Rocket Titanium:
Hi guys,
Sorry, our mistake...
The new RM5-Titanium has similar RF characteristics (same Rx sensitivity), but different CPU/Memory. We'll get the specs updated shortly.
Thanks,
Matt
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Chicago - novinky, mazeec:)
David2006 píše:Koukám slušná vychytávka těch 60/90/120 stupňů v kovu.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Na novejch sajtech se to ve městech může hodit, snad to nezmršej cenou a bude to pod 3000 s DPH.
tohle to je stará věc jak wifiny sami. Za dob 2.4GHz byly takový sektory celkem běžný.
0 x
andreas4all píše:David2006 píše:Jinak jak psali amíci snad to zkorigují protože o 10dB horší citlivost a stejný procesor neznějí moc hezky.
tak toto sa mi nechcelo uverit a skontroloval som si to... a fakt, horsia citlivost pri N od 7 az do 10 db... co to? ved to je krok spat.
neni to krok zpět. Se podívej na větší výkony. V dnešnim bordelu v 5GHz prorazíš jenom tak že smažíš a máš tupou kartu.
0 x
Hoď obrázek, když jich bylo tolik jistě se něco najde, v 5GHz jsem nic takového neviděl a v 2.4ce taky ne. Možná nějaké raritky homemade nebo overpriced byli
. Doufám že moc nezvednou cenu těch 60stupňů by se mi možná někde hodilo.

0 x
hapi píše:andreas4all píše:David2006 píše:Jinak jak psali amíci snad to zkorigují protože o 10dB horší citlivost a stejný procesor neznějí moc hezky.
tak toto sa mi nechcelo uverit a skontroloval som si to... a fakt, horsia citlivost pri N od 7 az do 10 db... co to? ved to je krok spat.
neni to krok zpět. Se podívej na větší výkony. V dnešnim bordelu v 5GHz prorazíš jenom tak že smažíš a máš tupou kartu.
Jak jsem psal datasheet bude opravený nejspíš z 400MHz CPU na 680MHz jak má Mikrotik a větší paměť. Citlivost je myslím taky blbost aby byla nejadnou o 10dB horší.....ale co mě sere nejvíc je těch 48V a pak jestli nepřestřelej cenu

0 x
no dobrá ale co ti to přinese oproti normálním jednotkám? je to stejný.
0 x
Pro mě to stejné nebude a Tobě to může být vcelku šumák když UBNTu jen haníš,ne
.

0 x
- midnight_man
no len aby to v komplete (rocket Ti + Ti sektor) nestalo viac ako štandardná sektora s rocket M5 + shield kit
Mali ste niekto problem s CPU na rocket M5??? keď posiluju.... nechapem.

0 x
Nevím co stojí ten shield kit, ale k ceně za přechod na Titanium si budeš muset ve většině případů připočítat cenu za 48V napájení - tedy pokud používáš zálohu na baterky. Což pro mě je první chyba co se bude muset řešit. Druhá věc neméně podstatná je tedy ta cena. Dostaneš o něco silnější CPU snad na něco to bude dobré a hlavně co se mi líbí těch 60stupňů sektory s krytkou proti vodě a opláštění Rocketu snad snižující rušení. Takže uvidíme podle ceny a dostupnosti. Ale jestli půl roku po uvedení Rocketu na trh nahodijou AirBeam na trh tak to zase pos*rou tyhle investice do Titanium serií (tedy až na těch 48V co bude u nich odteďka potřeba asi skoro všude). Takže Airbeam tak 9-18měsíců po uvedení Titania na trh?
0 x
midnight_man píše:no len aby to v komplete (rocket Ti + Ti sektor) nestalo viac ako štandardná sektora s rocket M5 + shield kit![]()
Podívej se do tématu s AirBQ -> při kontinuálním toku > 60Mbit FD po čase raketa dodýchá.
0 x
no ne, já myslel že to nejde přes cpu
rejp
ale nepozdává se mi že by tak optimalizovanej kernel nezvládnul 60Mbit FD nad 400MHz mipsem. Rbčka to dávaji celkem v klidu i s nějakou fůčurkou na wifině. Jo 300MHz se zadejchá.

ale nepozdává se mi že by tak optimalizovanej kernel nezvládnul 60Mbit FD nad 400MHz mipsem. Rbčka to dávaji celkem v klidu i s nějakou fůčurkou na wifině. Jo 300MHz se zadejchá.
0 x
- midnight_man
ja tu poznam ludi ktori maju Nanobridge pri 50mbps, obcas sa im to sice restartuje..ale chodi to. Takze tomu ze pri 60mbps FD rocket zdochne neverim. No tá krytka na novej sektore zvrchu je pekna vec, ale za pol roka tam bude nasťahovaných toľko živočíchoh, že ich budete šrobovákom vyškrabávať.... Ak to bude mat niekto na vidieku...amen.
48V napájanie bude problem.....doba zálohy pojde dolu, cize v meste uvazujem o rackoch na sajtoch + 2U APC a teda 240V. Na dedinach nechame obycajne rockety.
48V napájanie bude problem.....doba zálohy pojde dolu, cize v meste uvazujem o rackoch na sajtoch + 2U APC a teda 240V. Na dedinach nechame obycajne rockety.
0 x
Tých 48V je krok správnym smerom , len škoda že to výrobcov týchto hračiek vrátene mikrotiku netrklo trocha skôr. V telco je 48V štandardom , to len my sme sa z donutenia výrobcami začali hrať s 12 a 24v napájacími systémami . Toto ma na niektorých popoch dosť štve 12v zdroj , lebo alixi majú strop tuším na 18v , 24v zdroj lebo zas niektorým hračkám je 12v málo a sú na nich nestabilné a 48v pre licencáky. 3 zdroje a 7 bateriek
0 x
Hatatitla píše:Tých 48V je krok správnym smerom , len škoda že to výrobcov týchto hračiek vrátene mikrotiku netrklo trocha skôr. V telco je 48V štandardom , to len my sme sa z donutenia výrobcami začali hrať s 12 a 24v napájacími systémami . Toto ma na niektorých popoch dosť štve 12v zdroj , lebo alixi majú strop tuším na 18v , 24v zdroj lebo zas niektorým hračkám je 12v málo a sú na nich nestabilné a 48v pre licencáky. 3 zdroje a 7 bateriek
Proc 7 baterek? Staci jeden zdroj s vystupem 24V, resp. 27,5V na dvou baterkach a k tomu dva DC menice na 12 a 48V. UPS 230V bych asi moc neresil, budes mit hrozne ztraty na vykonu - nizkou ucinnost. To si tam dej za ten zdroj radsi invertor

To, ze si kazdy dela ty vstupni zdroje jak se mu zrovna chce me taky neskutecne sere. Smer k 48V je hezky, ale ted uz je trochu pozde.
0 x
hapi píše:no ne, já myslel že to nejde přes cpurejp
Problém možná bude jen v kontinuálním krmení - teďka jsem přes to tlačili 80/40 běžného toku a problém se nevyskytl.
ja tu poznam ludi ktori maju Nanobridge pri 50mbps, obcas sa im to sice restartuje..ale chodi to. Takze tomu ze pri 60mbps FD rocket zdochne neverim. No tá krytka na novej sektore zvrchu je pekna vec, ale za pol roka tam bude nasťahovaných toľko živočíchoh, že ich budete šrobovákom vyškrabávať.... Ak to bude mat niekto na vidieku...amen.
50 Mbit nebo 50 Mbit FD kontinuálního toku? Hlavně to slůvko kontinuální je podstatné

0 x