❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB532,512 a UPS

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
bob

RB532,512 a UPS

Příspěvekod bob » 19 years ago

Ake pouzivate UPSky k RB, skusal som Mustek len ho neviem nejak nastavit na komunikaciu s RB.
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

Tak to by mě taky zajímalo... RB5xx mám nějaký miniUPS konektor, ale nikde jsem nenašel k němu nějakou obstojnou a použitelnou dokumentaci. Takže zatím zálohujeme napájení těchto RB on-line zdroje ASTRON s 12V akumulátorem. ...bez problémů :) (ale bez komunikace) :roll:
0 x

bob

Příspěvekod bob » 19 years ago

ja som zil v tom ze to komunikuje cez RS232???? o akom konektore to hovoris????
0 x

StoupaLutin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod StoupaLutin » 19 years ago

bob píše:ja som zil v tom ze to komunikuje cez RS232???? o akom konektore to hovoris????

RS232 je tam taky, ale ten se používá na konzoli. MiniUPS tam je také .. dobře si tu desku RB prohlídni - je to tam i napsané :idea:
Ale jak to využít fakt nevím .... :cry: zatím ... :?
0 x

Dušan Vlček

Příspěvekod Dušan Vlček » 19 years ago

UPS (pouze APC) je mozne do mikrotiku pripojit pomoci RS232. Je to trochu riziko, protoze tim padem musite vypnout seriovou konzoli, takze kdyz se s tim neco podela, tak se na ni nedostanete, coz muze byt trochu pruser. Jinak navod a hledat UPS, jsou to sotva dve stranky. Pro fajnsmekry doporucuji progooglovat net, da se najit "vypujcena" dokumentace komunikacniho protokolu APC. :D Pak uz jen seriova konzole a dal je to na fantazii mistnich skriptovych kralu.. :-)))
0 x