Zdravím pánové,
na dvou spojích mám podobný problém jedná se o spoj na cca 2km, je to v Nku, 20MHz, NV2, signály cca -56/-56 a CCQ asi 95/95% spoj jede pěkně, až na vyšší odezvy při nulovém zatížení... ale to je už NV2... ale jde o to, že se to náhodně - někdy několikrát denně, někdy třeba jen jednou odpojí na pár sekund s hláškou "disconnected, not responding" Hw Retries mám na 15 a Frame Lifetime na 10. Zkoušel jsem různě pokusy, ale problém se nevyřešil... spoje s touto konfigurací provozuju i na daleko větší vzdálenosti- třeba na 6km a log je prázdný - když už se to odpojí tak je to cca 1x za 2 týdny... Máte někdo s podobným problémem zkušenosti? Verze ROS je 5,14 dříve to dělalo i na 5,11 takže upgrade nepomohlo... HW jsou 711
Přikládám printscreen LOGu....
Děkuji ze reakce!
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Náhodné disconnecty
Ten samý problém. Někdy se to rozpojí několikrát za den. Jindy třeba celý den nic. Signály mám podobné jako ty. Občas pomůže změna kanálu.
Na vesnicích to víceméně nepozoruji, takže to bude souviset nejspíše s rušením. Jak to opravit nevím. Děje se to na všech verzích 5.x
Blbé je že na to spoji je nasazeno OSPF a dělá to bordel viz LOG
Na vesnicích to víceméně nepozoruji, takže to bude souviset nejspíše s rušením. Jak to opravit nevím. Děje se to na všech verzích 5.x
- Přílohy
-
- disconn.jpg (191.01 KiB) Zobrazeno 2670 x
0 x
honzam píše:Ten samý problém. Někdy se to rozpojí několikrát za den. Jindy třeba celý den nic. Signály mám podobné jako ty. Občas pomůže změna kanálu.
Vypni si kontrolu běhu rozhraní (bude svítit pořád running) a OSPF se nestihne rozpojit.
0 x
soooc píše:Vypni si kontrolu běhu rozhraní (bude svítit pořád running) a OSPF se nestihne rozpojit.
Jak vypnout kontrolu běhu? Díky
0 x
DRAKK píše:interface wireless set disable-running-check=yes
Díky a teď opět k podstatě problému

0 x
Je to rusenim. Na vsi mi link drzi i pres 80 dni bez disconectu. Jakmile nekde pobliz rozsvitim dalsi AP nebo spoj, zacne se to rozpojovat.
0 x
- midnight_man
Vyhodit TDMA, které je principiálně nekompatibilní s CSMA/CA ve vzduchu. Čili se vrátit k tradičnímu nstreme.
0 x
spíš vůbec nechce. V jednom okamžiku to vypadá ok, ve druhym to chcípne s ratem na minimum. Díky tomu si nedobrovolně zvyšujem latenci za 5 takovými spoji na NV2 na docela velkej ping. Nicméně koukal někdo z vás na jitter a stabilitu? Například Nstreme sem tam vyhodí nějakej paket, sem tam lítaji pingy také. Na proti tomu nv2 má sice větší ale za to stabilní latenci a bez výpadků. Jo něco jinýho je když se to odpojuje nebo tam je při malí zátěži vysokej ping. Ovšem pokud maká, je to z pohledu sítovýho lepší. Ale taky bych raději nstreme 

0 x
- midnight_man
Hmm...mam nejake Nkove spoje na Groove, kde bol pozapínaný Nstreme...chodilo to bez problémov. Nič s tohoto som nezbadal. No aj tak som tam prehodil NV2 časom
predsalen to NV2 v nezarušenom prostredí chodi kus lepšie.

0 x