stejne rozpojovacky mi dela par klientu (sxt) na AP v N-k,nv2. Nekdy drzi tyden,nekdy den,nastesti jde o vypadek na max 10sec a pak je zas par dnu klid,tak to neresim. Pater v singlu drzi bez problemu, teda taky se rozpoji jedou za mesic, coz me netrapi. Holt to chce nekryt zaruseny oblasti 60-90-120° sektory...
PW
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Náhodné disconnecty
Už je mi z toho zle... Viz. LOG
Zkoušel jsem přelaďovat, různe přenastavovat, ale nic se tím nevyřešilo... JInak nejedná se o sektor... Je to páteř pro jednu malou lokalitu a jede to na konfiguraci 711 a MaxLink 24...Jo a je to v singlu... Standardně to používám a problémy nejsou... a to jak jsem psal i na třeba 6km... Kluci nedá se nějak zjistit co se přesně odehraje, že to vypadne i přes to, že kdykoli se na to AP podívám, tak to má signály cca -56/-56 a CCQ je při datovém toku většinou 99/99%... Nechápu to... Neříkám, že tady není rušení... To teda je...
Všichni jedou UBNT na FULL výkon, ale když to ukazuje CCQ 99% a i přes to se to rozpojuje... Jak to mám chápat? Nějaké špičkové využití kanálu, nebo co?
Nemůže se jednat třeba o nějaký útok? Popřípadě jak to diagnostikovat?

Nemůže se jednat třeba o nějaký útok? Popřípadě jak to diagnostikovat?
- Přílohy
-
- log.jpg (238.67 KiB) Zobrazeno 1890 x
0 x
- midnight_man
system, loging = topic = wireless.
bude ti to hlasit podrobne vypis. Musis pri tom ale sediet.
Neviem ci si to tu pisal alebo nie..robí ti to aj za traffiku? Tj. odpojí sa ti to aj keď tam tečú data? skús to nechať pingovať (druhu stranu) či to bude aj tak robit.
Neviem ci si to tu pisal alebo nie..robí ti to aj za traffiku? Tj. odpojí sa ti to aj keď tam tečú data? skús to nechať pingovať (druhu stranu) či to bude aj tak robit.
0 x
midnight_man píše:system, loging = topic = wireless.
Tím se to nevyřeší. Měl jsem puštěný FD provoz 512kbit a stejně se to rozpojovalo. Takže trafikem to nebude
0 x
tak sem zjistil ze mi spoj na 2,5km dela v podstate to stejne co popisujes, konfigurace stejne, jen s jirousama.. nikdy sem tomu nevenoval pozornost, pac to treba jelo 2-3dny, pak 1x rozpojeni, nekdy 2x za den - je to naprosto nepravidelne... Co mi ale dela vice starosti, tak ze se sam od sebe na jedne strane spoje, po tydnu bezproblemoveho fungovani, zakousl RB a den na to sam rebootnul...
0 x
net.work píše:Co mi ale dela vice starosti, tak ze se sam od sebe na jedne strane spoje, po tydnu bezproblemoveho fungovani, zakousl RB a den na to sam rebootnul...
Zkousej do RB nahrat ruzne verze ROS, vcetne fw. Taky jsem s tim mel velky problemy na nekolika kusech RB411AH, psal jsem o tom v jinem vlakne. Nakonec je na nich v5.10 a maji uptime 109 dni. Nesaham uz na to...
0 x
Pred zaseknutim tam byl v 5.4, po zaseku sem tam dal v 5.14 a ten den reboot, ted to necele 2 dny drzi... divne je ze to tyden po nasazeni jelo uplne normalne a blbne jen jedna strana spoje...midnight_man píše:ROS 5.14?
0 x
net.work píše:Pred zaseknutim tam byl v 5.4, po zaseku sem tam dal v 5.14 a ten den reboot, ted to necele 2 dny drzi... divne je ze to tyden po nasazeni jelo uplne normalne a blbne jen jedna strana spoje...midnight_man píše:ROS 5.14?
No neviem, tie priznaky poznam.. ide to tyzden ok, potom problemy... nahodny reboot, rozpojovanie....potom vymenim zdroj nejaky shitny za 5E , napr. za notebookovy 19v/3.45A za 20E...a je klud... neviem ako u teba s napajanim to je...
0 x
U nás to napájením nebude. Dělá to i za tvrdým 55V zdrojem. Testuji verzi 5.15RC1 a dělá to stále disconnect. Doba trvání rozpojení = 7-8 sec
0 x
7-8sec je u nv2 normalni doba na "znovupripojeni se". Je to hrozne zajimave, ze tydle odpojovacky trvaj skrz vsecky verze, i me se stavaji v oblasti, kde jsem se svym vysilanim a dalsimi 3mi a vic nikde nic. Spise jina otazka...deje se neco podobne i UBNTčkarum s AirMaxem ?
PW
PW
0 x
honzam píše:U nás to napájením nebude. Dělá to i za tvrdým 55V zdrojem. Testuji verzi 5.15RC1 a dělá to stále disconnect. Doba trvání rozpojení = 7-8 sec
V 5.15 bude něco s rádiem? že to zkoušíš? Já mám 5.14 a vše jede jak má s NV2 a to spoje i AP, na Alixech i na RB a Groove či Omnitiku či N kartách
0 x
okoun píše:honzam píše:U nás to napájením nebude. Dělá to i za tvrdým 55V zdrojem. Testuji verzi 5.15RC1 a dělá to stále disconnect. Doba trvání rozpojení = 7-8 sec
V 5.15 bude něco s rádiem? že to zkoušíš? Já mám 5.14 a vše jede jak má s NV2 a to spoje i AP, na Alixech i na RB a Groove či Omnitiku či N kartách
Co tam bude nevím, to se člověk dopředu nedozví. Vadí mě neustálé NV2 odpojování. Děje se to i na spojích. Signál perfektní, CCQ také ale několikrát za den se to rozpojí
- Přílohy
-
- nv2.jpg (30.45 KiB) Zobrazeno 1890 x
0 x
zkus si tam třeba na den zapnout BTest 1Mb/1Mb jestli se to bude odpojovat, nebo tečou tam stále nějaká data? je to 20MHz nebo 40MHz? já tu mám 300/300 spoj, signály -60 a -59 JRC antény, tedy ne nějaká supr kvalita a uptime 15 dnů. Je tam sice Alix, ale pravda je také že na X86 a RB jede NV2 úplně jinak. Třeba Na alixech se mi rate 300/300 drží neustále i když není přenos, ale na RB se mi rate zvedne jen při zátěži, což je zajímavé a konfigurace jsou stejné na RB spoji mám 11 dnů
0 x
Už jsem to tu jednou psal. Pokud spojem neustále teče symetrický provoz (dával jsem 512 /512kbit) tak to nepomůže a disconnecty stále probíhají. Je to 2x2 20Mhz. Ale děje se to i na signle N 20Mhz
0 x