❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

GROOVE

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
miract
Kontaktovat uživatele:

Re: GROOVE

Příspěvekod miract » 13 years ago

okoun píše:Chci se zeptat jestli někdo instaluje Groove třeba na Dcomky bez 90 stupňové redukuce, tedy že je Groove vodorovně. Bojím se aby tam někam nezateklo. Děkuji

Mam to tak na jednom situ a zatim(cca 1/2 roku) s tim neni problem. Ale ucpal jsem ty dirky.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

taky mam jeden na situ a bez problemu...prezil podzim i zimu, tak prezije uz asi vse.

PW
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 13 years ago

miract píše:
okoun píše:Chci se zeptat jestli někdo instaluje Groove třeba na Dcomky bez 90 stupňové redukuce, tedy že je Groove vodorovně. Bojím se aby tam někam nezateklo. Děkuji

Mam to tak na jednom situ a zatim(cca 1/2 roku) s tim neni problem. Ale ucpal jsem ty dirky.

Jaké dirky? Případně vrtalo se někde?
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 13 years ago

myslí dírky na tom zadním krytu

já to tak používám běžně, konektor zavulkanizuju a vzadu z těch 4 dírek nechám otevřenou tu co vyjde dolů, ostatní zalepím
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

Instaluju uspecne asi 3/4 roku , pro jistotu do nich odpsodu vrtam dve male dirky , foto te dk dispozici nemam , ale 4ku vrtacek na nem zarazka opatrne dve dirky a slape bez problema i zmu a dest eprezily bez uhony :wink:
0 x

smolkap

Příspěvekod smolkap » 13 years ago

Máte někdo vyzkoušenou montáž na Jirouse JRC-29 http://cz.jirous.com/anteny-5ghz/jrc-29 ?
Na jednom hnízdě mám 3 bridge, jednoho mikrotik se třema kartama v plastové krabici a ten mi chytá i signály ostatních providerů, chtěl bych vyzkoušet nasazení Groove jestli se mi ztratí pár providerů.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 13 years ago

groove je zas a jen maly RBcko v plastovem kondomu :lol: , reseni bych videl spise v zavreni groove a nebo rbcka treba do ALU Boxu.

PW
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

pockaj na groove v kovovom obale, ale ameriku od toho nečakaj. Pokiaľ tam ten signál od konkurencie je ...nepomôže nič. len 40cm hruba betonova stena : )
0 x

smolkap

Na odrušení stačí síto, které má hrubost = < polovinu vlnové délky 5GHz. Mám v plánu ten Groove obalit alobalem a uzemnit ho,
ale otázka je, DOKÁŽU HO TAM NAMOTAT ? Ona ta vzdálenost není zrovna obrovská a dávat tam 90° útlumovej článek nechci.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

otázka je jestli se dokáže korektně uchladit. Hod si na něj tričko a za hodinu ho sundej, slušná teplota.
0 x

smolkap

hapi píše:otázka je jestli se dokáže korektně uchladit. Hod si na něj tričko a za hodinu ho sundej, slušná teplota.

Alobal je z Aluminia (hliník), a ten to teplo odvede stejně jako by tam nebyl.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 13 years ago

jo to jsou keci. Alobal se dává třeba za topení aby to nesálalo zbytečně do zdi ale teplo se odráželo zpět do místnosti. Pokud nemáš přímej kontakt chipů v groove na alobal, všechno se odrazí zpět. Parádně se to usmaží.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 13 years ago

davam je vodorovne vsude jen je treba zasilikonovat ty 4 dirky vzadu a vytvorit malou dirku zespoda v ty y krytce a neni s tim problem, dobre je aby byl zadkem mirne dolu jinak je jistejsi redukce
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 13 years ago

Mame uz dlhsiu dobu vsetky groove vodorovne na sajtoch, nikdy som tie dierky nesilikonoval.. I ked som mal taku myšlienku. Zatial to vyzera ze bezia. I ked tie dierky tam..to bola dobrá kravina :)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 13 years ago

Osobne bych dirky nezadelaval at se maj kudy pripadne vzdusne pary kudy odvetrat... zakladni poucka prece zni ze nejlepsi izolace je dira :twisted:
0 x