Zdravim, ve spolek, resim zahadny problem, ze kdyz odpojim urcitou cast site, tak se rozbehne kopa broadcastu do zbytku ... jedna z moznych pricin je, ze spojeni pres routery jsou stale otevrene a tim padem to hrne do site i kdyz uz o tyto data nikdo nestoji .... takze kdo se v tom vyznate, jak dlouhe maji byt idealni casy v tomto nastaveni ??
diky
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
idealni hodnoty v connection tracking ?
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
- midnight_man
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak ja mam treba na stare brane co byla pro 2,4 Ghz treti polozku kde byva den a vic ... jen hodinu ... ale uz si nevzpominam zda to delalo nejaky problem ...
0 x
- midnight_man
no ja tam mam 1d, akurat rozmyslam o tom ci netreba menej...co poviete?
0 x
V conntracku TCP Established Timeout bývá defaultně 1d, což se mi zdá zbytečně moc. Taky to semnou kdysi pěkně vypeklo. Měl jsem klienta s jedním PC, kterému jsem musel omezovat počet spojení kvůli torrentu. Po nějaké době ok, ale na pravidlo jsem zapomněl. Pak si připojil další 2 PC, wifinu a notebook a pravidelně mi furt volal, že ping na seznam má, ale nejede mu net. Pořád mi to nešlo do hlavy. Až jsme mu vyměnili zařízení, router a kabeláž v domě (kterou si dělal sám, taky prasárna) a beztak to nepomohlo, tak mě napadlo se podívat do firewallu, kde jsem našel to zapomenuté pravidlo.
Samozřejmě, že s 1d v conntracku to dělalo svoje. Jak si naplnil denní příděl v conntracku, tak měl utrum. Od té doby si na routerech už ze zvyku nastavuju 10 minut.
Samozřejmě, že s 1d v conntracku to dělalo svoje. Jak si naplnil denní příděl v conntracku, tak měl utrum. Od té doby si na routerech už ze zvyku nastavuju 10 minut.
0 x
- midnight_man
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
a tech 10 minut staci ? nerozpadaji se nejake spojeni treba VPNky ?
0 x
Dade_Marfi píše:a tech 10 minut staci ? nerozpadaji se nejake spojeni treba VPNky ?
no, toť otázka, ale doma na svém routerboardu jsem zkoušel i 5 minut, sice teda vpn jsem tehdy používal zřídka, ale nepociťoval jsem žádný problém, na to že jsem to tam měl zapomenuté cca čtvrt roku. Ale těch 10 miň

0 x
JA tam mam uz 2 roky nastaveno 10 minut a uplne v pohode
Naposledy upravil(a) hocimin1 dne 08 Apr 2012 01:17, celkem upraveno 1 x.
0 x
No, nastavil jsem to na routerech kde mam queues, tak jsem zvedav jestli to bude mit nejaky pozitivni efekt...
Akorat teda bylo nutne je restartovat, protoze cca kazdych 10min odpadlo a po chvili se znova spojilo pripojeni do netu (streamy vypadavaly, web v pohode) ted uz ok. Asi nejaky mishmash mezi starymi connectiony na 1d a novymi na 10min.
Predpokladam, ze pokud to u klienta nebo na routerech nekde po ceste necham zatim na 1d, tak by to nemelo delat neplechu, kdyz nemam limitovany pocet connectionu.
Chvili potrva, nez to prenastavim postupne vsude u vsech.
Edit: tak beru zpet, dela to bordel, zmeny vraceny ... na co si dat jeste pozor u takove zmeny?
Akorat teda bylo nutne je restartovat, protoze cca kazdych 10min odpadlo a po chvili se znova spojilo pripojeni do netu (streamy vypadavaly, web v pohode) ted uz ok. Asi nejaky mishmash mezi starymi connectiony na 1d a novymi na 10min.
Predpokladam, ze pokud to u klienta nebo na routerech nekde po ceste necham zatim na 1d, tak by to nemelo delat neplechu, kdyz nemam limitovany pocet connectionu.
Chvili potrva, nez to prenastavim postupne vsude u vsech.
Edit: tak beru zpet, dela to bordel, zmeny vraceny ... na co si dat jeste pozor u takove zmeny?
0 x
pozitivni efekt to ma urcite na load routeru, protoze jinak mu tam visi nasobne vice spojeni.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
to aliney prosimte jaky bordel to delalo ? a na jake hodnoty jsi se teda vracel ? diky
0 x