❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

aircam

Problematika Ubiquiti hardware.
honzam

Re: aircam

Příspěvekod honzam » 13 years ago

tak dnes se vrátila z reklamace. Poslali nový kus a kupodivu projevuje se to stejně. Po chvíli zakousnutí a nereaguje ani na ping :D
Ale na stránkách vidím nový firmware 1.1.3 tak ho zkusím
0 x

liquidcz

Příspěvekod liquidcz » 13 years ago

Zdar, taky mám jednu na testování.
Pár postřehů:
- ostřit jde, manuálně, mechanicky, kameru umístit - nastavit - zaostřit na požadovanou část obrazu, jak? odšroubovat přední plastovej kryt objektivu a potom opatrně kroutit objektivem, je tam pružinka.
- přímej přístup - VLC
- ovládací soft je katastrofa, nelze určit kam se mají videa ukládat, nejsou to videa, jen hafo jpeg souborů, není možnost exportovat nahrané video, třeba jako důkazní materiál, není možnost nastavit jak dlouho se záznamy mají skladovat, a náročnost na HW serveru je kapitola sama pro sebe.
- nevím o žádném jiném řešení Synology, Seenergy, které by tyto kamery podporoval. Nelze udělat systém kombinací UBNT kamer + jiných s jedním centrálním pultem.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

je kopec softov ktore podporuju UBNT a všetko toto vedia... ;) staci prelistovat UBNT forum.
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 13 years ago

Jeste by mohl nekdo postnout navod jak ten obraz z teto kamery dat normalne na web mezi psany text.
Jsem si ji koupil , ale asi ji brzo dam pryc, zlate Vivoteky.
Neumi to ani posilat JPG na ftp, umi jenom rstp.
A ten jejich SW je fakt sranda, prece kvuli ukladani me nepobezi solo PC :-(
0 x

liquidcz

midnight_man píše:je kopec softov ktore podporuju UBNT a všetko toto vedia... ;) staci prelistovat UBNT forum.

Můžeš mě konkrétně nasměrovat? Který soft?
0 x

Ladik

To by me take zajimalo a hlavne ktery NAS ji podporuje, moje Synology NE.
Mam obavu ze je to proste kamera bez poradneho firmware, ktera umi jenom posilat stream nic vic :-)
Navic se dost hreje, asi je lepsi koupit ty srotky co prodava i4 :-(
0 x

liquidcz

Ladik píše:To by me take zajimalo a hlavne ktery NAS ji podporuje, moje Synology NE.
Mam obavu ze je to proste kamera bez poradneho firmware, ktera umi jenom posilat stream nic vic :-)
Navic se dost hreje, asi je lepsi koupit ty srotky co prodava i4 :-(

Podle mě ty co prodává i4, teda některé, jsou HW to samé co jsou "Ovislink AirCam".

Viz:
http://i4wifi.cz/venkovni-ip-kamera-1-3 ... d1790.html
a
http://wifi.aspa.cz/airlive-aircam-od-3 ... 6-z102420/
0 x

Ladik

Pokud ma nekdo zajem mam jednu AirCAM naprodej je fungl nova jenom vybalena :-)
Koupil jsem Vivotek IP8332 a to je jine kafe :-)
0 x

midnight_man

0 x

bartonotto

Příspěvekod bartonotto » 13 years ago

Podařilo se někomu z vás rozběhnout i audio po netu z kamery aircam - mini? Nějak se stím nedokážu popasovat.
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 13 years ago

Řeknete mi někdo jak se jmenuje ten software co umí pracovat s aircam, jinej než ten jejich neskutečnej shit.. :-)
0 x

midnight_man

nič poriadne čo je zadarmo...všetko slušne čo som našiel bolo platene.
0 x

Cheprer

Příspěvekod Cheprer » 13 years ago

mno aj bych vedel o par reseni... JE toho vic, ale jestli si nekde z pobliz olomoca tak by jsme se mohly zcuknout...
Mam to nasazene na srv, plus individualni nastaveni nahravacich zon, plus motion senzor funkcni. Ukladani do *.avi je takteze funkcni, pro klienta webovi klient funkcni.
Omezeni diskoveho prostoru pro zakaznika funkcni. Automaticke mazani zaznamu po 14dnech funkcni, kategorizace zaznamu na nove a stare do slozek... apod....

Stravil sem nad tim neskutecnou mrdu casu, ale nakonec za pomoci znameho co to videl poprve jsme se na tom naprcaly a rozchodily to. SW od ubnt sem taky rozchodil, ale vzhledem k tomu ze to uklada v *.jpeg tak by mi docela brzo dosel maximalni pocet souboru zapsanych na NTFS.
Jenom tedy pro info, mam to rozchozeny na win2k8 64Bit, win2k3 sem opustil kvuli zastaralemu systemu, a vzhledem k tomu ze to bezi na srv kde preci ten vykon je tak to me netlaci.

Licenci mam na 64kamer.... takze tam by se toho dalo jeste vymyslet aby se nemusel kupovat sw, vzhledem k tomu ze mam aktualne osazeny 2 kamery, do konce mesice pribudou dalsi ctiri, a do konce leta dalsich cca asi 8, takze celkove jich tam bude cca 14, pocitam ze maximalne 20 kamer, takze tam mam volno na dalsich 40 kamer.

Myslim ze kdyby na to prislo sem schopen to nekomu vysvetlit, ale po telefonu fakt nee... Je toho celkem dost, tak na kavu a aspon 2h casu k tomu. Napsal bych navod sem, ale priznam se reinstalovat to budu cca nejpozdeji za 3mes, kvuli vymene stroje, a na to minimalne zapomenu, a prinejhorsim sem dost linej... buuu

kdyztak mi pisnete maila na chepreronius[acko.v.krouzku]gmail.[commercial]
0 x

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 13 years ago

Blue iris za 50dolarov, bezkonkurencne...
Len nejde to na linux, len windows, co je velmi velka nevyhoda.
0 x

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 13 years ago

Ten odkaz by měl byt funkční ? Zajimala by mě kamera jen pro aktualni stream bez ukladani...
rtsp://109.121.195.237:554/live/ch00_0

nedokazal jsem to ..zkoušel jsem to ve VLC
Díky Jirka
0 x