani plastu objevi kousky kovu,prestat a pokracovat o neco vys.Pokud se kov neobjevi,zkusit niz a otvor umistit do spary hlinikove objimky.Je treba najit misto,kde konci kovovy ,,spunt,, a zacina dutina s vlastni antenou.Prvni kusy pujdou spatne,desaty uz pujde jako po masle. Pozor na vodu uvnitr,je-li pod tlakem,clovek se muze leknout.Vrtak viz foto-jiny pripad Dodelej Doma.
Petr Stourac
0 x
Tento vsesmer ma ze spodu navrtanou dirku a dokonce i ctvrtvlny zkrat. Patri rozhodne k tem lepsim. Par jich na siti nekolik let mam jak 2,4GHz tak 5GHz a noproblemo.
0 x
miract píše:Tento vsesmer ma ze spodu navrtanou dirku a dokonce i ctvrtvlny zkrat. Patri rozhodne k tem lepsim. Par jich na siti nekolik let mam jak 2,4GHz tak 5GHz a noproblemo.
Souhlasím, také jich pár používám a neměl jsem s nima problém.
0 x
Detto, nasadene viac nez desiatka kusov na 5GHz, viac ako 2 roky, bezva vsesmerka. V podstate som ich zacal pouzivat hlavne nn skratu, na nich uz neohluchla ziadna karta. Na inych antenach bez nn skratu aj za pouzitia uzmnenej/neuzemnenej (bolo to jedno) bleskoistky ohluchavali karty aj tak. Plus vyzar. diag. ma nikdy nesklamal, na rozdiel odinych predtym pouzivanych prutov, ktore sa spravali ako pise vyssie tom-tom o Interline ze ma taku skusenost-to ja zas s inymi znackami som toto poznal. Detto aj so zatecenim no probem (treba tocit izolacku od spodu hore a nie naopak, ale to asi kazdy dobre vie
)

0 x
Nesmis davat izolacku ale vulkanizacni gumu a pak nezatce at to motas jak chces 

0 x
ppp76 píše:Nesmis davat izolacku ale vulkanizacni gumu a pak nezatce at to motas jak chces

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Dle meho zjisteni existuji totiz asi 3 verze teto vsesmerky. Jedna z prvnich verzi je "Horizon Maxi 12dB" (5000-6000MHz) bez dirky -- do techto nejspis zatikalo, pak zacali delat stejnou verzi, ale s dirkou. Nejspis prisli na to, ze tam zatika. Dirka je primo v pismene "O" v nalepce "DC GROUND". A dnes me prisla nova antena "Horizon 5.4GHz" (5400-5800MHz), ktera je bez dirky. Tak nevim, jestli se konstrukteri zamysleli a udelali to jiz poradne nebo tam mam udelat take direcku?
- Přílohy
-
- IMG_20120416_155449_1.jpg
- (227.47 KiB) Zatím ještě nestaženo
-
- IMG_20120416_155521_1.jpg
- (238.96 KiB) Zatím ještě nestaženo
0 x
stefi_black píše:Dle meho zjisteni existuji totiz asi 3 verze teto vsesmerky. Jedna z prvnich verzi je "Horizon Maxi 12dB" (5000-6000MHz) bez dirky -- do techto nejspis zatikalo, pak zacali delat stejnou verzi, ale s dirkou. Nejspis prisli na to, ze tam zatika. Dirka je primo v pismene "O" v nalepce "DC GROUND". A dnes me prisla nova antena "Horizon 5.4GHz" (5400-5800MHz), ktera je bez dirky. Tak nevim, jestli se konstrukteri zamysleli a udelali to jiz poradne nebo tam mam udelat take direcku?
Ja mam len tie so zltou nalepkou DC GROUND a bez dierky. Nejake 2-3 roky su uz vonku, este som nemusel ziadnu menit (na rozdiel od RF elements a pod.)
0 x
Ja mam se zlutou nalepkou a dirku ma. Asi ti ji tam zapomeli udelat. 

0 x
Podle me take patri interline k tomu lepsimu, co se da sehnat. Sice nam take nejake odesly, ale bylo jich malo.
Zato treba vsesmery z i4 byly skoro vsechny po par mesicich vyplavene (ale vyreklamovali a dodali nove, kam uz pry netece, no zatim nastesti jedou), a odesly nam skoro vsechny Alfy na siti brane v jeden cas, asi spatna serie, po par mesicich vzdy brutalni pokles signalu o 15-20 dB. Ale take uznana reklamace, ovsem radeji jsme misto nich vzali prave Interline
Zato treba vsesmery z i4 byly skoro vsechny po par mesicich vyplavene (ale vyreklamovali a dodali nove, kam uz pry netece, no zatim nastesti jedou), a odesly nam skoro vsechny Alfy na siti brane v jeden cas, asi spatna serie, po par mesicich vzdy brutalni pokles signalu o 15-20 dB. Ale take uznana reklamace, ovsem radeji jsme misto nich vzali prave Interline

0 x